Jump to content

Проблем със Standby след преинсталирането на Windows XP

кокал

Препоръчан пост

За съжаление не знам какво е направил - беше приятел на приятел и аз не присъствах тогава.

Преинсталацията ни най-малко не ме притеснява, важното е да стане. Ако трябва, ще търся друг Уиндоус (добре ли е вариант Уин с драйвери?)

Сподели другаде

За съжаление не знам какво е направил - беше приятел на приятел и аз не присъствах тогава.

Преинсталацията ни най-малко не ме притеснява, важното е да стане. Ако трябва, ще търся друг Уиндоус (добре ли е вариант Уин с драйвери?)

Най-добре е чист Windows XP SP2 и най-важното да не е пипан от разни ламери.Ще ти кажа какво ще направиш при самата преинсталация.В началото на инсталацията можеш да избираш вида на компютъра,за повече информация виж тук http://support.microsoft.com/kb/299340/ трябва да избереш Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC.Ако не можеш да си намериш чист Windows ще ти помогна.И дано настройките в Биоса да са ти наред както казваш иначе пак няма да се получи нищо

Сподели другаде

Преинсталирах друг ХР (home edition), пак е пипан, естествено, но такъв намерих на първо четене. Важното е, че резултатът е абсолютно същият (очаквам да е такъв при всеки уиндоус, който се опитам да кача) - бутон Standby не е активен, в Power management на Control panel липсва таб АРМ (или ACPI), компютърът в Device manager е описан като ACPI multiprocessor PC, според настройките в биоса (Power management) е зададено изключване до режим S3 (стендбай), изключено е причината да е стар биос, защото преди именно с този биос нямаше проблем; в самото начало при зареждане ми изписва в списъка и ACPI controller 9, инсталирала съм актуални драйвери на чипсета... май ще го нося на сервиз да го погледнат.

Между другото, оказа се, че ми прави номера и със звука. Драйверът е Realtek HD Audio manager. Не ми разпознава микрофона на слушалките на аналогов заден панел - дава ми съобщение, че не се поддържа и ме изпраща към преден панел, какъвто нямам.

Сподели другаде

Не, нищо не беше пипано по биоса, но сега като се замисля, имаше 1 или 2 токови удара малко преди да започнат проблемите. А ми се наложи да преинсталирам, защото изведнъж по време на работа компютърът изключи и постоянно рестартираше, като се опитваше да зареди отново уиндоуса. Първо (за да си спася информацията на С) инсталирах паралелно втори Уиндоус (още тогава нямаше стендбай), и тогава и първият успя да зареди за мое учудване. След това инсталирах с формат С.
Сподели другаде

Не, нищо не беше пипано по биоса, но сега като се замисля, имаше 1 или 2 токови удара малко преди да започнат проблемите. А ми се наложи да преинсталирам, защото изведнъж по време на работа компютърът изключи и постоянно рестартираше, като се опитваше да зареди отново уиндоуса. Първо (за да си спася информацията на С) инсталирах паралелно втори Уиндоус (още тогава нямаше стендбай), и тогава и първият успя да зареди за мое учудване. След това инсталирах с формат С.

Спасяването на информация се прави с boot диск с Линукс или с Hiren`s boot CD,а не се качва втори Windows.По-добре го занеси на сервиз ще ти вземат 10 лева и ще ти го оправят

Сподели другаде

Здравейте :) Дадох машинката на сервиз и ми я оправиха. Наистина се оказаха драйвери - NVIDIA. Срам не срам, когато търсех какво ми липсва, инсталирах и NVIDIA, но нещо явно не направих както трябва, защото единственият резултат беше да ми обърка резолюцията на монитора, да ми блокира нещо и т.н.

Така че да знаете, ако на някого се случи подобно нещо, че може и от това да е.

Сподели другаде