Night_Raven Публикувано Февруари 2, 2009 Report Share Публикувано Февруари 2, 2009 Не трий нищо, което не знаеш какво е!Windows-ът ти чист ли е или е самоделка? Инсталирал ли си боклуци за промяна на интерфейса - StyleXP, Windows Blinds, Vista Transformation Pack и подобни глупости? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sir_Alex Публикувано Февруари 2, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2009 Не трий нищо, което не знаеш какво е!Windows-ът ти чист ли е или е самоделка? Инсталирал ли си боклуци за промяна на интерфейса - StyleXP, Windows Blinds, Vista Transformation Pack и подобни глупости? Не не съм инсталирал нищо от това, което изброи (дори не знам, за какво служат), но не знам дали ми е чист Windows-a, в смисъл не е линцензиран(но предполагам си се досетил и без да ти казвам). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 2, 2009 Report Share Публикувано Февруари 2, 2009 Първо за да разбереш дали Windows-а е самоделка прочети това:Night_Raven Internet Explorer е версия 6 във всички версии на Windows XP (Home/Professional), независимо кой сервизен пакет е инсталиран. Т.е. IE7 трябва да се свали и инсталира отделно.Windows Media Player е версия 8 в Windows XP без SP и SP1, докато в SP2 и SP3 е версия 9.Накратко: ако даден Windows XP веднага след инсталацията има IE7 и/или WMP10 (или 11), то значи са вграждани в самата инсталация и става въпрос за самоделка (малко или много: малко, ако само това е вграждано, и много, ако има и други вграждани неща). Бих добавил и орязяни!!! Второ - в какъв смисъл не е лицензиран: 1.Даден ти е като копие със сериен номер(подарен)?2.Имаш го от торентите? или...??? п.с.По принцип не е желателно да имаш две ОС на една машина освен ако втората (може и повече),е(са) инсталиран(и) във виртуална машина!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sir_Alex Публикувано Февруари 2, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 2, 2009 Ами имам го от торентите. А сега като имам две ОС, как мога да махна едното XP без да форматирам устройството? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 2, 2009 Report Share Публикувано Февруари 2, 2009 Дай малко повече инфо!!!Двете ОС-и на един хард ли са т.е. на различни дялове от харда , на различни хардове или...??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sir_Alex Публикувано Февруари 3, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 Дай малко повече инфо!!!Двете ОС-и на един хард ли са т.е. на различни дялове от харда , на различни хардове или...??? Да точно така - харда е сцепен на c & d и имам две ОС Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 3, 2009 Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 Ако намаш какво да губиш от съдържанието на харда бих те посъветвал да форматираш и двата дяла като преинсталираш ОС използвайки чист оригинален Windows ( макар,че и от торентите може да има такива ОС-и (несъм много сигурен обаче))!!!Незнам кой Windows на кой дял ти е ,в смисъл работещия на кой дял е и проблемния на кой дял???Не видях обаче да си написал дали си ползвал един и същ Windows и на двата дяла???Ако не ти се преинсталира можеш да форматираш дяла на който е проблемния Windows и да си оставиш работещия!!!Макар,че ако питаш мен бих преинсталирал Windows-а (ако съм в твоето положение разбира се) като форматирам и двата дяла!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sir_Alex Публикувано Февруари 4, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Благодаря ви Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nasko91 Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Днес и на мен ми се случи същото.С каквато и програма да сканирам ми се рестартира компа.А нод32 само блокира и спира сканирването.Само с 1 ос и 1 антивирустна.Кво става и понятие си нямам.Ако може някой да помогне ще сам благодарен.Ако трябва и някой файл да прикача Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Изтегли ESET SysInspector и:1) стартирай я, скролирай до долу и кликни Accept, след което изчакай да събере информацията;2) меню File -> Save Log;3) потвърди с Yes;4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай). Изтегли GMER. Разархивирай и стартирай програмата. Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ кликай бутон Scan, а кликни бутон Copy и после пейстни съдържанието тук (Ctrl+V). Ако програмата предложи да направи пълно сканиране, откажи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nasko91 Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 GMER 1.0.15.14972 - http://www.gmer.netRootkit scan 2009-07-12 10:23:48Windows 5.1.2600 Service Pack 3 ---- System - GMER 1.0.15 ---- SSDT spps.sys ZwEnumerateKey [0xBA6C6CA2]SSDT spps.sys ZwEnumerateValueKey [0xBA6C7030] ---- Devices - GMER 1.0.15 ---- Device \FileSystem\Ntfs \Ntfs 8AA921F8 AttachedDevice \FileSystem\Ntfs \Ntfs amon.sys (Amon monitor/Eset ) ---- EOF - GMER 1.0.15 ---- другият zip файл не мога да го кача Преди това пуснах ComboFix и мисля,че нещата май се оправиха Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Моля, не пускай ComboFix, ако не си инструктиран за това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост