shanto Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 някой може ли да трансформира тази програма от C++ на Pascal ? #include<cstdio>int n;int s;int main(){ scanf("%d%d", &n, &s); int p = 0; int mp = 0; for (int m = 1;m <= n - 1;m++) { int i = 1; int c = 0; int pp=p; int pmp=mp; do { if (i == s)if (p < c) { p = c; mp = m; } i = i + m; if (i > n) i = i - n; c++; } while (i != 1); if(c<n) {p=pp; mp=pmp;} } printf("%d\n", mp);} Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Тъй като C++ не знам и синтаксиса му малко ми се губи. Ще те помоля, да разясниш какво прави програмата, какво смята, в смисъл условието да ми кажеш.И след това ще я драсна на Паскал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shanto Публикувано Януари 27, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 27, 2009 Тъй като C++ не знам и синтаксиса му малко ми се губи. Ще те помоля, да разясниш какво прави програмата, какво смята, в смисъл условието да ми кажеш.И след това ще я драсна на Паскал Задание: Последно изключен По време на газова криза, се очаква да се повиши потреблението на електроенергия. Затова Правителството разделило България на N района (номерирани с 1, 2, 3,..., N), така че при претоварване на мрежата, районите да бъдат изключвани един по едни в определен ред: Започва се от първия и след това се изключват през m номера. Например, ако N = 5 и m = 2, ще се получи следната последователност във времето от изключени райони: 1, 3, 5, 2, 4, 1, 3, 5, 2, 4, 1 и т.н. Единият от районите бил специален и Правителството искало той да бъде изключен колкото е възможно най-късно. В посочения пример, това е район 4. Условие:Напишете програма last, която въвежда броя N на районите (1 < N < 1000) и номер на специалния район. Програмата трябва да намери през колко най-малко номера m да се планира извършването на изключванията, така че специалният район да бъде изключен възможно най-късно и все пак да е осигурено, че всеки район ще бъде изключен поне веднъж. Пример 1. Вход: 5 4 Изход: 2 Пример 2. Вход: 20 13 Изход: 7 Решение:Програмата извършва непосредствено търсене за определяне на необходимата стойност за m, като в процеса на изпробване на възможностите се запазва достигнатия рекорд за последния момент на изключване за специалния район. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост