Jump to content

Ъпгрейд на компютър.

Препоръчан пост

• Отговори 89
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Хм, аз останах с впечатление, че е в истински шкаф, а не просто на долен рафт на бюро.

Каква точно е видео картата (производител)? Преди колко време е почистван от прах? Има ли други вентилатори в кутията? Каква е стайната температура?

Значи компютъра е почистван от прах преди 4-5 месеца,а други вентилатори няма,изобщо не е пипано нищо по него само дето го чистиха веднъж във сервиза, иначе е на 2год.и има гаранция още 1год.за повечето компоненти,а относно стаята тя е южна стая и е малко топло,но мисля,че е нормално.От както съм го взел си поддържа тези температури. Ето и инфо за него:

ev.txtПо принцип каква точно памет да търся подходяща за пс-то?

Сподели другаде

Значи компютъра е почистван от прах преди 4-5 месеца,а други вентилатори няма,изобщо не е пипано нищо по него само дето го чистиха веднъж във сервиза, иначе е на 2год.и има гаранция още 1год.за повечето компоненти,а относно стаята тя е южна стая и е малко топло,но мисля,че е нормално.От както съм го взел си поддържа тези температури. Ето и инфо за него:

ev.txtПо принцип каква точно памет да търся подходяща за пс-то?

Не каза за видеокартата,инсталирал ли си програма за регулиране на вента й?На коя фирма е картата?Asus,Evga,xfx,gygabite?Kъм картата,трябва да са ти дали диск с драйвъри и софтуеър.

Сподели другаде

Не каза за видеокартата,инсталирал ли си програма за регулиране на вента й?На коя фирма е картата?Asus,Evga,xfx,gygabite?Kъм картата,трябва да са ти дали диск с драйвъри и софтуеър.

Видео картата е:SVGA Gainward BP8600GT-2560-GS,600+/800+XNE.Все още не съм инсталирал програма за картата,защото не съм наясно с такава програма.

Сподели другаде

Видео картата е:SVGA Gainward BP8600GT-2560-GS,600+/800+XNE.Все още не съм инсталирал програма за картата,защото не съм наясно с такава програма.

http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...82a801204461036 .Дръпни програмката от линка.EVGA PRECISION 1.5.1.На моята карта тръгва,въпреки че e за ЕVGA,а карата ми е АSUS.След като я инсталираш я разучи.Само не пипай менютата-CORE CLOCK,SHADER CLOCK,MEMORY CLOCK.Под тези менюта пише FAN SPEED.Oт там дай плъзгача надясно на колко % искаш да върти перката и потвърди с APPLY.Ако програмата е съвместима с картата ти,ще се чуе.

Сподели другаде

Здравейте.Значи имам следния проблем.искам да си купя видео карта за стария ми компютър,но не сум сигурен какжо трябвада е като слот и изобщо самата карта дали ще е добра.от ЕВЕРЕСТА ми пише че е на AGP x8 а от my computer/properties/device manager/display/ старата ми видео карта ми пише че е на PCI (тя е жградена 64mb вградена) името и е : VIA/S3G UniChrome IGP.ето и снимка от евереста.помагайте моляви се! post-10030-1241682407_thumb.jpg
Сподели другаде

Здравейте отново:Днес ми добавиха на пс-то още 1гб.рам във магазина от,който го взех,защото е във гаранция,но се оказа,че няма лепенки,защото го чистиха веднъж във сервиза. Казаха ми да си го почистя сам,че във процесора имаше прах и затова най вероятно работеше на височки температури,по принцип ми сечеше малко на,някой игри,и при отворени много програми циклеше и се надявам да оправи от части със паметта,но ми казаха,че било от това,че процесора ми бил слаб даже казаха,че не бил изцяло двуядрен,а за видео картата казаха,че е добра ето конфигурацията:post-8140-1241868990_thumb.jpg

Предложиха ми този процесор:Е5200,DualCore,2.5/2m/800,LGA775,Box-76$ без ДДС.

Да питам и за виртуалната памет колко трябва да е за 2гб.рам,защото сега и 2-те стойности са 3072.Благодаря предварително?

Сподели другаде

Процесорът не е слаб и си е напълно двуядрен. Това, което го различава от другите процесори, базирани на Core2 микроархитектурата е, че тази серия Е21хх е само с 1MB L2 кеш. Това в комбинацията с по-ниската тактова честота го прави малко по-бавен, но ако се оувърклокне си става съвсем приличен процесор. Иначе E5200 е добро решение също, но няма да видиш особен разлика, oсобено ако оувърклокнеш сегашния ти.

NVIDIA 8600GT не е особено добро решение за съвременните игри. В момента минимумът за геймърска видеокарта е 9600GT, а тя е много по-добра от твойта в момента, така че си прави сметката.

Относно размера на файла за странициране на виртуална памет, тук съм написал как се определя реално:

Размерът на файла за странициране се определя от максималното количество виртуална памет, което се използва в една типична сесия и тази стойност няма нищо общо с размера на оперативната памет, което е масова заблуда (разни формули от рода на RAMx1.5 и други глупости). Най-лесно може да определиш оптималния размер, когато след като цял ден си ползвал приложенията, с които работиш ежедневно отвориш Task Manager и в страницата Performance погледнеш Commit Charge Peak (Windows XP Task Manager). Това е максималното количество виртуална частна памет, която е била използвана т.е. ако някога се наложи всичките данни от RAM-та да се запишат във файла за странициране (шансът това да се случи някога е доста малък), поради нужда от освобождаване, толкова пространство ще трябва да има в Pagefile-а. Казано с други думи Peak стойността може да я сложиш за минимален размер, а също и за максимален т.е. да зададеш фиксиран размер на файла за странициране. Единствено, ако мислиш, че някога може да има неочаквано големи заявки за памет, може да зададеш по-голям максимален размер т.е. файлът за странициране да си променя размера при нужда.
Сподели другаде

Процесорът не е слаб и си е напълно двуядрен. Това, което го различава от другите процесори, базирани на Core2 микроархитектурата е, че тази серия Е21хх е само с 1MB L2 кеш. Това в комбинацията с по-ниската тактова честота го прави малко по-бавен, но ако се оувърклокне си става съвсем приличен процесор. Иначе E5200 е добро решение също, но няма да видиш особен разлика, oсобено ако оувърклокнеш сегашния ти.

NVIDIA 8600GT не е особено добро решение за съвременните игри. В момента минимумът за геймърска видеокарта е 9600GT, а тя е много по-добра от твойта в момента, така че си прави сметката.

Относно размера на файла за странициране на виртуална памет, тук съм написал как се определя реално:

Ето шот от таск менаджера сле 4 часа работа като за пример го давам при тази стойност,колко трябва да е минималната стойност,че не го схванах,за което се извинявам?post-8140-1241872254_thumb.jpg

Сподели другаде

Един конкретен въпрос относно бързодействието на компютъра. Пускам програмата MoleskinFreeDisk да търси повтарящи се файлове на харддиска. И се започва: първа фаза - задаване на параметри,втора - анализ на файловете(тя е най-продължителна). През това време процесора(Athlon 3200+ 2.4 GHz) работи на 12-12%. РАМ (2 GB 667) се движи бавно между 420-980 MB. Може ли някой да ми каже кое е "тясното място" - сокета на процесора(FSB 1000 MHz (2.0 GT/s)) или харддиска?

И още един въпрос. Използвам вградена видеокарта GeForce 7050. Дали ще стане "по-мощна" ако РАМ-паметта е на по-висока честота?

...,колко трябва да е минималната стойност,че не го схванах,за което се извинявам?

Доколкото виждам от снимката - трябва да е 1,5GB. Аз съм я задал 768MB и не съм видял кой-знае какви проблеми :)

Сподели другаде

@ klz - може да зададеш 1500МБ за минимален и максимален размер на файла за странициране (т.е. създаваш PF с фиксиран размер), ако това е състоянието на машината след ежедневна работа. Ако мислиш да стартираш специфични, много тежки приложения, може да зададеш някакъв по-голям максимален размер, така че файлът за странициране да може да си променя размера при нужда, но едва ли ще се наложи.

@ Sten - винаги твърдият диск е най-бавният компонент в една съвремнна машина, което е разбираемо предвид неговата архитектура и начин на работа.

Относно GeForce 7050 - по принцип по-добрата RAM въздейства благоприятно на производителността на вградените видеоконтролери, но ефектът е доста минимален. Ако искаш добра производителност в 3D приложения ще трябва да инвестираш във външен видеоускорител.

Сподели другаде

...

@ Sten - винаги твърдият диск е най-бавният компонент в една съвремнна машина, което е разбираемо предвид неговата архитектура и начин на работа.

Относно GeForce 7050 - по принцип по-добрата RAM въздейства благоприятно на производителността на вградените видеоконтролери, но ефектът е доста минимален. Ако искаш добра производителност в 3D приложения ще трябва да инвестираш във външен видеоускорител.

Там е работата,че не ми се инвестира за видеокарта(нещо,което се "забучва" на дъното) повече,отколкото за самото дъно,но това разбира се си е мой проблем :)

Иначе забелязах,че вграденото видео има по 16 поточни процесора,а дискретното - доста повече :). Явно оттам идва голямата разлика...

Сподели другаде

• 2 years later...

Здравейте, имам следната конфигурация ECS P4IBASD SOCKET-478 Intel 845D Celeron 1700 Mhz и FSB 400/533 Mhz

памет 1256 ram

Искам да сменя процесора пише, че дъното е съвместимо с

mPGA Socket 478s

intel pentium 4 series CPUs

support up to 400/533 mhz system bus

Това са възможните варианти за момента на изгодни цени:

Процесор Intel Celeron s.478 2.4 Ghz/128/400

Intel Pentium 4 2,4 Ghz socket 478

Intel Celeron socket 478 2.8 mhz

Ако може да ме посъветвате кой вариянт е добър за машината , а ще се радвам и ако препоръчате нещо по-добро стига да го има на пазара де.

Просто искам да ускоря рабатата на машината, че в нета се зори и клипчетата в вибокса не вървят като хората даже.

Сподели другаде