Jump to content

Защо не мога да инсталирам 64bit ОС

suchmo

Препоръчан пост

Данните на компютъра съм ги дал в прикачените файлове. В момента съм с WindowsXP2 SP2 32bit и нямам никакви проблеми,но знам,че по- новите компютри е хубаво да работят с 64bit ОС. Преди два дена си изтеглих WindowsXP2 64bit и Windows Vista Home Premium x 64 Retail но когато поставя дисковете ми изписва,че не могага да инсталирам 64bit ОС, а да сложа 32bit . Та въпроса ми е, кое не отговаря на изискванията за да инсталирам 64bit ОС Рам паметта ми е 2 плочки по 2Gb макар ,че сега ми разпознава 3Gb но предолагам,че това е защото съм с XP2

post-5004-1233646483_thumb.jpg

post-5004-1233646495_thumb.jpg

Сподели другаде

Този процесор поддържа EM64T инструкциите, така че не би трябвало да има проблеми с инсталацията на x64 издание на дадена OS. Би било добре да кажеш какво точно се изписва на екрана (и кога), за да добием по-ясна представа.

Относно паметта - разпознава ти 3GB, защото ползваш 32-битова операционна система. Адресното пространство съвпада с инсталирания обем RAM и когато хардуерът резервира памет за свой нужди се получава припокриване и част от паметта става недостъпна за операционната система. Понякога, ако се активира PAE режимът на работа може и да се види пълният обем памет с 32bit OS, но така или иначе, ако системата е с толкова RAM е по-добре се ползва x64 OS.

Сподели другаде

Някога инсталирал ли си Windows XP или Vista въобще?

Ето ти ръководства, ако не си:

Ръководство за инсталация на Windows XP

Ръководство за инсталация на Windows Vista

Сподели другаде