Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте - проблемът е следният. При опит за дефрагментиране на устроиство С/където е ОС/ програмата изписва, че не може да получи достъп до устройството, защото е заето от друг процес и предлага рестарт и дефрагментиране. Дотук всичко е ОК. При рестарта обече преди да се зареди ОС излиза съобщение, че програмата не може да се стартира коректно/не дава някава информация за грешка по-подробна/ и се рестартира отново компютърът. При този рестарат програмата изписва че отново няма достъп до устроитво С. Изписва също и че е възможен конфликт с драйвери, но не дава никава по-подробна информация за евентуалният конфликт.

ОС- Windows Vista

Perfect disk 2008/bild 39/

Компютър acer aspire 5610

dual core T5610

2 GB ram

Сподели другаде

• Отговори 51
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Не. Имам Ultra ISO/ версия 9.3.0.2612/, Online armor, Everest, Nero, Photoshop, uTorrent, Skupe - нищо "особено".Интересното е че преди нямах такъв проблем. Все ми се струва че проблемът започно с инсталирането на online armor. Пробвах и да спра online armor-а да се стартира и тогава пак пробвах да дефрагментирам, но пак същото.

От друга страна тествах драйвера на online armor с verifier и направо син екрарн дава. Иначе пък компютърът си работи нормално.Не знам вече...

Сподели другаде

Тестовете с Driver Verifier доказват, че въпросният драйвер е нестабилен на системата ти, което не е хубаво, но не би трябвало да има директно отношение спрямо PerfectDisk. И все пак е много вероятно Online Armor да бърка работата на PerfectDisk. Опитай да я деинсталираш и да видиш дали PerfectDisk няма да остане доволна от това.
Сподели другаде

Да ще опитам, обаче online armor ми е единствената защита на компютъра заедно с malarebite.... и не съм особено щасттлив да я разкарам. Ще го пробвам обече, надявах и да има друго решение на проблема...дане не е от това.
Сподели другаде

Windows Vista за разлика от Windows XP има доста по-адекватна защитна стена, така че не е проблем и с нея да останеш, но ако искаш допълнения като HIPS механизъм може да се насочиш към Comodo. Преди време аз изпитах същия проблем на една от системите ми и установих, че виновникът е един от драйверите на Comodo, имплентиращ low level функции, но за щастие в следващите версии решиха проблема и вече би трябвало да няма проблеми с комбинацията Comodo + PD.
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Унинсталирах online armor, и пробвах Perfect disk. Отново не стана дефрагментирането на устроиство С.

Преинсталирах Perfect disk и работата стана. Сега незнам дали да не пробвам comodo, или да пробвам пак с Online armor.

Както и да е, мисля да послушам l.kanelov.

Сега обаче имам друг проблем. Свързан съм към интернет посредством рутер. Интернет имам, но нито една програма не се ъпдейтва. Нито Superantispyware,нито Malwarebyte, нито Gom player. Имам Skype, свялям торенти, ровя се из нета.

Не мога да отворя и нито една страница на някой online скенер за вируси.Инетрнет страниците ту се зареждат, ту не.ПРоблемът със зареждането на страниците го има и съквартирантът например. Някой страници се зареждат, други не, чак след 2-3 рефреш работата става.

До преди няколко дни приграмите се ъпдеитваха нормално. Последно сканирах с online скенер за вируси миналата неделя. Нищо не показа.

В момента като защита използвам само стената на Windows. Като спра и нея програмите пак не се ъпдейтват. Сега ще инсталирам Comodo.

Опс....всъщност Superantispyware засече троянец/и/. Като свърши със сканирането ще сложа Log. Надявам се на малко помощ.

post-5579-1234120112_thumb.jpg

post-5579-1234122958_thumb.jpg

Сподели другаде

Ами тези файлове, който Superantispyware показва/на първата картинка на предишният отговор/ два от тях с различно име всеки път след стартиране на системата ги намира пак.

Значи стартирам Supereanti...сканира.....намира в C\windows\System32\*****.tmp....изтрива ги и предлага рестарт....рестартирам....пускам проверка и пак са там поне 2 от файловете. Ако стартирам компютърът няколко пъти без да проверявам с програмата, при проверка намира не 2, а повече/пример шочето от предният пост/.

Malwarebytes' Anti-Malware не намира нищо, но пък е с дефиниции от 05,02,2009. Superantisppayware е с дефиниции от вчера, т.е. ъпдейтна се един път. Но като опитах да го ъппдейтна пак сед това пак каза че няма връзка със сървъра за ъпдеит, или няма интернет, или има firewall които го спира да се свърже. firewal-аl беше на Windows само и го бях спрял, интернет имах. Ъпдейт/или поне проверка за такъв/ нямаше!

Не мога да се вържа и към никой сайт за online сканиране за вируси. Изписва....изписва страницата на браузера с която той те уведомява че нямш връзка към интернет. Без значение дали Mozila или IE.

Сподели другаде