maerto Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Привет.Инсталирах си Уиндоус на една стара машинка ,всичко мина добре но няма връзка с интернет.настриките са добре,въведох същите от предния комп.но нищо.къде ли е проблема?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Можеш да посочиш по-конкретна информация, ако очакваш конкретни съвети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Можеш да посочиш по-конкретна информация, ако очакваш конкретни съвети.ок.ами като цъкна на интернет експлорера ми излиза че няма връзка със сървара или има ДНС проблем.интернет настроиките са ми същите от предня компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Не съм специалист, просто имах същия проблем - при мен се оказа, че ми липсват драйверите за лан-картата, има вероятност и при теб това да е причината. Щом машината е стара, значи не знаеш каква лан-карта е монтирана, трябва да я издириш (или чрез някоя програма, която чете хардуера, или директно като отвориш кутията и погледнеш) и да инсталираш съответните драйвери за нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 За начало напиши по какъв начин получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ - Dial-up, xDSL, безжично, с оптичен кабел, чрез LAN, нещо друго... Напиши и дали има нещо специфично при свързването, например дали използваш PPPoE. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 За начало напиши по какъв начин получаваш достъп до ИНТЕРНЕТ - Dial-up, xDSL, безжично, с оптичен кабел, чрез LAN, нещо друго... Напиши и дали има нещо специфично при свързването, например дали използваш PPPoE.връзката ми е чрез ЛАН,няма други специфични неща.две различни лан карти могат ли да се свързват с една мрежа?защото моят компютър си работи нормално,но като го сменя с другия дето му инсталирах нов Уиндоус не прави връзка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 връзката ми е чрез ЛАН,няма други специфични неща.две различни лан карти могат ли да се свързват с една мрежа?защото моят компютър си работи нормално,но като го сменя с другия дето му инсталирах нов Уиндоус не прави връзка. Ако е заключена по Мак адрес как очакваш да имаш интернет?Смени си Мак адреса с този на новата машина и ще имаш нет Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
maerto Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Ако е заключена по Мак адрес как очакваш да имаш интернет?Смени си Мак адреса с този на новата машина и ще имаш нетсори ама не сам много на ти със тази матрия,как да си смня МАК адреса.аз го знам адреса де ама назнам как да го сменя.даите напътствия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 сори ама не сам много на ти със тази матрия,как да си смня МАК адреса.аз го знам адреса де ама назнам как да го сменя.даите напътствия. http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D...ta=lr%3Dlang_bg Не ми се обяснява,sorry Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Здравейте!!!Един приятел има подобен проблем ,само че при него е с PPPoE връзката.Windows-а е сега преинсталиран ,а преди преинстала си е имал връзка?Ето какво установих - драйверите си ги има ,локалната връзка е ограничена или липсва(жълтия триъгълник) ,но като включи ширикилентовата PPPoE връзка не се вписва(логва),а му изписва грешка 678?Като забраня локалната връзка и след 10-15 секунди я разреша отново първо изписва че е изключен мрежов кабел и след това пак търси и излиза жълтия триъгълник?Аз съм към същия интернет оператор и си имам интернет ,а дори като опитах да се впиша с моето име и парола ( при условие че у дома съм изключил връзката ,което съм правил когато на много места в града ни съм ходил да преинсталирам Windows и там съм се свързвал без проблем ) ,тук направо ме учуди че не иска да се свърже като се има впредвид че сме свързани и на един и същи суич от оператора ,а и доста други комшии също???Ако някой има идеи защо се получава така ,моля нека пише!!! Предварително благодаря!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 27, 2009 Report Share Публикувано Януари 27, 2009 подобни проблеми се решават най-лесно като позвъните на доставчика си. Всяка фирма си има някаква подръжка и бързо и лесно ще ви решат проблемите с интернета.Иначе можеш да пуснеш един пинг до някой локален сървър и да провериш дали има отговор и да се разбере дали проблема е в РС-то, някой суич/рутер, сървър...Възможно е също така да имате зашита по мак-адрес или просто да сте объркали настройките на мрежовата карта. (било маска или днс или нещо друго, специфично за вашия доставчик) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост