Jump to content

Интернетът ми спира, когато пусна Bit commet

Препоръчан пост

Здравейте.

От няколко дни имам проблем с Bit Commet-а. В момента, в който го стартирам и минута след това ми спира интернета. Спирам Bit Commet и след около минута интернетът се оправя. Преди време се беше случило същото и с utorrent и понеже не можах да се справя с проблема сложих Bit Commet, който не правеше този проблем....Обаче сега стана супер дразнещо и искам да ви попитам на какво може да се дължи тпва и как да оправя този проблем.

ОС: Windows Vista

Сподели другаде

с рутер ли си ?

Не, не съм. Забравих да го спомена това - със суитч съм тъй като със съквартирантката ми ползваме и двете интернет, ама пък сме с различни IP-та. Не вярвам суитчът да прави проблем (ама не се знае). Интернетът ми е на мегалан, както писах по-горе и преди ми правеше такъв проблем само че с utorrent. Ползвах си Bitcommeta 2-3 месеца без да прави такива проблеми, ама сега и с него се случва така, а нищо не съм променяла в настройките.

Сподели другаде

Изключи Windows FireWall също така и антивирусната ти и всякви видоде защитни стени и пробвай пак

кажи после к'во е станало

Спрях антивирусната и нямаше проблем с интернета. Антивирусната ми е нод32 и нея си ползвам от доста време.

Също така искам да кажа, че забелязах, че само в браузъра не мога да отварям нищо (ползвам Мозила Файрфокс, но същото е и положенито е IE) - в смисъл такъв Скайп продължава да си работи и това не му влияе...

А и след като я спрях антивирусната, я пуснах отново - сега няма проблем с интернета. Обаче при следващото стартиране на компа пак ще прави същия проблем...

Сподели другаде

Извинявайте, че пиша отново - но мога ли да попитам дали някой има идея защо става така - някакви настройки ли?

Мерси предварително за отговора.

Сподели другаде

Явно има проблем със суича. Можеш да пробваш без него да видиш дали пак ще има проблем. Така ще установиш, дали проблема е от него(най-вероятно е от него де).
Сподели другаде

А можеш да опиташ и временно да деинсталираш антивирусната или да забраниш следенето на интернет връзката.

P.S.: даването на зор не е учтиво.

Мерси за отговорите и на двамата - ще пробвам и двете неща.

P.S.:Еми не исках дса излглежда така, че давам зор на някой, просто помислих, че просто темата ми е забравена, а пък този проблем ме дразни малко или много. Извинявам се, че съм Ви дала зор.

Сподели другаде

Здравейте.

От няколко дни имам проблем с Bit Commet-а. В момента, в който го стартирам и минута след това ми спира интернета. Спирам Bit Commet и след около минута интернетът се оправя. Преди време се беше случило същото и с utorrent и понеже не можах да се справя с проблема сложих Bit Commet, който не правеше този проблем....Обаче сега стана супер дразнещо и искам да ви попитам на какво може да се дължи тпва и как да оправя този проблем.

ОС: Windows Vista

Направи следните настройки на Bit Comet:

Options->Preferences->General Settings:

Global Max Download Rate: 10 kb/s

Global Max Upload Rate: 10 kb/s

Сподели другаде

Здравейте , и аз имам същия проблем .По принцип не всеки път но доста често.Сменил съм всички по-известни торент клиенти и все тая.Сега съм с Vuze от него съм най доволен.Но и при него когато сийдвам много торенти (20-40) се получава същото.Пробвал съм всякакви настройки(само да отбележа че не искам да ограничавам сийдването) , и нищо.Като е имало случаи когато свалям с 2-3 Mb и качвам с 1 Mb , и нямам проблем с нета просто хвърчи.Друг път което е по-често не свалям нищо нито качвам.И нета заспива.Като спра торента всичко се нормализира.

До сега не се бях замислял , че може да е от антивирусната или файруола но има логика , ще се поръчкам довечера след работа и ще пиша ако имам успех.

Направо като се замисля си е така.Сега се сещам , преди време бях с Panda и какво се получаваше , играя Lineage с ползвам ботове(не е много честно ама все пак имам семейство работя и нямам много свободно време :wink1: ) , та работата е там че ми лагваха ботовете.Какво ли не опитах и не ставаше.Накрая забелязах , че дори изключена Panda-та имаше 3 процеса на Pandata които не могат да се спрат по никакъв начин.Деинсталирах я и всичко тръгна по мед и масло.

Сподели другаде

Направи следните настройки на Bit Comet:

Options->Preferences->General Settings:

Global Max Download Rate: 10 kb/s

Global Max Upload Rate: 10 kb/s

Да не би да си свързан към някой интернет доставчик от зората на интернета?

То с такава скорост ако тръгнеш да теглиш някой филм.....

------------------------------------------------------------------------

Dark`Elf да не би проблема ти да е в DNS-ите?

Я напиши какви DNS-и имаш на мрежовата си карта или по-добре опитай да сложиш някой от тези двата:

208.67.222.222

208.67.220.220

Сподели другаде

Я напиши какви DNS-и имаш на мрежовата си карта или по-добре опитай да сложиш някой от тези двата:

208.67.222.222

208.67.220.220

Интернетът ми е на Мегалан, ако това има значение

78.90.69.1

213.240.241.252

Сподели другаде

208.67.222.222

208.67.220.220

Интернетът ми е на Мегалан, ако това има значение

78.90.69.1

213.240.241.252

цц... а най добре да се обадиш в офиса на Mега лан и да си искаш DNS-та...

Сподели другаде