Dark`Elf Публикувано Февруари 3, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 Може и да не им се обаждаш, ами направо кажи какво ти дава като влезеш от Start->Run->cmd-> и напишеш ipconfig /all.Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Iva-PC Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No Ethernet adapter Local Area Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8071 PCI-E Gigabit Ethernet Controller Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-72-17-F2-00 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fc72:224c:3a0:1e1e%12(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 78.90.69.65(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 78.90.69.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 78.90.69.1 213.240.241.252 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled Tunnel adapter Local Area Connection* 6: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : isatap.{63BE0C2A-7D9C-4980-AC07-B8E457B59C49} Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 12: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 13: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 14: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : isatap.{63BE0C2A-7D9C-4980-AC07-B8E457B59C49} Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::200:5efe:78.90.69.65%18(Preferred) Default Gateway . . . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : 78.90.69.1 213.240.241.252 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled Tunnel adapter Local Area Connection* 15: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 16: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2002:4e5a:4541::4e5a:4541(Preferred) Default Gateway . . . . . . . . . : 2002:c058:6301::c058:6301 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 78.90.69.1 213.240.241.252 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 3, 2009 Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 С коя версия на NOD32 си - v3 или v2.x? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 3, 2009 Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 Да не би да си свързан към някой интернет доставчик от зората на интернета?То с такава скорост ако тръгнеш да теглиш някой филм..... Извинявам се MB мегабайта.Дърпам с 2-3 а качвам с 1 MB мегабайт. 1 филм = 5-10 мин.Мисля че е добре незнам.А в момента съм изключил NOD32 да не сканира трафика на Azureus торента и за сега нямам проблеми.Най вероятно е от това защото по това време винаги когато включа VUZE - то и нета секваше.Може би защото е по натоварено.Ей ако е от това , голямо благодарско какво ли не опитвах.Засега ще тествам и ще пиша отзиви ако има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Февруари 3, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 С версия 3 на Нод32 съм Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 NOD32 v3 разполага с WEB скенер, който сканира целия HTTP и POP3 трафик и е възможно той да прави проблеми. За целта може да опиташ да забраниш сканирането на трафика на BitComet, като следваш последната част от тези инструкции. След като забраниш сканирането на трафика на BitComet направи рестарт и виж какво е положението. Също така не е зле да направиш и една поправка на Winsock. Това може да стане така: 1) Стартираш Command Prompt с повишени права (Run as Admin).2) В него пишеш "netsh winsock reset"3) Рестартираш системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Февруари 4, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 NOD32 v3 разполага с WEB скенер, който сканира целия HTTP и POP3 трафик и е възможно той да прави проблеми. За целта може да опиташ да забраниш сканирането на трафика на BitComet, като следваш последната част от тези инструкции. След като забраниш сканирането на трафика на BitComet направи рестарт и виж какво е положението. Също така не е зле да направиш и една поправка на Winsock. Това може да стане така: 1) Стартираш Command Prompt с повишени права (Run as Admin).2) В него пишеш "netsh winsock reset"3) Рестартираш системата. Ок, мерси - ще пробвам до седмица тъй като лаптопа в момента не е при мен. Ще кажа какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 5, 2009 Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 Ами какво да ви кажа освен едно голямо благодаря.Със сигурност цялата работа е от антивирусната програма.И аз съм с NOD , откакто му зададох да не сканира трафика на торента нямам проблеми.Най вероятно с която и да е антивирусна трябва да се зададе да не сканира трафика на торента ако искаш да сийдваш много торенти. При мен проблема се получава когато са повече от 7-8.Лошото е ако е някаква орязана версия която не позволява такава настройка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 5, 2009 Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 Най вероятно с която и да е антивирусна трябва да се зададе да не сканира трафика на торента ако искаш да сийдваш много торенти. Не, това не е така. При NOD32 се получава, защото той се "внедрява" в системата като местен прокси сървър и целият трафик минава през неговото ядро и понякога (както сам си се убедил) причинява проблеми, когато има много заявки. Но това е дизайн, специфичен за продуктите на ESET, а не за всички останали антивирусни продукти на пазара, било то безплатни или платени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 6, 2009 Report Share Публикувано Февруари 6, 2009 Ами ползвал съм Avast,Zonealarm,Panda,Comodo,Kaspersky, при всички се получаваше същия проблем.Според мен всяка антивирусна с резидентна защита би трябвало да сканира трафика освен ако не си задал да не сканира отделни приложвния.Като когато имам 5-6 торента нямам проблем но при 30-40 торента трафика е доста по-голям.Поне аз така мисля и вече 3 ден нямам проблеми с нета като постоянно сийдвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dieZel Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Странно и аз имам подобен проблем от скоро. Имам безжичен рутер, използвам utorrent, в момента, който спра торент клиента ми забива връзката - скайп работи, но не отварям нито един сайт. След като рестартирам рутера всичко е ОК. Пробвах без да минавам през рутера - всичко си работи нормално...С уин Xp съм, но проблемът го имам отскоро и то без да съм правил нищо. Предполагам, че или нещо се е сбозило или доставчикът ми е променял нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Странно и аз имам подобен проблем от скоро. Имам безжичен рутер, използвам utorrent, в момента, който спра торент клиента ми забива връзката - скайп работи, но не отварям нито един сайт. След като рестартирам рутера всичко е ОК. Пробвах без да минавам през рутера - всичко си работи нормално...С уин Xp съм, но проблемът го имам отскоро и то без да съм правил нищо. Предполагам, че или нещо се е сбозило или доставчикът ми е променял нещо.При мен беше същото положение (без да правя никакви промените по мрежата или по лаптопа) - с включен uTorrent само Skype работи, страниците не се отварят. Оказа се, че по описания от l.kanelov начин всичко се оправи. Естествено важи, ако си с Нод. Ако си с друга антивирусна защита, трябва да видиш как се изключва скенирането на интернет трафика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Хм... много странно. Оказа се че и аз май го имам същия проблем. Само че аз си го спирах денем клиента за да не ми бави връзката и си го пусках вечер за да си се сийдват нещата.Значи аз съм с Vista и ползвам utorrent. Ползвам БТК WiFi router. Искам да попитам тези които са използвали инструкциите от по горния линк, от страницата на ESET... Инструкциите едно към едно ли ги правя - в смисъл на мястото на Recycle Bin слагам Recycle Bin и на мястото на посочения application посочвам това което е посочено на картинката ли??? Или го правя посочвам други места?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 9, 2009 Report Share Публикувано Февруари 9, 2009 Инструкциите от ESET са доста добри. Просто като отидеш на Web access protection -> HTTP -> Web browsers трябва да поставиш червен "X" пред желаното приложение (в случая Bitcomet/uTorrent). Ако приложенито не е в списъка ползваш бутона Add, за да го добавиш (търсиш .exe файла, разбира се) и поставяш червен "X" пред него (двоен клик). Относно това с Recycle Bin - в случая това не ни трябва и именно затова аз писах по-горе, че трябва да се изпълни последната (втората) част от инструкциите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 10, 2009 Report Share Публикувано Февруари 10, 2009 Привет.Реших и аз да напиша нещо по темата. Аз имах същия проблем, като повечето от вас - стартирам ли utorrent-а, трафика ми падаше страхотно, едвам-едвам се отваряше някоя страница. Затова реших да потърся, дали братята чехи, нямаха нещо по въпроса. И намерих страница, където освен всичко останало около настройките на торента, се описваше и въпросния проблем. Няма да давам линк, тъй като едва ли някой ще разбере какво е написано по чешки. Затова ще се опитам да го преведа (някои термини не ми говорят нищо) дословно. Може да не дава много смислено обяснение, но пък си мисля, че запознатите ще се справят.Трябва да се свали тази кръпка. Разархивирате я на удобно за вас място.Изпълнявате Half-open_limit_fix_3.4.exe.В ново отворения прозорец задавате стойност "100" на "New value:".Кликате на "Add to tcpip.sys".Ще ви поиска да сложете инсталиращият диск на Windows. Кликнете "Cancel".Ще ви попита дали да остави текущите стойности. Потвърдете с "Ok".Отворете utorrent-а. В "Разширени настройки" оцветете в синьо "net.max_halfopen", след което задайте в полето от долу стойност "90" и кликнете на "Сложи". На края "Ок".До колкото разбирам, това ще увеличи броя на "едновременно полуотворените връзки" от 8 (някъде пишат 10) на 100. Казват също, че при този начин се увеличава риска от атаки на вируси. До сега съм няамъл проблем.Забравих да кажа, че съм с Avast и не съм забранил резидентната охрана за utorrent-а. И въпреки това, вече нямам проблем с трафика. Дано информацията да е полезна. За повече информация можете да погледнете тук . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dark`Elf Публикувано Февруари 11, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2009 Здравейте. Много благодаря за помощта - направих това, което е написано от l.kanelov и мисля, че всичко е наред вече...Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост