кокал Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Здравейте, ето го и моя проблем накратко. Наложи ми се да преинсталирам Windows, след което тотално ми се изгуби опцията Standby при изключване на компютъра (не става и при настройка за автоматично заспиване от опциите за пестене на енергия). Да отбележа, че преинсталирам един и същи Windows (т.е. от един и същи диск), миналия пък пак имаше проблем и ми го оправи познат, без да обясни какъв е проблемът. Сега трябва да се оправям сама и се виждам в чудо... Някакви драйвери ли ми липсват? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Най-вероятно точно драйвери ти липсват, но не знаем какви си инсталирала и откъде. Кажи и каква е хардуерната конфигурация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Това ще свърши ли работа? ОС: Microsoft Windows XP Pro, SP3DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0с) Дънна платка: Процесор: DualCore Intel Pentium D 930, 3015 MHz Дънна платка: (неизвестно) Чипсет на дънната платка: (неизвестно) Системна памет: 2048 МВ Тип BIOS: Award Modular (07/17/07) Комуникационен порт: Communications Port (COM1) Комуникационен порт: Printer Port (LPT1)Мултимедия: Звуков адаптер: Realtek HD Audio outputСъхранение на данни: IDE контролер: Intel® ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825 IDE контролер: Intel® ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820 SCSI/RAID контролер:GIGABYTE GBB36X Controller Флопидисково устройство: Floppy disk drive Дисково устройство: ST3250310AS (232 GB, IDE) Оптично устройство: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N SCSI CdRom Device Състояние на SMART: OK Драйверите за ЛАН карта, звук и т.н. си ги инсталирах, но явно нещо пропускам... Ако трябва, готова съм да инсталирам всичко наново, само и само да тръгне като хората. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Точно информацията за дънната платка липсва, а тя ми се струва, че ще е най-важна. Ако ползваш EVEREST Ultimate, моля, изтегли последната версия на програмата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Изтеглих го, благодаря! Ето тази информация ми дава за дънната платка: Свойства на дънната платка: ID на дънната платка 07/17/2007-P965-ICH8-6A79LG0HC-00 Дънна платка Gigabyte GA-965P-S3 Свойства на FSB шината: Тип шина Intel GTL+ Ширина на шината 64 bit Реална честота 201 MHz (QDR) Ефективна честота 804 MHz Пропускателна способност 6432 Мбайта/с Свойства на шината на паметта: Тип шина Dual DDR2 SDRAM Ширина на шината 128 bit Съотношение Памет:Шина 12:6 Реална честота 402 MHz (DDR) Ефективна честота 804 MHz Пропускателна способност [ TRIAL VERSION ] Мбайта/с Свойства на шината на чипсета: Тип шина Intel Direct Media Interface Физическа информация за дънната платка: Брой слотове за процесор 1 LGA775 Разширителни слотове [ TRIAL VERSION ] RAM слотове 4 DDR2 DIMM Вградени устройства Audio, Gigabit LAN Форм-фактор ATX Размери на дънната платка 210 mm x 300 mm Чипсет на дънната платка P965 Допълнителни функции [ TRIAL VERSION ] Производител на дънната платка: Фирма Gigabyte Technology Co., Ltd. Информация за продукта http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Default.aspx Обновление на BIOS http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Инсталирай и драйверите за дънната платка: Intel INF Update Utility. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Инсталирай драйверите, които ти предостави Night_Raven. Aко няма промяна, то най-вероятно компютърът не е конфигуриран да използва APM (Advanced Power Management). За целта може да провериш следното : отвори аплета Power Options (от Control Panel или "powercfg.cpl" в Run). След което премини на страницата (таба) APM и постави отметка пред Enable Advanced Power Management Support. Потвърди промените с Apply и затвори аплета чрез бутона OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Благодаря ви за отзивчивостта! Инсталирах драйверите, опитах и чрез настройване на АРМ в Power options, но там изобщо не присъства таблицата, която се търси. Някъде в хелпа прочетох, че това може да се дължи или на настройка на произвадителя, или на специфични програми (архитектура и др.), каквито нямам, или на остарял BIOS. Каквото и да е, в края на краищата не е болка за умиране. Ще опитам още 1-2 пъти, пък ако не стане, ще карам както може. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 В такъв случай може да погледнеш настройките за ACPI в BIOS-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Control panel-administrative tools-Computer Management-device menager.Горе в дясно цъкаш на computer и ми казваш какво пише под него.Има една малка подробност при преинсталция която явно не я знаеш.Да си правил скоро repair на Windowsa? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 presents, отговорът е ACPI Multiprocessor PC. Не съм правила repair, директно преинсталирах с формат С. И ако се наложи, пак ще преинсталирам, докато стане Тъй като съм абсолютен лаик, страх ме е да пипам самостоятелно биоса и други неща, от които не разбирам. С обяснения обаче се престрашавам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 presents, отговорът е ACPI Multiprocessor PC. Не съм правила repair, директно преинсталирах с формат С. И ако се наложи, пак ще преинсталирам, докато стане Тъй като съм абсолютен лаик, страх ме е да пипам самостоятелно биоса и други неща, от които не разбирам. С обяснения обаче се престрашавам. Не е от това за което си мислех.Ще трябва да погледнеш настройките в Биоса както те посъветваха по горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Ще ви досадя отново. Влязох в биоса, намерих Power management setup, предполагам, че вътре трябва да настроя именно ACPI suspend type - в момента е на позиция [s3(STP)], т.е. Suspend to RAM under ACPI OS. Мога да го променя в [s1(POS)], т.е. Power On Suspend under ACPI OS. Не смея да го пипам преди някой точно да ми обясни какво именно означава това (а не просто да се досещам). Опитах и така през биоса - пак не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
кокал Публикувано Януари 26, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Изчетох и спецификацията на ACPI - очевидно настройките в биоса са ми ОК. Имате ли някаква идея каква може да е причината да не се получава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Изчетох и спецификацията на ACPI - очевидно настройките в биоса са ми ОК. Имате ли някаква идея каква може да е причината да не се получава? Не помниш ли точно какво е направил твоят приятел за да се реши проблема?Другото което ми идва наум че може проблема да идва от Windowsa.Да не би да е пипан и да е отрязано нещо от него?Ако не се намери решение на проблема мога да ти пратя друг и да пробваш с него,но ще трябва да се занимаваш с преинсталция Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост