Jump to content

Има ли фонетична за скайп

piton357

Препоръчан пост

Има ли фонетична за скайп и ако има,как може да се направи?Скайп ползвам средно два пъти годишно :haha: ,почти нищо не ми е ясно от настройките му.Разгледах ги,но не намерих нищо полезно по въпроса ми,разбира се, не е сигурно,че гледам където трябва.Ползвам "инжинерската" фонетична за ХР.Не може да се каже,че въпроса е жизнено важен, но писането на brat4e,6te ti pi6a po-4esto...дълбоко ме отвращава.Извинете,ако ви губя времето.
Сподели другаде

Проблема ми е,че когато пиша в скайп,(език-английски)имам за смяна на клавиатурата"маймуница" :haha: и латиница,след смяна на езика(език-български) имам само БДС...Въпроса ми беше(и още си е...), дали няма начин да се замени маймуницата с българска фонетична.Доста глупаво обясних,но се надявам да е почти разбираемо.
Сподели другаде

Да не би да имаш предвид, че имаш едновременно БДС и фонетична, но когато избран българският език, пишеш на БДС, а не на фонетика? Ако е така, имай предвид, че езиците се сменят с Alt+Shift, а всеки език може да има няколко под-подредби, които се сменят с Ctrl+Shift.
Сподели другаде

До колкото разбирам искаш да пишеш с латинските букви от клавиатурата ,а написаното да е на Български?
Точно така.

Да не би да имаш предвид, че имаш едновременно БДС и фонетична, но когато избран българският език, пишеш на БДС, а не на фонетика? Ако е така, имай предвид, че езиците се сменят с Alt+Shift, а всеки език може да има няколко под-подредби, които се сменят с Ctrl+Shift.

Когато езика за въвеждане е български,имам само БДС,т.е.,мога да пиша на български само използвайки българските букви на клавиатурата.Не е вариант,имайки предвид това,че скайп е за чат,а какъв чат,като пиша с три букви в час... :crosseyes: Когато езика на въвеждане е английски,с Ctrl+Shift са ми достъпни латиница и българска фонетична.Българската фонетична именно, в скайп ми излиза маймуница.Обаче явно не ми се отдава да си обяснявам проблемите.Или водката от снощи ми е била в повече... :offtopic:

Сподели другаде

Много много благодаря.....

Сподели другаде

Пиша във вашия форум с фонетична и се получава.Пиша в други форуми с фонетична и се получава.ïèøà ñ ôîíåòè÷íà â ñêàéï.Току що ви показах как излиза"пиша с фонетична в скайп".BTW,проблема е решен-деинсталирах скайп. :haha:
Сподели другаде

Пиша във вашия форум с фонетична и се получава.Пиша в други форуми с фонетична и се получава.ïèøà ñ ôîíåòè÷íà â ñêàéï.Току що ви показах как излиза"пиша с фонетична в скайп".BTW,проблема е решен-деинсталирах скайп. :haha:

Проблема се решава като махнеш тази измислена клавиатурна подредба и си сложиш друга.Колко време се мъчех да разбера къде е проблема и как така става навсякъде да мога да пиша на фонетична само в скайпа да не мога.Има и нещо доста странно че на едни машини няма проблем,а на други има :crosseyes1:

Сподели другаде

Някаква реална прична да наричаш подредбата на инжинера "измислена"?

Точно тази причина за която говорим в темата.На различни компютърни конфигурации с инсталирана една и съща версия на Windowos и едни и същи програми,при едни има проблем,а при други не.И все си мисля че се прецака с някой от ъпдейтите от Майкрософт,но само на определени машини.От тогава я махнах и повече никога не съм я качвал и сега съм с една на която и казват Беларуска.Единствената на която трите езика/БГ,ЕN,БФ/се превключват само с два бутона.

Сподели другаде

Това, че фонетичната подредба на Инжинера не работи на няколко системи, но работи на хиляди други, не е причина да я наричаш измислена. Аз съм я инсталирал на адски много системи, ползвал съм я на моята система с години наред ине съм имал никакви проблеми. Това не значи, че подредбата е перфектна. Перфектни неща няма. Означава обаче, че подредбата е малко или много добра и че няколко изключения от правилото не са достатъчни да се нарече измислена. По тази логика всяка една програма, създавана някога, е измислена и калпава. Аз съм имал проблеми на моята система с фонетиката на Влади, но не я наричам измислена, защото знам, че е по-скоро изключение, че не е сработвала добре.
Сподели другаде