dmilchev Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Здравейте, нещо спряха да ми работят USB портовете на лаптоп Fujitsu FMV-820MGH ОС Windows XP Pro.SP2.Мишката ми свети, но не реагира,мемори стика също свети, но не го разпознава, като включено устройство.Опитах с подмяна на драйвари,но ми изписва че няма по-добри от вече инсталираните.Пробвах с деинсталиране на USB-тата, след рестарт Windows си ги инсталира и отново не работят.В BIOS USB features>>>Legacy USB Support: Enabled и SCSI SubClass Suport:Enabled(пробвах различни комбинации "включено ,изключено и т.н.промяна няма).Друго за USB в BIOS няма. В Device Manager за всичките ми Serial Bus Controllers пише " This device is working properly" Някой има ли идея, как да реша проблема(например с преинсталация на Win oт друг диск)или просто USB-тата нещо са се повредили.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 28, 2009 Report Share Публикувано Януари 28, 2009 По принцип понякога USB портовете леко се шашкат, така че мога да ти предложа да си изключиш лаптопа, да дръпнеш захранващия кабел и да махнеш батерията - т.е. лаптопът да остане без никакъв приток на енергия и да остане така да речем 30-ина минути. След това го включи и провери дали ще работят портовете.Ако това не проработи, можеш да опиташ някоя live дистрибуция на операционна система и да видиш дали под нея ще работят портовете. Можеш и Windows да преинсталираш, но е доста играчка, така че го прави само ако наистина имаш време и ти се занимава.Иначе ако машинката е още в гаранция, може би ще е добре да я отнесеш в сервиза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dmilchev Публикувано Януари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 28, 2009 По принцип понякога USB портовете леко се шашкат, така че мога да ти предложа да си изключиш лаптопа, да дръпнеш захранващия кабел и да махнеш батерията - т.е. лаптопът да остане без никакъв приток на енергия и да остане така да речем 30-ина минути. След това го включи и провери дали ще работят портовете.Ако това не проработи, можеш да опиташ някоя live дистрибуция на операционна система и да видиш дали под нея ще работят портовете. Можеш и Windows да преинсталираш, но е доста играчка, така че го прави само ако наистина имаш време и ти се занимава.Иначе ако машинката е още в гаранция, може би ще е добре да я отнесеш в сервиза. Опитах с вадене на барерията ,но няма промяна.Направих му преинсталация от хубав(надявам се -вече 3 ком. работят с него перфектно)диск и пак без промяна.Изглежда че трябва да го водя на доктор(не гаранционен) в съседния град.Благодаря все пак и ако имаш други идеи , моля сподели ги. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост