Jump to content

Програми "чистачи" на Registry

Препоръчан пост

Здравейте!

Ако се огледаме във всички форуми или Тракери,навсякъде се предлагат програми които да чистят регистрите!

Ако се замислим всяка една програма все намира нови неща и все чисти.

Дори и да сме почистили и минем след 10 мин те все намират неща.На мен ми е странно как така регистръте се замърсяват и все намираме неща.

Знаем също,че почистването на регистръте е нещо много деликатно и трябва да предприемаме Tези действия с голяма предпазливост.

Покрай всичките рези реклами аз съм напълно объркана и в един момент си казвам:

\"Господи какво наистина почистват тези програми?Amи ако изртят нещо което е важно за системата какво ще направя после?\"

След тези въпроси аз започвам да търся програми които поправят тези изтривания.

Въпросът ми е кои са тези програми които ПОПРАВЯТ регистрите и ВЪЗТАНОВЯВАТ-без да трият!

p.s.За Vista.

Сподели другаде

Честно да ти кажа, има сигурно доста програми за оправяне, но едва ли ще оправи кой знае какво. Пък и пак можеш да се замислиш "Ами ако не оправи нещо както трябва, а го развали?". Затова според мен се ориентирай да използваш програми чистачи на регистри, които са доказани и не правят проблеми. Една от тях е CCleaner. Не съм видял някой да се оплаче, че му е оцапан компютъра заради нея. Пък за сигурност преди да изтриеш регистрите, тя ти предлага възможност за backup. След като изтриеш даден файл в регистъра остава ключ, че този файл е съществувал. Повечето чистачи трият тези регистри, затова най-вероятно се чудиш защо има почти винаги нещо за триене. Има и още много други такива маловажни неща, които се пазят в регистъра и чистачите ги хващат и трият. ;)
Сподели другаде

По-добре не вярвай на рекламите на програми за почистване на регистри, защото това е един от сигурните начини да стигнеш до преинсталация.

Колкото до грешките, откривани от тях - има такива, които не подлежат на изтриване и такива, които се възстановяват, затова и ще продължават да ти намират, колкото и да ги триеш.

Няколко начина за възстановяване при възникнал проблем:

• System Restore - понякога помага, понякога не.
  • Всяка програма за почистване може да прави backup, който можеш да върнеш в случай на проблем и да се надяваш да се оправят нещата.
  • Резервно копие на ОС, направено с Acronis True Image преди интервенцията.

Сподели другаде

По-добре не вярвай на рекламите на програми за почистване на регистри, защото това е един от сигурните начини да стигнеш до преинсталация.

Колкото до грешките, откривани от тях - има такива, които не подлежат на изтриване и такива, които се възстановяват, затова и ще продължават да ти намират, колкото и да ги триеш.

Няколко начина за възстановяване при възникнал проблем:

• System Restore - понякога помага, понякога не.
  • Всяка програма за почистване може да прави backup, който можеш да върнеш в случай на проблем и да се надяваш да се оправят нещата.
  • Резервно копие на ОС, направено с Acronis True Image преди интервенцията.

Да аз питах ако нямаме back Up,ако нямаме Аkrons....абе ако не сме направили нишо и искаме да си проверим дали нещо сме изтрили....коя е тази програмка която ще ни покаже????

Сподели другаде

Аз лично ползвам ccleaner и tune up utilities2009въпреки,че за втората се чуват доста негативни отзиви.Пускам я всеки ден поне по 2 пъти от 8 месеца и никога досега не ми е омазала каквото и да било.За мен тази програма е добра.Много добра бих казал,защото и ползвам абсолютно всички инструменти и не ме е подвела.На другия полюс е Reg supreme.Поне според мен.Тя уж поправя,но се съмнявам.Нея съм я тествал преди преинсталация за да видя доколко може да доо....е системата и бих казал,че е чудесна за прецакване.4-5 опита си направих с тази програма и след почистване с нея.....нямам думи.Както и със ъпдейт на уин рядко става мазало,но стане ли....
Сподели другаде

Въпросът ми е кои са тези програми които ПОПРАВЯТ регистрите и ВЪЗТАНОВЯВАТ-без да трият!

p.s.За Vista.

За Vista или не, такива програми на практика няма. Няма програми, които да поправят и възстановяват, но без да трият. Всички чистачки на регистратурата са точно "чистачки", защото само премахват излишни според тях стойности. Програмите трябва да са невероятно интелигентни, за да могат да поправят регистратурата при евентуален проблем. Просто няма как да се създаде такъв продукт на практика.

Сподели другаде

Аз лично ползвам ccleaner и tune up utilities2009въпреки,че за втората се чуват доста негативни отзиви.Пускам я всеки ден поне по 2 пъти от 8 месеца и никога досега не ми е омазала каквото и да било.За мен тази програма е добра.Много добра бих казал,защото и ползвам абсолютно всички инструменти и не ме е подвела.На другия полюс е Reg supreme.Поне според мен.Тя уж поправя,но се съмнявам.Нея съм я тествал преди преинсталация за да видя доколко може да доо....е системата и бих казал,че е чудесна за прецакване.4-5 опита си направих с тази програма и след почистване с нея.....нямам думи.Както и със ъпдейт на уин рядко става мазало,но стане ли....

Нямам оплаквания от RegSupreme Pro, v.1.2.0.38, ползувам я отдавна. Това не означава, че другаде не би направила проблеми, просто трябва да се взимат предпазни средства преди употреба на такива програми.

Да аз питах ако нямаме back Up,ако нямаме Аkrons....абе ако не сме направили нишо и искаме да си проверим дали нещо сме изтрили....коя е тази програмка която ще ни покаже????

Последствията от почистването могат да са най-различни, може всичко да е наред, може примерно след седмица да откриеш, че нещо не работи както трябва. Няма такава програма, каквато търсиш, единствено при използуването на компютъра излизат евентуалните грешки.

Затова като прецакаш един път нещата и преинсталираш Windows заради голяма любов към чистотата, другият път ще имаш и backup, и Acronis. Личен опит.

Сподели другаде

Лично аз ползвам Win XP Manager и съм нямал проблеми.

За Vista също го има, скоро го инсталирах на един авер с Виста, работи перфектно.

Използва се опцията 1 Click Cleaner (може и отделно)

Сподели другаде

здравейте.На мен лично reg supreme ми направи проблем с тв каналите,които гледам с IE7.Това са канали,които гледам през страницата на digicom и са безплатни за абонатите им и за да ги гледам,инсталирам един плъгин на доставчика си и правя настройки на браузъра.На няколко пъти се прецакваха каналите и се чудех от какво.Накрая установих ,че след почистване с reg supreme спират да работят.Преинсталирах плъгина на digicom и каналите проработиха.Пускам почистване с reg supreme и пак се скапват.На 3-4 пъти тествах за да съм сигурен на 100%.А преди това сменях версии на IE ,правих настройки по браузъра,а на края какво се оказа.Че искат и пари за reg supreme:)
Сподели другаде

Ако още не сте прочели тази тема направете го ( силно препоръчително е ):Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP, съвети и предложения; разбулване на митове

Ето и малко инфо ( другото го прочетете сами през линка който съм дал ):

Не се престаравайте в чистенето на регистратурата

Има потребители, които чистят реигстратурата едва ли не всеки ден и то често с няколко програми. Няма смисъл. Чистенето на регистрите на практика не води до ускорение на системата. На теория може и да има при стартирането на системата, но на практика няма как да се усети.

То ви го казах от опит:

И опарилите се от други програми също!!!
( за жалост горчив ,но нали човек се учи до като е жив ,въпреки че вместо да е по лесния начин ( като слуша съвети и чете във форуми като Softvisia forums ) предпочита да се опари за да придобие опитност по тези и много други въпроси ,не само свързани с компютри ,а и със всичко останало!!! :computer: :computer: :computer:

Поздрави на всички!!! :computer:

Сподели другаде

...в този ред на мисли, искам да ви питам.... - Вие си пускате компютрите само за да ги чистите и бронирате против зарази или ги ползвате да си вършите работа и да се забавлявате ????

Всяко нещо което е над нормалните разбирания за умерено и полезно, нещо което граничи с параноя е най-малкото безполезно, да не казвам вредно... !

Сподели другаде

Да заради това пуснах темата,защото навсякъде има Инфо колко сме добри и как чистиме регистрите.

Аз смятам че все пак \"чистачите\" на registry са опасни програми и трябва много да се внимава с тях.

По горе беше писано че се чисти с CCleaner по 2 пъти на ден.....на CCleaner дори 1 път седмично my е много!

Преди бях с Виста manager но и тя ми направи впечатление че доста трие(все пак аз имам около 20 програмки на компа)в следствие я махнах и си останах с CCleaner-веднъж на седмица и ТuneUp 2009-защото почиства много внимателно компа така както и натрyпалите се Restore точки и Записи на UpDate на windows.

Благодаря че доста форумци писаха!

Сподели другаде

Да заради това пуснах темата,защото навсякъде има Инфо колко сме добри и как чистиме регистрите.

Аз смятам че все пак \"чистачите\" на registry са опасни програми и трябва много да се внимава с тях.

По горе беше писано че се чисти с CCleaner по 2 пъти на ден.....на CCleaner дори 1 път седмично my е много!

Преди бях с Виста manager но и тя ми направи впечатление че доста трие(все пак аз имам около 20 програмки на компа)в следствие я махнах и си останах с CCleaner-веднъж на седмица и ТuneUp 2009-защото почиства много внимателно компа така както и натрyпалите се Restore точки и Записи на UpDate на windows.

Благодаря че доста форумци писаха!

Никакво значение няма колко пъти и кога пускаш CCleaner, отнема секунди да свърши работата.

Изобщо не ти е нужна програма, за да ти премахва точките на System Restore. Спри функцията, ако смяташ, че не ти е нужна. Да оставиш компютъра да ги създава точките, за да ги чистиш после :ohmy:

Колкото до премахването на деинсталаторите на ъпдейтите - един път ще ти се случи някой ъпдейт да прецака нещо и тогава ще се чудиш защо, по дяволите, си изтрила деинсталатора му.

Сподели другаде