KoCa4a Публикувано Февруари 3, 2009 Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 Абе хора то и аз се опитах да си инстална XP ама нещо не искаше....опитах всичко за което сам се сетил и пак не стана даже с човек който разбира повече от мен и пак не успяхме. Започнахме инсталирането, всичко се зареди, вече при самото конфигуриране на ОС лаптопа ми сам се изклучва и не става ваобще да го инсталирам....пробвах с 5 различни XP и пак не стана Той се рови и из Биоса ама пак не искаше и незнам какво да правя. Ровил сам се из сайта на пройзводителя и пак нищо. Подаржат XP ама нямат драйверите те не са ми проблем ще ги намеря и ще ги драпна проблема ми е защо по-дяволите лаптопа ми се замуизклучва при инсталирането на Xp.Лаптопа ми е HP G-60 125NRАко можете да ми помогнете ще ви бада много благодарен!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 3, 2009 Report Share Публикувано Февруари 3, 2009 KoCa4a, възможно е машината да има някакъв хардуерен проблем; тествай паметта и твърдия диск преди да инсталираш операционната система. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KoCa4a Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 KoCa4a, възможно е машината да има някакъв хардуерен проблем; тествай паметта и твърдия диск преди да инсталираш операционната система. Ами да ти кажа това ми дойде на ум после и го направих. Не ми даде никакви проблеми.....какво ли не сам пробвал, честно казано. Просто Взех че се отказах и си инсталнах нова виста :(Толкова много тая скапана Виста че незнам каде да се дяна сериозно вече ?????? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KoCa4a Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Абе хора какво да ви кажа вече сам се отказал....влязох в Биоса си и какво да ви кажа.....няма как да се направи да подкарам XP поради простата причина че Биоса е орязан а аз незнам как да го искарам целият....получих предложение да си сменя Биоса но ми казаха че имало опасност целият лаптоп да ми замине и да се наложи да го хварля на Боклука.....а аз не искам да го хварлям на Боклука....такмо сам си го взел едва на 3 месеца е момчето.... ;( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Какво те кара да мислиш, че BIOS-ът е "орязан"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Абе хора какво да ви кажа вече сам се отказал....влязох в Биоса си и какво да ви кажа.....няма как да се направи да подкарам XP поради простата причина че Биоса е орязан а аз незнам как да го искарам целият....получих предложение да си сменя Биоса но ми казаха че имало опасност целият лаптоп да ми замине и да се наложи да го хварля на Боклука.....а аз не искам да го хварлям на Боклука....такмо сам си го взел едва на 3 месеца е момчето.... ;(Реално погледнато много от написаното от всички потребители взели участие в дискусията е вярно, но такава дума като немога няма. Просто незнаеш(в случая не искам да те убидя) в крайна сметка не можеш да разбираш от всичко. Та моят съвет е да провериш възрстта на БИОС, но с оглед на това, че лаптопа ти е на 3 месеца най-вероятно БИОС ти е 2005г. не съм сигурен дали е бил същия модел, но съм преинсталирал Windows на подобен лаптоп без проблем. Приятел който се занимава с ремонт нс такива компоненти ми е казал, че почти е невъзможно един лаптоп да не може да работи с различни ОС. Братовчед ми си купи лаптоп Dell, и при него проблема беше, че диска с драйверите е само за Виста, за XP трябваше да търси в интернет, така, че може и някой драйвер да прави този прблем. Ако имаш желание пробвай с някой Windows XP с интегрирни драйвери(най-разпространените), аз имах подобен проблем и бях принуден докато разбера решението му да използвам Линукс, а в него и музика не можех да си пусна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Виж това:Night_Raven По принцип BIOS се обновява само при нужда - ако има специфичен проблем с дънната платка и проблемът е отстранен в нова версия на BIOS-a. Ако държиш, ще ти помгона да си го обновиш, но имай предвид, че това си крие рискове. Разбира се обикновено няма проблеми, но никога не се знае. Накратко: ако не е счупено, не го поправяй. Това важи за BIOS-а в общия случай. В случая не съм сигурен дали това въобще ще помогне. И това също:Night_Raven По принцип начинът на флашване на BIOS е различен при различните дъна. Някои производители на дъна имат и програми за флашване на BIOS под Windows, което прави процеса по-удобен. Разбира се по-добре е да се използва класическият метод - под чист DOS. За целта трябва да се използва стартираща дискета с DOS или специално направен диск за целта.Накратко:- създаваш си стартова дискета или стартов диск с чистичък DOS и качваш там и нужните файлове за флашване на BIOS-а. Ако не се събират (на дискетата например), можеш да ги качиш на друга дискета само тях или на диск, но ако е на диск, стартовата дискета трябва да има поддръжка на оптично устройство. Нужните файлове се свалят от сайта на производителя на дъното. Зависи твоето дъно коя версия е (не само софтуерът си има версии).- зареждаш DOS от носителя;- чрез DOS команди отиваш на носителя, където са файловете за флашване (ако има нужда);- пишеш команда aminf342 xxxxxxx.rom, където цифрите (342) може да са и различни, ако флашърът е с друга версия, когато го изтеглиш, а на мястото на Х-овете пишеш името на .ROM файла;- следваш инструкциите и потвърждаваш ако е нужно;- след като приключи всичко рестартираш системата (Ctrl+Alt+Delete);- влизаш в BIOS и зареждаш оптималните настройки (Load Optimal settings) и излизаш от BIOS-а, като запазваш промените.Готово. Така че това което си написал (да се сменя Биоса е излишно):Абе хора какво да ви кажа вече сам се отказал....влязох в Биоса си и какво да ви кажа.....няма как да се направи да подкарам XP поради простата причина че Биоса е орязан а аз незнам как да го искарам целият....получих предложение да си сменя Биоса но ми казаха че имало опасност целият лаптоп да ми замине и да се наложи да го хварля на Боклука.....а аз не искам да го хварлям на Боклука....такмо сам си го взел едва на 3 месеца е момчето...Може да се обнови за да излязат всички функции ,но те съветвам да го занесеш в сервис където хората знаят как да го направят,а и по принцип невъзможни неща няма освен ако ние сме ги направили невъзможни!!!Успех!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Лаптопа е TOSHIBA Satellite A205 S5812 и на него има инсталиран Windows Vista. Искам да инсталирам Windows XP но когато стигна до първата фаза на инсталацията - 1. Инсталиране на Windows XP 2. Repear 3. Quit - след като дам инсталиране на Windows XP ми излиза това съобщение " Setup did not find any hard disk drives installed on your computer " и не мога да продължа с инсталирането.Мога да ти предоставя Windows, който ги има тези драйвери и без проблем ще успееш да го преинсталираш, ако вече не си го направил. В момента съм с него на лаптопа и няма грешка. Аз имах същия проблем с лаптопа MSI и когато го купих без ОС трябваше да си я записвам сам. Това го можех, но без да изпозлзвам дискетата с драйвера, която ми беше за компа не можех да се справя. Е и тука исках да я използвам, ама няма флопи.Та бързия и по-лесен начин беше да намеря Windows с интегриран този драйвър в него, накарах един приятел да ми направи и си го сложих. Но от мен да знаеш, като има желание и нужда всичко се научава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Тук виждам една грешка:Инсталиране на Windows XP 2. RepearWindows се инсталира през Биоса ,а не от десктопа ,но дори и през Биоса НЕ СЕ ПРАВИ Repear - защото Repear значи поправка на вече инсталирания Windows!!!Ако не знаете как да го направите питайте!!! п.с.В случая да се направи Repear на Виста като се ползва ХР е невъзможно!!! Така че Windows-а може и да си е кадърен но така няма да успеете да го инсталирате!!! Вижте това ръководство написано от Night_Raven подробно и с картинки: Ръководство за инсталация на Windows XP, че даже и картинки има Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Тук виждам една грешка:Windows се инсталира през Биоса ,а не от десктопа ,но дори и през Биоса НЕ СЕ ПРАВИ Repear - защото Repear значи поправка на вече инсталирания Windows!!!Ако не знаете как да го направите питайте!!! п.с.В случая да се направи Repear на Виста като се ползва ХР е невъзможно!!! Така че Windows-а може и да си е кадърен но така няма да успеете да го инсталирате!!! В случая той е описал какво се е появило като вариант, т.е какъв избор може да направи, а той ясно е описал, че е дал Инсталиране на Windows XP, а не Repair. :bgflag: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Точно това говоря ,че по време на инсталацията не се прави Repear ,а форматиране!!! Вижте темата на Night_Raven и ще разберете за какво ви говоря!!! п.с. Това какво е Лаптопа е TOSHIBA Satellite A205 S5812 и на него има инсталиран Windows Vista. Искам да инсталирам Windows XP но когато стигна до първата фаза на инсталацията - 1. Инсталиране на Windows XP 2. REPAIR 3. Quit - след като дам инсталиране на Windows XP ми излиза това съобщение " Setup did not find any hard disk drives installed on your computer " и не мога да продължа с инсталирането. С ГОЛЕМИТЕ БУКВИ стъпка 2!!! Обърнете внимание на стъпка 8 от ръководството на Night_Raven през линка който ви дадох по горе!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KoCa4a Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Виж това: И това също: Така че това което си написал (да се сменя Биоса е излишно): Може да се обнови за да излязат всички функции ,но те съветвам да го занесеш в сервис където хората знаят как да го направят,а и по принцип невъзможни неща няма освен ако ние сме ги направили невъзможни!!!Успех!!! Малак проблем че да го занеса ще се наложи да се варна до Хавайте и да го дам там а аз незнам кога ще стане това!!!! Хора получава се така....слагам Windowsa и почвам да го инсталирам......всичко варви добре саваршва парвата фаза.....след като се инсталне в C-то идва фтората фаза и точно там се самуизклучва сам незнам защо го прави това.....пробвах през Биоса......но мога да се докопам само до настройките за времето и за проверката на RAM and HARD до нищо друго немога да се докопам......биос сам дарпал от сайта на HP-някакав нов и сам го инсталнал ама....пак ташак....за XP пален ташак,за Vista няма проблем инсталвам си го както си искам правя си всичко.....такова нещо ми се случва за парви пат.....на компутара ми сам прейнсталвал XP няколко пати а на още колко компа сам слагал до сега такав проблем не сам имал.Лаптопа ми е HP G60-125NR Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Виж в този линк и ще ти стане ясно какъв е проблема HP G60-125NR Но ако не се сещаш Ето го проблема - искаш да инсталираш ХР но обърнал ли си внимание на това 64-bit processor а съм сигурен че се опитваш да инсталираш 32-bit операционна система!!! Опитай с 64-bit-ова и тогава кажи дали го има пак проблема!!! п.с Не е нужно да ходиш до Хаваите и тук има специалисти!!!Малак проблем че да го занеса ще се наложи да се варна до Хавайте и да го дам там а аз незнам кога ще стане това!!!! Не е лошо да им го занесеш за да видят с очите си какъв е проблема ,тук колкото и да пишем няма как да видим какво става в твоя компютър!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KoCa4a Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Виж в този линк и ще ти стане ясно какъв е проблема HP G60-125NR Но ако не се сещаш Ето го проблема - искаш да инсталираш ХР но обърнал ли си внимание на това а съм сигурен че се опитваш да инсталираш 32-bit операционна система!!! Опитай с 64-bit-ова и тогава кажи дали го има пак проблема!!! п.с Не е нужно да ходиш до Хаваите и тук има специалисти!!! Не е лошо да им го занесеш за да видят с очите си какъв е проблема ,тук колкото и да пишем няма как да видим какво става в твоя компютър!!! Ей сега ще го пробвам да видим какво ще стане!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KoCa4a Публикувано Февруари 5, 2009 Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 Виж в този линк и ще ти стане ясно какъв е проблема HP G60-125NR Но ако не се сещаш Ето го проблема - искаш да инсталираш ХР но обърнал ли си внимание на това а съм сигурен че се опитваш да инсталираш 32-bit операционна система!!! Опитай с 64-bit-ова и тогава кажи дали го има пак проблема!!! п.с Не е нужно да ходиш до Хаваите и тук има специалисти!!! Не е лошо да им го занесеш за да видят с очите си какъв е проблема ,тук колкото и да пишем няма как да видим какво става в твоя компютър!!! Човече незнам как да ти се отблагодаря......Биоса не е бил орязан просто не сам можел да видя с кой бутон се влиза в оригиналният Биос....след като успях всичко си трагна перфектно......човече незнам как да ти се отблагодаря.....всичко е било пред учите ми ама......проблема ми беше че на оригиналните клавиатури има бутон пауза а на лаптопа няма и докато без да искам не разбрах как става номера нямаше да мога да вляза в биоса.Сега сам инстална новият Windows и много му се кефя.Човече жалко че не си от Шумен че да те черпя едно-голямо каквото искаш за помоща. Незнам как щтях да се оправям ....... сигурно щях още да сам на Vista Искам да ви благодаря на всичките за помоща която ми оказахте....може да не разбирам от всичко,но и аз си имам силните моменти и когато ми се отдаде случай да ви помогна. Искам да благодаря на хората саздали този сайт, защото мисля че та са супер и просто нямам думи как да им се отблагодаря!!!! BG forever!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост