Jump to content

Проблем със Standby след преинсталирането на Windows XP

кокал

Препоръчан пост

Здравейте, ето го и моя проблем накратко. Наложи ми се да преинсталирам Windows, след което тотално ми се изгуби опцията Standby при изключване на компютъра (не става и при настройка за автоматично заспиване от опциите за пестене на енергия).

Да отбележа, че преинсталирам един и същи Windows (т.е. от един и същи диск), миналия пък пак имаше проблем и ми го оправи познат, без да обясни какъв е проблемът. Сега трябва да се оправям сама и се виждам в чудо... Някакви драйвери ли ми липсват?

Сподели другаде

Това ще свърши ли работа?

ОС: Microsoft Windows XP Pro, SP3

DirectX: 4.09.00.0904 (DirectX 9.0с)

Дънна платка:

Процесор: DualCore Intel Pentium D 930, 3015 MHz

Дънна платка: (неизвестно)

Чипсет на дънната платка: (неизвестно)

Системна памет: 2048 МВ

Тип BIOS: Award Modular (07/17/07)

Комуникационен порт: Communications Port (COM1)

Комуникационен порт: Printer Port (LPT1)

Мултимедия:

Звуков адаптер: Realtek HD Audio output

Съхранение на данни:

IDE контролер: Intel® ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825

IDE контролер: Intel® ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820

SCSI/RAID контролер:GIGABYTE GBB36X Controller

Флопидисково устройство: Floppy disk drive

Дисково устройство: ST3250310AS (232 GB, IDE)

Оптично устройство: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N SCSI CdRom Device

Състояние на SMART: OK

Драйверите за ЛАН карта, звук и т.н. си ги инсталирах, но явно нещо пропускам...

Ако трябва, готова съм да инсталирам всичко наново, само и само да тръгне като хората.

Сподели другаде

Точно информацията за дънната платка липсва, а тя ми се струва, че ще е най-важна. Ако ползваш EVEREST Ultimate, моля, изтегли последната версия на програмата.
Сподели другаде

Изтеглих го, благодаря! Ето тази информация ми дава за дънната платка:

Свойства на дънната платка:

ID на дънната платка 07/17/2007-P965-ICH8-6A79LG0HC-00

Дънна платка Gigabyte GA-965P-S3

Свойства на FSB шината:

Тип шина Intel GTL+

Ширина на шината 64 bit

Реална честота 201 MHz (QDR)

Ефективна честота 804 MHz

Пропускателна способност 6432 Мбайта/с

Свойства на шината на паметта:

Тип шина Dual DDR2 SDRAM

Ширина на шината 128 bit

Съотношение Памет:Шина 12:6

Реална честота 402 MHz (DDR)

Ефективна честота 804 MHz

Пропускателна способност [ TRIAL VERSION ] Мбайта/с

Свойства на шината на чипсета:

Тип шина Intel Direct Media Interface

Физическа информация за дънната платка:

Брой слотове за процесор 1 LGA775

Разширителни слотове [ TRIAL VERSION ]

RAM слотове 4 DDR2 DIMM

Вградени устройства Audio, Gigabit LAN

Форм-фактор ATX

Размери на дънната платка 210 mm x 300 mm

Чипсет на дънната платка P965

Допълнителни функции [ TRIAL VERSION ]

Производител на дънната платка:

Фирма Gigabyte Technology Co., Ltd.

Информация за продукта http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Default.aspx

Обновление на BIOS http://www.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_List.aspx

Сподели другаде

Инсталирай драйверите, които ти предостави Night_Raven.

Aко няма промяна, то най-вероятно компютърът не е конфигуриран да използва APM (Advanced Power Management). За целта може да провериш следното : отвори аплета Power Options (от Control Panel или "powercfg.cpl" в Run). След което премини на страницата (таба) APM и постави отметка пред Enable Advanced Power Management Support. Потвърди промените с Apply и затвори аплета чрез бутона OK.

Сподели другаде

Благодаря ви за отзивчивостта! Инсталирах драйверите, опитах и чрез настройване на АРМ в Power options, но там изобщо не присъства таблицата, която се търси. Някъде в хелпа прочетох, че това може да се дължи или на настройка на произвадителя, или на специфични програми (архитектура и др.), каквито нямам, или на остарял BIOS. Каквото и да е, в края на краищата не е болка за умиране. Ще опитам още 1-2 пъти, пък ако не стане, ще карам както може.
Сподели другаде

Control panel-administrative tools-Computer Management-device menager.Горе в дясно цъкаш на computer и ми казваш какво пише под него.Има една малка подробност при преинсталция която явно не я знаеш.Да си правил скоро repair на Windowsa?
Сподели другаде

presents, отговорът е ACPI Multiprocessor PC. Не съм правила repair, директно преинсталирах с формат С. И ако се наложи, пак ще преинсталирам, докато стане :peace:

Тъй като съм абсолютен лаик, страх ме е да пипам самостоятелно биоса и други неща, от които не разбирам. С обяснения обаче се престрашавам.

Сподели другаде

presents, отговорът е ACPI Multiprocessor PC. Не съм правила repair, директно преинсталирах с формат С. И ако се наложи, пак ще преинсталирам, докато стане :peace:

Тъй като съм абсолютен лаик, страх ме е да пипам самостоятелно биоса и други неща, от които не разбирам. С обяснения обаче се престрашавам.

Не е от това за което си мислех.Ще трябва да погледнеш настройките в Биоса както те посъветваха по горе.

Сподели другаде

Ще ви досадя отново. Влязох в биоса, намерих Power management setup, предполагам, че вътре трябва да настроя именно ACPI suspend type - в момента е на позиция [s3(STP)], т.е. Suspend to RAM under ACPI OS. Мога да го променя в [s1(POS)], т.е. Power On Suspend under ACPI OS.

Не смея да го пипам преди някой точно да ми обясни какво именно означава това (а не просто да се досещам).

Опитах и така през биоса - пак не става.

Сподели другаде

Изчетох и спецификацията на ACPI - очевидно настройките в биоса са ми ОК.

Имате ли някаква идея каква може да е причината да не се получава?

Сподели другаде

Изчетох и спецификацията на ACPI - очевидно настройките в биоса са ми ОК.

Имате ли някаква идея каква може да е причината да не се получава?

Не помниш ли точно какво е направил твоят приятел за да се реши проблема?Другото което ми идва наум че може проблема да идва от Windowsa.Да не би да е пипан и да е отрязано нещо от него?Ако не се намери решение на проблема мога да ти пратя друг и да пробваш с него,но ще трябва да се занимаваш с преинсталция

Сподели другаде