Jump to content

Проблем със свързването на FTP сървъра

Препоръчан пост

Имам блог който е качен на хостинг с домейн.По принцип нямам проблем със свързването с FTP сървъра, но от вчера не мога да се свържа.Предоставих на хостинга ми потребителското име и парола да тестват и се оказа че влизат без проблем.Смених няколко пъти прехвърлянето от Активно на Пасивно и обратно, но пак не става.Пробвах от друг FTP клиент, но все същото.Изключих антивирусната (AVG Antivirus plus Firewall), но и там не беше проблема.От хостинга ми казаха че може някой портове да са затворени от Интернет доставчика ми или от мен, както и да проверя firewall-ите, но не знам как да проверя.С Linksys WRT350N съм.(Пробвах от лаптопа и влиза без проблем)

Mоже да е това че на скоро се човърках в Network Connections и сега връзката ми е споделена.Кажете как да я възстановя.

http://i41.tinypic.com/16gal28.jpg

Сподели другаде

Опитай да зададеш настройките по подразбиране на защитната стена - при Windows XP SP3 диалога е този:

http://img26.picoodle.com/img/img26/3/1/26/f_deffwm_2ff10df.png

Опитай да отвориш port 21 по този начин; изключи всички програми,които имат достъп до ИНТЕРНЕТ и провери дали някой процес не използва този port с помощта на TCPView for Windows.

Сподели другаде

Пробвах първия начин, но нищо не стана.

Относно втория начин изключих всички програми които имат достъп до Интернет от антивирусната ми, обаче не мога да разбера как да проверя дали даден процес ми използва порт 21 чрез TCPView for Windows.

Сподели другаде