Jump to content

Проблем с инсталирането на Windows XP на лаптоп

emil9216

Препоръчан пост

Лаптопа е TOSHIBA Satellite A205 S5812 и на него има инсталиран Windows Vista. Искам да инсталирам Windows XP но когато стигна до първата фаза на инсталацията - 1. Инсталиране на Windows XP 2. Repear 3. Quit - след като дам инсталиране на Windows XP ми излиза това съобщение " Setup did not find any hard disk drives installed on your computer " и не мога да продължа с инсталирането.
Сподели другаде

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Влез в Биос. От там трябва да отидеш на Configuration, а от там от SATA да го преобразуваш на IDE.

На някой системи емулацията на IDE може да се срещне и като забраняване на AHCI режима на работа на SATA контролера.

P.S.: Всичко това съм го описал в темата по-горе, но няма кой да чете, въпреки, че е направена важна.

Сподели другаде

Нещо не откривам тези опции в биоса , малко по подробно ако може за да не объркам нещо .

По принцип е възможно да няма такава опция (да се емулира IDE или да се забрани AHCI), но това са сравнително ограничени случай. Тъй като в книжката, която идва към лаптопа няма описание на конфигурационната програма на BIOS-а на този компютър (поне тази, която свалих от сайта на Toshiba) няма как да ти дам конкретни инструкции.

Бих препоръчал да прегледаш още веднъж и ако не откриеш подобна опция да преминеш към някой от другите варианти, които съм описал в темата, към която ти дадох линк в началото. Вариантът, към който е най-логично да се насочиш е интегрирането на драйвера за SATA контролера в инсталационния диск на Windows XP. За щастие, Toshiba са направили приличнo ръководство (с картинки даже), което описва стъпка по стъпка процеса на интегриране като се ползва популярният продукт nLite. Самото ръководство може да намериш тук.

Сподели другаде

Свалих инсталационен файл с драйвери -" iata87.exe " от сайта на " Intel ", но не успях да ги разархивирам с "comand prompt " както е показано в туториала . Малко помощ.
Сподели другаде

Здравеите,аз доколкото знам на инсталиран компиутар с операционна система уиндоус виста,неможе да се инсталира уиндоус XP. Има вътре нещо което пази хард диска
Сподели другаде

Свалих инсталационен файл с драйвери -" iata87.exe " от сайта на " Intel ", но не успях да ги разархивирам с "comand prompt " както е показано в туториала . Малко помощ.

опитай с файла от този линк:

http://downloadcenter.intel.com/download.a...tID=2991〈=eng

Разархивираш и продължаваш напред със стъпките....

Здравеите,аз доколкото знам на инсталиран компиутар с операционна система уиндоус виста,неможе да се инсталира уиндоус XP. Има вътре нещо което пази хард диска

по-принцип незнанието и страха много пазят.

Сподели другаде

И аз така си мислех ,но ФАКТ инсталира се и то без проблем -> Windows_XP_SP3 и до сега си работи перфектно!!! :computer: :computer: :computer:

Сподели другаде

опитай с файла от този линк:

http://downloadcenter.intel.com/download.a...tID=2991〈=eng

Разархивираш и продължаваш напред със стъпките....

по-принцип незнанието и страха много пазят.

Незнам штом казваш,но по принцип отговорът ти много ми хареса ха-ха хахх. :haha:

И аз така си мислех ,но ФАКТ инсталира се и то без проблем -> Windows_XP_SP3 и до сега си работи перфектно!!! :computer: :computer: :computer:

Благодаря ти за изчерпателния отговор, понеже маисторите по оторизираните сервизни центрове така са ми казвали аз за това. Нали уж разбират?

Моита виста е хоум бейсик сервизен пакет 1 32 бита и ми кават навсякъде по базите че немогло а също така е било незаконно но ще взема да прочета това ръководство дето са ми дали по горе.

Сподели другаде

zliqdqvol, наистина има някои модели лаптопи, при които инсталирането на ХР беше проблем и не ставаше наистина. При други също не става, но като се поровиш в БИОС-а и го настроиш става. Но също така някои модели лаптопи нямат драйвери за ХР и затова казват, че 'не може с ХР' и т.н.

Също така пробвай да използваш буквите от българската азбука като: й,ю,ш,щ,я,ъ - има ги на клавиатурата, не са изчезнали ;)

Сподели другаде

zliqdqvol, наистина има някои модели лаптопи, при които инсталирането на ХР беше проблем и не ставаше наистина. При други също не става, но като се поровиш в БИОС-а и го настроиш става. Но също така някои модели лаптопи нямат драйвери за ХР и затова казват, че 'не може с ХР' и т.н.

Също така пробвай да използваш буквите от българската азбука като: й,ю,ш,щ,я,ъ - има ги на клавиатурата, не са изчезнали ;)

По-принцип на абсолютно всеки модел лаптоп може да се инсталира ХР. Единственото ограничение, което съм срещал е на ниво биос, иначе драйвери се намират или се пишат....

Сподели другаде

По-принцип на абсолютно всеки модел лаптоп може да се инсталира ХР. Единственото ограничение, което съм срещал е на ниво биос, иначе драйвери се намират или се пишат....

Да, абсолютно съм съгласен, дори тези които идват с Vista !

Сподели другаде