Armageddon8 Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 Здравейте, плеърът има само usb кабел за да се зарежда/и свързва/ от компютъра. Искам преходинк за да мога да го зареждам и от контакта направо, но не знам каквъв да си купя/не знам и от къде/. Някой може ли да препоръча нещо подобно? И другият ми въпрос е, ако някой има подобен плеър да сподели за колко време нормално се зарежда батерията. На моят се зарежда за около 4ч. което ми се вижда множко. В упътването нищо не пише за времето за зареждане. От дистрибутора казаха че е нормално да се зарежда за около 2ч., но не останах с впечатление че са много компетентни по въпроса - за това питам и тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 В общи линии 4 часа ми се струва нормално време за зареждане. При зареждане от електрическата мрежа чрез адаптер това би отнело определно по-малко време. SanDisk предлагат такъв адаптер като официален аксесоар, така че е логично да си купиш такъв от официалния дистрибутор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 Друг вариант е също и да използваш зарядно устройство за нормални батерии, което притежава USB вход. Аз зареждам така моята Sansa Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Януари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2009 Ок. Ще потърся - но от Дистрибутора казаха че няма точно такова на сан диск и имат на Филипсл Предполагам ще свърши работа, въпросът е че е малко скъпичко - 30лв. Както и да е, явно засега ще карам само то компа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 Моя грешка. Понеже имам Sansa Fuze, който е със специален и собствен конектор, предположих автоматично, че входът на самия плеър при Clip е същия, а той бил стандартен USB вход. Тогава предложението на Nicky трябва да е валидно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Май 29, 2010 Author Report Share Публикувано Май 29, 2010 Здравейте отново. Преди около месец ъпдейтнах firmware на sansa-та до последния актуален от сайта на самсунг. Обаче звукът ми стана много тих. като казвам много тих имам предвид, че дори на максимална сила мога да чуя отделни фрази на хората, ако си говорят тихо на два метра от мен в морската градина на Варна. Не знам защо така. Тъй като сега съм с windows 7 - преди това бях с Виста - сега при опит за ъпдейт или поне за проверка за налична нова версия ми дава следната грешка - на снимката - Спирам fierewall-а, пак не става. Решил съм да го форматирам и да опитам отново. Не знам обаче дали след формата санса ъпдейтъра ще инсталира новия firmware или ще трябва нещо друго да правя. Накой да сподели, ако има подобен опит.Значи самият процес достига до регистриране на файловете и там дава грешката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 29, 2010 Report Share Публикувано Май 29, 2010 Мисля, че имаш предвид сайта на SanDisk, а не Samsung. Актуалните версии на фърмуеъра за Sansa Clip v1 и v2 са съответно 01.01.35 and 02.01.35. Провери дали твоята версия е същата: стартирай плеъра, влез в меню Settings, после System Info и на първия ред трябва да пише "Version v0x.xx.xx". Ако имаш същата версия, значи няма нужда от обновяване. Колкото до тихия звук, това е ограничение в новите фърмуеъри, въведено заради изискванията в европейския съюз. Заобикаля се лесно. Нужно е първо да занулиш настройките на плеъра от меню Settings -> Reset All, след което при стартирането си плеърът отново трябва да те пита за региона, в който се намираш. Просто избери район, различен от "Europe". Ако това автоматично не оправи проблема с тихия звук, значи ще трябва ръчно да зададеш настройката: в меню Settings има подменю Volume, в което трябва да избереш High. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Armageddon8 Публикувано Май 30, 2010 Author Report Share Публикувано Май 30, 2010 Да сайта е на Sandisk, а не на Samsung. Версията на firmware е последна, т.е. като тази посочена от тебе. Стана, мерси много, като избера регион различен от Europe ми се появава тогава меню volume. Иначе го няма. Много го търсих! Мерси пак, лек ден. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост