FreaKyyy Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Здравейте , нов съм във форума и искам да ви попитам нещо.Преинсталирах си уиндоуса както до сега съм правил- нормално като хората ... обаче след 2 дни компютъра започна да ми прави проблеми : Рестартира се при всяко включване на игра (нещо което досега не е правил) , не разбирам какъв е проблема Не съм го натоварил много , програмите които съм качил са същите като старите , ровичках се в BIOS-а но пак нищо не помогна . Моля ако някой знае от какво се получава тоя проблем да ми помогне .Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Здравей!!!Първо: след преинсталацията на Windows-а не си написал дали си инсталирал видео драйверите?Второ: направи това -> : Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> 3-ти бутон Settings -> махни отметката на Automatically restart -> потвърди с OK.Трето: сканирал ли си за вируси и зловреден код ( освен с антивирусна и с помощни програми като MalwareBytes' Anti-Malware ; SUPERAntiSpyware Free. )??? Пробвай и ако пак не става пиши!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Опитай да напишеш по-конкретна информация: какви са компонентите на твоя компютър, каква е операционната система, какви са температурите и напреженията в режим на престой и в натоварен режим... Просто няма как да ти помогнем с нещо конкретно, без да знаем конкретни данни за ситуацията при теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FreaKyyy Публикувано Януари 27, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Благодаря много , Инсталирал съм драйвърите на видеокартата , просто като почна да цъкам ЦС примерно и след 2-3 минути ме изхвърли.Махнах отметката за рестартиране.Ще сканирам сега с Антиспайуеър. Компютъра ми е много стар Процесор AMD 1,4 GHzНе знам какви са температурите Видеокартата е ATI Radeon X1650 Дъното е от AMD-VIA сериите - K7VM2 на AsRock Въпроса е че досега винаги компа си ми е вървял ... Може би неможе да понесе nod32 досега съм бил на Аваст... Де да знам ...Немога дори и Виртуални дискове да правя : Правя си с алкохола или с Демон тулса и ми показва Problem 39 и да търся проблема в BIOS-a Ако знаете какво може да е моля и за това да ми помогнете.Ако трябва снимка да ви пратя да видите точно какъв е проблема.Още веднъж Благодаря много. П.П.Ако не стане работата , ще пиша пак.П.П.Малко станах нахален ама , айде махам се.Довиждане. Поздрави FreaKy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Здравейте , нов съм във форума и искам да ви попитам нещо.Преинсталирах си уиндоуса както до сега съм правил- нормално като хората ... обаче след 2 дни компютъра започна да ми прави проблеми : Рестартира се при всяко включване на игра (нещо което досега не е правил) , не разбирам какъв е проблема Не съм го натоварил много , програмите които съм качил са същите като старите , ровичках се в BIOS-а но пак нищо не помогна . Моля ако някой знае от какво се получава тоя проблем да ми помогне .Благодаря предварително Един и същи ли Windows ползваш?Проблема с daemon tools може да е от антивирусната,защото съм имал същият проблем,но с друга.Би трябвало да го има само ако е с защитна стена.Когато си решиш проблема ако питаш мен я смени.Има къде по-добри и то безплатни.Не ми се развива теорията за НОД32,но ще ти кажа че от него нищо не става,но всеки си има мнение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FreaKyyy Публикувано Януари 27, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Ето това е проблема ми с виртуалните дискове : Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 presents: Или доста разбираш ,или само си чешеш езика -> това от къде го изкопа:Не ми се развива теорията за НОД32,но ще ти кажа че от него нищо не става,но всеки си има мнение Явно те дразни стелт режима при който без да те уведомява премахва вредители (което при други е излишно пищене ,понякога на хаос(за кукита например)),още повече ако се ползва интегрирания пакет Eset Smart Security в който си има и вградена защитна стена която в интерактивен режим дори и Google.bg те пита дали да пусне да се отвори ( само първия път за да създаде правило)!!! FreaKy Не знам какви са температуритеИзползвай Everest - Home(безплатна) или Ultimate(платена - триал),има и портабъл версия ,но за предпочитане е Ultimate.С Everest освен температурите можеш да видиш и доста информация за компютъра!!! п.с.Като гледам от шота и сега си с Аваст Може би неможе да понесе nod32 досега съм бил на Аваст... Влез през линка Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP, съвети и предложения; разбулване на митове и прочети тази статия Не инсталирайте повече от една резидентна антивирусна и защитна стенаОт шота се вижда проблем с Daemon Tools - с Alcohol-а има ли го?Между другото IE7 (поне така се вижда от шота който си дал) инсталирал ли си го или е инсталиран заедно с Windows(бил е интегриран в ОС)??? Това има голямо значение!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FreaKyyy Публикувано Януари 27, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2009 сега ще пробвам , моля вижте проблема с виртуалните дискове :S Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 presents: Или доста разбираш ,или само си чешеш езика -> това от къде го изкопа ,явно те дразни стелт режима при който без да те уведомява премахва вредители (което при други е излишно пищене ,понякога на хаос(за кукита например)),още повече ако се ползва интегрирания пакет Eset Smart Security в който си има и вградена защитна стена която в интерактивен режим дори и Google.bg те пита дали да пусне да се отвори ( само първия път за да създаде правило)!!! FreaKy Използвай Everest - Home(безплатна) или Ultimate(платена - триал),има и портабъл версия ,но за предпочитане е Ultimate.С Everest освен температурите можеш да видиш и доста информация за компютъра!!! Не казвам че съм голям разбирач,но машина която е минала през моите ръце и е имало НОД32 винаги е имало вирусИ.Много ме е яд че не се сетих да правя по рано скрийнове за да ти покажа за какво иде реч.Имам само един и там се вижда че компютъра е заразен само с 14 вируса.Мога да пратя и линк към друг сайт в който се дискутира Нод и ще видиш мнения на хора които са много по навътре в тази материя от мен,а за теб не мога да кажа,защото не те познавам сега ще пробвам , моля вижте проблема с виртуалните дискове :S http://209.85.129.132/search?q=cache:p5ccH...;cd=1&gl=bg DescriptionVirtual SCSI Driver not detectedDevice problem 39 EnvironmentWindows XP SP3DAEMON Tools Pro agent 4.12.0223.0DAEMON Tools Lite 4.30.0SPTD 1.56 - comes with Daemon ToolsWindows XP Service Pack 3 problem:I uninstall DAEMON Tools Pro agent 4.12.0223.0 and tryed to insall DAEMON Tools Lite 4.30.0 byt i could not cause of the description above.I'm runing ESET SMART SECURITY 3.0.669.0 [personal firewall include ] and Spybot_SD_1.6.0.30_Final.Shoud i uninstall all this programs to solve this problem ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
FreaKyyy Публикувано Януари 27, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2009 и пак нищо не помага ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Не казвам че съм голям разбирач,но машина която е минала през моите ръце и е имало НОД32 винаги е имало вирусИ аз бях така преди ,но сега нямам проблем ,и то като се има впредвид че сървъра на моя интернет доставчик е пълен с доста зловреден код ( в кейгени ,пачове ,кракове и дори филми и музика )Ако говориш за версиите под 2,70 съм съгласен (макар че който знае как да се пази и тази версия да си сложи пак няма да има проблем) Но версията-> интегриран пакет Eset Smart Security 3.0.684.0 и включена защитна стена на интерактивен режим се справя доса добре ,а и след сканиране с MalwareBytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free няма открити заплахи или зарази!!! п.с.Какво точно не ставаи пак нищо не помага ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 28, 2009 Report Share Публикувано Януари 28, 2009 Не казвам че съм голям разбирач,но машина която е минала през моите ръце и е имало НОД32 винаги е имало вирусИ.Много ме е яд че не се сетих да правя по рано скрийнове за да ти покажа за какво иде реч.Имам само един и там се вижда че компютъра е заразен само с 14 вируса.Мога да пратя и линк към друг сайт в който се дискутира Нод и ще видиш мнения на хора които са много по навътре в тази материя от мен,а за теб не мога да кажа,защото не те познавамПонякога ми писва да обяснявам.1. Това, че през нечий ръце са минали компютри с дадени антивирусни и на тях е имало гадинки, нищо не доказва. Това не се отнася само за NOD32, а и за всички антивирусни. Няма антивирусна, която да засича всички заплахи. А и потребителят е далеч по-важен фактор от която и да било антивирусна. Т.е. ако потребителят не знае как да работи с компютъра и как да се защитава, то няма антивирусна, която да може да му помогне.2. Особено ако след това е сканирано с някоя по-специализирана антиспай програма. Има някои заплахи, срещу които антивирусните са безсилни. Всички антивирусни на практика спят, когато става въпрос за някоя rogue гадинка например.3. Нередно е всичко да се слага под един общ знаменател - вируси. Вирусите са на изчезване. Има ги още тук-таме, но на практика се срещат много рядко. Сега заплахите са основно троянци, rogue програми и rootkit-и. Разбира се има и още keylogger-и, dialer-и, както и потенциално опасни програми. Последните не са зловредни сами по себе си и всъщност са създадени, за да са полезни на хората, но са потенциално опасни, защото в неподходящи ръце могат да бъдат използвани за разрушителни дейности. Някои програми (били то антивирусни, антиспай и др.) имат просто по-голяма база от данни и засичат и дреболии, редом с по-опасни неща. Всъщност някои антиспай програми не засичат нищо освен дреболии, но това е отделна тема. Мисълта ми беше, че това, че програма 1 е засякла нещо повече от програма 2, не прави програма 1 задължително по-калпава, защото програма 2 може да е засякла на практика дреболии - неща, които може да не са толкова опасни или въобще да не са и грам опасни.Така че не бива всичко, което се оцвети в червено да бъде считано за вирус и да се бие алармата за това.4. Можеш да дадеш линк към друг сайт? Честно казано: не, благодаря. Българинът като цяло е доста фанатизиран и когато си хареса нещо, той се превръща в кон с капаци и не вижда нищо друго. Така че и да дадеш линк към дискусия, то хората в нея ще са по всяка вероятност пристрастни. В Kaldata например са все Kaspersky фанатици. Почти никаква критика не може да се изкаже за въпросната руска програма. Във форума на ESET пък е така, но за NOD32. Това е донякъде маааалко по-логично, защото все пак форумът е за самата програма, но все пак е редно да има повече обективност. Не казвам, че никъде по български форум няма обективна дискусия, а казвам, че е трудно да се намери такава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Януари 28, 2009 Report Share Публикувано Януари 28, 2009 FreaKy още не си отговорил на това:п.с.Като гледам от шота и сега си с АвастМоже би неможе да понесе nod32 досега съм бил на Аваст...Това може да е проблем ако все още си с двете антивирусниНе инсталирайте повече от една резидентна антивирусна и защитна стенаОт шота се вижда проблем с Daemon Tools - с Alcohol-а има ли го?Между другото IE7 (поне така се вижда от шота който си дал) инсталирал ли си го или е инсталиран заедно с Windows(бил е интегриран в ОС)???Това има голямо значение!!! п.с.Моля да отговориш и на това последното за IE7!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 28, 2009 Report Share Публикувано Януари 28, 2009 Понякога ми писва да обяснявам.1. Това, че през нечий ръце са минали компютри с дадени антивирусни и на тях е имало гадинки, нищо не доказва. Това не се отнася само за NOD32, а и за всички антивирусни. Няма антивирусна, която да засича всички заплахи. А и потребителят е далеч по-важен фактор от която и да било антивирусна. Т.е. ако потребителят не знае как да работи с компютъра и как да се защитава, то няма антивирусна, която да може да му помогне.2. Особено ако след това е сканирано с някоя по-специализирана антиспай програма. Има някои заплахи, срещу които антивирусните са безсилни. Всички антивирусни на практика спят, когато става въпрос за някоя rogue гадинка например.3. Нередно е всичко да се слага под един общ знаменател - вируси. Вирусите са на изчезване. Има ги още тук-таме, но на практика се срещат много рядко. Сега заплахите са основно троянци, rogue програми и rootkit-и. Разбира се има и още keylogger-и, dialer-и, както и потенциално опасни програми. Последните не са зловредни сами по себе си и всъщност са създадени, за да са полезни на хората, но са потенциално опасни, защото в неподходящи ръце могат да бъдат използвани за разрушителни дейности. Някои програми (били то антивирусни, антиспай и др.) имат просто по-голяма база от данни и засичат и дреболии, редом с по-опасни неща. Всъщност някои антиспай програми не засичат нищо освен дреболии, но това е отделна тема. Мисълта ми беше, че това, че програма 1 е засякла нещо повече от програма 2, не прави програма 1 задължително по-калпава, защото програма 2 може да е засякла на практика дреболии - неща, които може да не са толкова опасни или въобще да не са и грам опасни.Така че не бива всичко, което се оцвети в червено да бъде считано за вирус и да се бие алармата за това.4. Можеш да дадеш линк към друг сайт? Честно казано: не, благодаря. Българинът като цяло е доста фанатизиран и когато си хареса нещо, той се превръща в кон с капаци и не вижда нищо друго. Така че и да дадеш линк към дискусия, то хората в нея ще са по всяка вероятност пристрастни. В Kaldata например са все Kaspersky фанатици. Почти никаква критика не може да се изкаже за въпросната руска програма. Във форума на ESET пък е така, но за NOD32. Това е донякъде маааалко по-логично, защото все пак форумът е за самата програма, но все пак е редно да има повече обективност. Не казвам, че никъде по български форум няма обективна дискусия, а казвам, че е трудно да се намери такава. Това че троянците са по-голяма заплаха ми е пределно ясно.С всичко мога да се съглася,само с едно не мога че Нод32 може да се нарече антивирусна.А за пристрастията не си прав.Нека колегата който толкова много я хвали да си я ползва със здраве.Само едно ще му кажа,че ако не я е закупил легално тя не работи както трябва.Това е вече почти доказано,а даже и да има легален ключ едва ли ще работи по-добре Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 28, 2009 Report Share Публикувано Януари 28, 2009 Съжалявам, че ще те разочаровам, но NOD32 е сносна антивирусна програма. Не е перфектна, но то перфектна програма няма. Самото ти изказване доказва що за коне с капаци има по форумите, каквито за щастие тук са все още малко. За пристрастията съм прав. Точно пристрастно изказване е, че Kaspersky е #1, а NOD32 не става за нищо, след като и двете програми са добри и надеждни. Всъщност NOD32 е по-стабилна от Kaspersky, за сметка на по-малката база от данни. Освен това и двете програми са препоръчвани (измежду платените) от хора, които се занимават с изследване на зловреден код и защита от него. Това са авторите на Malwarebytes' Anti-Malware, което е достатъчно доказателство, че и двете програми са малко или много качествени продукти.Казваш, че е почти доказано, че нелегално копие на NOD32 не работи както трябва. Ще може ли линк към това доказателство? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост