Jump to content

Възможно ли е да се сложи предишна версия на IE?

Препоръчан пост

Здравейте отново приятели!!!

Става въпрос за компютъра на един приятел на който му е инсталиран Windows XP SP3 със WMP11 и IE7.

Въпроса му е дали може ( след като оригинално е с IE7 ) да се направи да е с IE6 понеже не го харесва и не можел да свикне с IE7 а и настоява да се направи с IE6 ( по лесно му било да работи с него )???

Ако някой знае дали може да се направи моля нека пише!!!

Предварително благодаря!!! :computer:

Сподели другаде

• Отговори 39
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Ако IE7 е бил вграден в самата инсталация, е общо взето невъзможно да се върне IE6. Ако IE7 е инсталиран под формата на ъпдейт, тогава не е проблем.

Това е и една от многото причини да съветвам хората да НЕ ползват самоделки с вградени неща вътре (драйвери, теми и какви ли не други глупости) и казвам, че дори по-простичките самоделки, които са "само" с ъпдейти, IE7 и WMP1x, също не е лошо да се избягват.

Сподели другаде

Ами Windows-а е с вградени WMP11 и IE7 , а дори и БГ интерфейс , и за жалост явно няма как да се направи с IE6.

А доколкото знам е направен и самото инсталиране на Windows-а да протича на Български ( става въпрос след първия рестарт ) , а колко е самоделка мисля че тези неща говорят сами по себе си , а и както знам от него е свален от замундата въпреки че е опитвал при инсталацията да сложи нарочно друг сериен номер от друг ХР но не го е приел а само неговия с който е изтеглен в торента.

п.с.Изтеглих от сайта на Microsoft Windows XP SP3 като ми пратиха серийния номер на пощата и за сега го тествам във виртуалната машина ,и ми направи впечатлиние че е с WMP9 и IE6 ,та за това и аз си мисля че този от торента е самоделка на която за жалост няма да може да се направи да е с IE6.

Поздрави на всички приятели на Softvisia forums !!! :computer:

Сподели другаде

Internet Explorer е версия 6 във всички версии на Windows XP (Home/Professional), независимо кой сервизен пакет е инсталиран. Т.е. IE7 трябва да се свали и инсталира отделно.

Windows Media Player е версия 8 в Windows XP без SP и SP1, докато в SP2 и SP3 е версия 9.

Накратко: ако даден Windows XP веднага след инсталацията има IE7 и/или WMP10 (или 11), то значи са вграждани в самата инсталация и става въпрос за самоделка (малко или много: малко, ако само това е вграждано, и много, ако има и други вграждани неща).

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Night_Raven здравей!!!

Открих как може да се ползва IE6 заедно с (или без) IE7!!!

Във виртуалната машина инсталирах въпросния Windows от този мой приятел и пробвах да махна IE7 от ->контрол панел -> добавяне премахване на програми -> и в отворилия се прозорец от бутона в ляво->Добавяне/премахване на Windows компоненти -> след като се отвори прозорчето махнах само отметката на IE след това -> Напред-> и IE го няма.След това изтеглих от този сайт->http://dobri.biz/software/ie6-ie7/ -> интернет експлорер 6 Изтегли от тук (който дори не се инсталира ,а само се разархивира и иконката на IE6 се поставя на десктопа).

Пробвах и без да премахвам по описания начин IE7 и си работят самостоятелно и двата без да си пречат!!!

Ако някой има IE7 и иска да ползва IE6 може да си го изтегли за по лесно от линка който дадох по горе!!! :computer: :computer: :computer:

Поздрави на всички приятели на Softvisia forums!!! :beer: :beer: :beer:

Сподели другаде

Това, което си направил от Add or remove progra, не премахва IE като компонент, а премахва само препратките му.

Колкото до останалите решения, те не са официални и следвателно не се гарантира безпроблемна работа.

Сподели другаде

На тази страница tredosoft.com намерих инсталатор за IE който освен IE-6 инсталира и по стари версии като IE-5.5 ;IE-5.01 ;IE-4.01 и IE-3.0

Ето и линк за изтегляне Multiple IE

Вярно е това което си написал:

Колкото до останалите решения, те не са официални и следвателно не се гарантира безпроблемна работа.

Но може някой да иска да ползва заедно с IE-7 и по стари версии на IE !!! :computer:

Сподели другаде

• 2 months later...

Не съм съвсем сигурна дали тук трябва да попитам?!?

След инсталация на ИЕ8 компа при включване блокира,трябва му реинициране/но със шътдаун,защото нищо друго не реагира/.

Освен това имам проблем и оставаряне на компонентите на Windows,не ми позволява,излиза някаква грешка.

С Windows ХP съм.

Не съм пробвала да се върна към ИЕ7,защото не знам как.

П.с. Ако въпроса не е за тук,извинете ме!

Сподели другаде

Ако си инсталирала IE8 по нормалния начин, като ъпдейт, можеш да опиташ да го премахнеш от Add or remove programs. Ако не зарежда системата под нормален режим, можеш да опиташ под Safe Mode.
Сподели другаде

Би трябвало да се възстанови IE7, ако всичко е протекло наред при инсталация на IE8 и не си човъркала бекъпите на файлове с някоя чистеща/оптимизираща програма.
Сподели другаде