Jump to content

Проблем със apphelp.dll

yordanp

Препоръчан пост

Здравейте, при опита си да вляза във Device Manager ми изписва следната грешка (1) Доколкото разбирам, липсва някакъв системен файл apphelp.dll. Дръпнах си го от нета и го сложих във пака system32, но не се оправи, тъй като ми поска диск, и сега ми изписва друга грешка (2). От къде идва проблема, в случая какво може да се направи? :blink:

post-6863-1232275041_thumb.png

Сподели другаде

1. Откога е така?

2. Какво последно си правил по системата?

3. Опита ли да използваш System Restore, за да възстановиш системата до точка във времето, когато е работила нормално?

4. Може да направиш едно сканиране с инструмента System File Checker. За целта обаче може да ти потрябва дискът с Windows. За да стартираш проверка със System File Checker напиши "sfc /scannow" в RUN и натисни Enter.

Сподели другаде

1. Откога е така?

2. Какво последно си правил по системата?

3. Опита ли да използваш System Restore, за да възстановиш системата до точка във времето, когато е работила нормално?

4. Може да направиш едно сканиране с инструмента System File Checker. За целта обаче може да ти потрябва дискът с Windows. За да стартираш проверка със System File Checker напиши "sfc /scannow" в RUN и натисни Enter.

1. Проблемът съществува от вчера.

2. Последно имах проблем със принтера, беше тръгнал да ми печата 1 файл много пъти, и аз взех "умното" решение да го спра, чрез Task manager-а, но явно съм спрял някой друг процес.

3. Изполвах System restore и върнах настройките на системата от 3 дена назад, но нямаше промяна.

4. Направих сканиране със System File Checker. По време на сканирането ми поиска 2 пъти да вкарам диска, но тъй като нямам cd със windows, прескочих това действие и също нямаше ефект.

Какво друго мога да се направи?

Сподели другаде

В общи линии ти трябва конкретна версия на файла. Без диска на Windows, от който е инсталиран, ще е трудно да стане. Защо нямаш инсталационен диск? Златно правило е всеки да има такъв.
Сподели другаде