Jump to content

Програма или начин за вмъкване на таг...

Препоръчан пост

Привет.

Интересува ме, дали е възможно да се вмъкне таг (не съм сигурен дали така се казва) или нещо подобно, което само аз да знам че е там, в видео - DivX, XviD, така че да разпознавам дадения файл? Целта ми е следната:

Когато споделям някакъв филм в мрежата (нашата работи под Strong DC) и след това го видя в друг потребител, който също го споделя, дали това е "моят" филм или съвсем друг. Целта ми изцяло се дължи на любопитство.

Интересува ме, вмъкване след като е създаден филма, т.е. не по време на компресията му от ДВД на AVI, а след това.

И, ще е нужна ли отново компресия (на самото AVI), която ще намали качеството?

Сподели другаде

За AVI файлове е възможно да вмъкнеш доста информация под формата на таг. За целта можеш да хвърлиш око на abcAVI Tag Editor. Безплатна е.

Благодаря ти.

Както винаги, много бърз отговор.

Само нещо да уточня. Достатъчно ли е само да напиша нещо в "коментара" например, и след това запазя филма, за да го позная после? Има ли начин да се заключи тага, за да не може да се променя след това? Евентуално с някоя паролка?

Сподели другаде

Би трябвало да е достатъчно.

Не съм 100% сигурен дали тагът може да се заключи, но мисля, че не може.

Т.е. ако човека познава този начин на променяне/вмъкване на таг в видео, лесно ще го изтрие?

Здраве да е. 

Благодарности.

Сподели другаде