Jump to content

Ъпгрейд на компютър.

Препоръчан пост

Ето шот след 20 мин.със една малко тежка игра,иначе 2-3 пъти са ми се появявали сини екрани от претоварване или от недостиг на памет.

...къде казваш е шота? :giggle: .А за сините екрани причини 1000.

Сподели другаде

• Отговори 89
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Реших да ъпгрейдвам компютъра си, но мисля че със сегашните характеристики на машината ми ще трябва да пръсна много повече пари за ъпгрейд, в сравнение с това да си взема нов компютър. Кажете ми все пак дали съм решил правилно, според вас, и ако може да ми препоръчате някаква нова конфигурация за цена около 600 лева. Благодаря предварително!

П.п- А ето го и компютъра в момента :peace:

http://img91.imageshack.us/img91/8178/everst.th.png

Сподели другаде

Реших да ъпгрейдвам компютъра си, но мисля че със сегашните характеристики на машината ми ще трябва да пръсна много повече пари за ъпгрейд, в сравнение с това да си взема нов компютър. Кажете ми все пак дали съм решил правилно, според вас, и ако може да ми препоръчате някаква нова конфигурация за цена около 600 лева. Благодаря предварително!

П.п- А ето го и компютъра в момента :peace:

http://img91.imageshack.us/img91/8178/everst.th.png

По някаква случаиност на съдбата ли е незнам но на шота гледам моята машина с изключение на това че RAM - паметта ми е 3GB. Вградената видео карта ми работи на макс 512MB Ram

Според мойте изисквания за компютър тази машинка ми е даже в повече. Използвам я за музика, филми, чат, играя на игри от рода на Wow-Wotlk, Need for speed - Most wanted и други подобни.

Незнам твоите изисквания за компютър какви са, но ако кажеш има доста умни хора в форума които ще ти препоръчат комфигурация

Ако решиш да я ъпгреидваш, аз лично бих и дигнал ram - паметта на 3GB.

Едно по яко процесорче за АМ2 - сокет

и една видео карта за PCI Express - сокет

За фирми и модели не искам да говоря защото не съм в течение кой е по

Аз лично сам си фен на AMD и Nvidia по отношение на процесор и видео

Сподели другаде

post-8140-1241294151_thumb.jpg

Температурите са доста обезпокоителни според мен.Не може в load режим да са такива.Не ми се мисли лятото какво ще става в кутията.Сините екрани е напълно възможно да са от прегряване на определени компоненти.Карай компа там от където си го взел и те да се оправят.Не си длъжен да купуваш допълнителни охладители за каквото и да било.Компонентите трябва да могат да се охлаждат и с оригиналите такива.Все пак са направени да работят с тях.Ако не си клоквал тези температури не са нормални.

2 ГБ РАМ са напълно достатъчни под xp.Няма нужда изобщо от повече.Така или иначе не могат да влязат в употреба,освен ако не нацъкаш 20 приложения и едновременно играеш тежка игра.И пак е относително.За пример ще ти кажа,че аз всичко играя на 1680х1050 с пуснати скайп,антивирус,резидентна защита на спайуеър,rocketdock,truetransparency,transparenrt taskbar,vista rainbar,Y'z shadow,styler и 2гб памет не могат да се заемат напълно.Така че си прави изводите.Но 2 гб рам са задължителни.

Сподели другаде

Всъщност единствено температурите на процесора са наистина високи. Останалите са приемливи. На хард диска е може би желателно да е по-ниска, но и ~40 градуса не е фатална. И все пак е желателно да се отвори компютъра и да се провери охлаждането на процесора.
Сподели другаде

Всъщност единствено температурите на процесора са наистина високи. Останалите са приемливи. На хард диска е може би желателно да е по-ниска, но и ~40 градуса не е фатална. И все пак е желателно да се отвори компютъра и да се провери охлаждането на процесора.

Значи преди 4 месеца го занесох в рисет по тази причина и също така издаваше разни звуци от вентилаторите,но казаха,че е бил пълен със прах и са го почистили и всичко трябва да е наред.А също си мисля да не би една от причините да загрява,защото стои във бюро,което е затворено от 2-те му страни и от горе .Та си мислех че ако им кажа да сложат още 1гб.рам ще ми кажат,че трябва и допълнително охлаждане?Иначе не е клокван до сега.

Сподели другаде

Добавянето на памет реално не се отразява на температурата на системата почти никак. Ако не ти се носи компютъра на сервиз, го извади малко на въздух и виж как ще се държи, т.е. дали ще забива.
Сподели другаде

Добавянето на памет реално не се отразява на температурата на системата почти никак. Ако не ти се носи компютъра на сервиз, го извади малко на въздух и виж как ще се държи, т.е. дали ще забива.

Първо ще пробвам да го извадя малко от бюрото да видя как ще са температурите,а относно паметта ако реша да я слагам аз трябва да гледам де е същата по марка и какво друго,ика точно се свързва? :crosseyes1:

Сподели другаде

Night Raven,а температурата на видеокартата приемлива ли е?На мен 90 градуса ми се виждат доста в load.Лятото ще е 100+.Най-малкото,с което ще се размине е да скъси живота на видеокартата,сини екрани,забивания.А и харда ще ги залепи и той над 45 градуса.Kiz...не ми е ясно как ще си държиш компа в шкафа? :crosseyes1: Защо не каза от начало?И как за малко ще я изкараш?За постоянно я изкарваш.Ако трябва закови кутията за пода ,да не се изкушаваш да я криеш.

Сподели другаде

Желателно е да е същата марка и дори модел, но не е задължително. Някои дъна са по-капризни откъм памети и може да не сработят добре, ако са различни. Зависи. В най-добрия случай всичко ще е наред и системата ще работи стабилно след монтиране на паметта. В по-лошия случай ще трябва да влезеш в BIOS и да пипнеш някои настройки за паметта, за да се стабилизира работата. В най-лошия случай никакви настройки няма да помогнат, което ще значи, че дъното просто не харесва комбинацията от памети. Третият вариант за щастие е по принцип най-малко вероятен от трите.

Преди монтирането на памет е желателно да погледнеш в книжката към дъното за информация в кой слот да я поставиш и как да я монтираш (обикновено е описано подробничко). И все пак ето информация за монтажа:

- разкачаш всички кабели от компютъра;

- отваряш левия капак на кутията (когато тя е с предната част към теб) и я поставяш легнала на стабилна плоскост (маса, пода, т.н.);

- докосваш дъното на кутията, за да се елиминира евентуално статично електричество;

- намираш слотовете за памет и конкретно този, в който ще я монтираш;

- "отваряш" щипките навън (ако не са вече);

- наместваш паметта в слота и натискаш равномерно и умерено в двата краища на банката памет, за да влезе тя в слота;

- с това и щипките ще се "приберат" и ще я захванат автоматично;

- проверяваш с докосване и лек опит за размърдване дали е влязла добре;

- затваряш капака на кутията и си закачаш кабелите обратно;

- готово.

Разбира се ако мислиш, че можеш да монтираш паметта, без да разкачаш кабели и да местиш кутията на удобно място, можеш да го направиш, но за начинаещи не е желателно да се пробва.

И независимо по какъв начин решиш да процедираш, задължително извади кабела от захранването.

Night Raven,а температурата на видеокартата приемлива ли е?На мен 90 градуса ми се виждат доста в load.Лятото ще е 100+.Най-малкото,с което ще се размине е да скъси живота на видеокартата,сини екрани,забивания.А и харда ще ги залепи и той над 45 градуса.Kiz...не ми е ясно как ще си държиш компа в шкафа? :crosseyes1: Защо не каза от начало?И как за малко ще я изкараш?За постоянно я изкарваш.Ако трябва закови кутията за пода ,да не се изкушаваш да я криеш.

Температурите на видео картата и твърдия диск ги считам за леко високички, но като цяло приемливи. Това е при положение, че системата е била в шкаф. Затова допускам, че ако се извади извън шкафа, ще спаднат леко и ще влязат в нормата. Всъщност зависи и какъв е шкафа и каква е стаята и т.н., но като цяло е по-скоро зле компютърът да е затворен така.

Видео картите от 8ххх серия на NVIDIA са си топлички по рождение, така че тези температури не са им чак толкова чужди. Т.е. 90 градуса наистина е на ръба, но не е е все още фатална температура, макар да не е никак желателно да работи много в тези интервали.

40 градуса за твърд диск бих казал, че е наред. Особено ако е някой по топъл/стар модел.

Сподели другаде

Желателно е да е същата марка и дори модел, но не е задължително. Някои дъна са по-капризни откъм памети и може да не сработят добре, ако са различни. Зависи. В най-добрия случай всичко ще е наред и системата ще работи стабилно след монтиране на паметта. В по-лошия случай ще трябва да влезеш в BIOS и да пипнеш някои настройки за паметта, за да се стабилизира работата. В най-лошия случай никакви настройки няма да помогнат, което ще значи, че дъното просто не харесва комбинацията от памети. Третият вариант за щастие е по принцип най-малко вероятен от трите.

Преди монтирането на памет е желателно да погледнеш в книжката към дъното за информация в кой слот да я поставиш и как да я монтираш (обикновено е описано подробничко). И все пак ето информация за монтажа:

- разкачаш всички кабели от компютъра;

- отваряш левия капак на кутията (когато тя е с предната част към теб) и я поставяш легнала на стабилна плоскост (маса, пода, т.н.);

- докосваш дъното на кутията, за да се елиминира евентуално статично електричество;

- намираш слотовете за памет и конкретно този, в който ще я монтираш;

- "отваряш" щипките навън (ако не са вече);

- наместваш паметта в слота и натискаш равномерно и умерено в двата краища на банката памет, за да влезе тя в слота;

- с това и щипките ще се "приберат" и ще я захванат автоматично;

- проверяваш с докосване и лек опит за размърдване дали е влязла добре;

- затваряш капака на кутията и си закачаш кабелите обратно;

- готово.

Разбира се ако мислиш, че можеш да монтираш паметта, без да разкачаш кабели и да местиш кутията на удобно място, можеш да го направиш, но за начинаещи не е желателно да се пробва.

И независимо по какъв начин решиш да процедираш, задължително извади кабела от захранването.

Температурите на видео картата и твърдия диск ги считам за леко високички, но като цяло приемливи. Това е при положение, че системата е била в шкаф. Затова допускам, че ако се извади извън шкафа, ще спаднат леко и ще влязат в нормата. Всъщност зависи и какъв е шкафа и каква е стаята и т.н., но като цяло е по-скоро зле компютърът да е затворен така.

Видео картите от 8ххх серия на NVIDIA са си топлички по рождение, така че тези температури не са им чак толкова чужди. Т.е. 90 градуса наистина е на ръба, но не е е все още фатална температура, макар да не е никак желателно да работи много в тези интервали.

40 градуса за твърд диск бих казал, че е наред. Особено ако е някой по топъл/стар модел.

Всъщност го сложих там компютъра,защото имам 2 малки деца,които пипат на всякъде и там е по защитен от тях.През миналите 2 лета пс-то ставаше доста горещо,но тогава и не разбирах изобщо,че не трябва да е така когато го занесох във сервиза и им казах те ме питаха как съм разбрал,"че загрява" и аз им казах,че не е със някаква програма,а просто със допир и те явно са разбрали,че не разбирам много и само са го почистили от прах ето една снимка:

post-8140-1241382437_thumb.jpg

Сподели другаде

Хм, аз останах с впечатление, че е в истински шкаф, а не просто на долен рафт на бюро.

Каква точно е видео картата (производител)? Преди колко време е почистван от прах? Има ли други вентилатори в кутията? Каква е стайната температура?

Сподели другаде

Реших да си сложа още RAM на компютъра, а останалите компоненти ще ги ъпгрейдвам по нататък. Само един въпрос-има ли някакво занчение на какъв производител ще е RAM паметта, и ако може да ме посъветвате каква да си взема. Изображение на сегашния ми компютър съм сложил в коментар #32. Благодаря предварително! :peace:

П.п-Не изображението обаче не се вижда производителя, а незнам как да разбера.

Сподели другаде

Само един въпрос-има ли някакво занчение на какъв производител ще е RAM паметта

Виж началото на този коментар.

и ако може да ме посъветвате каква да си взема.

Ако няма да овърклокваш и не гониш някакви висоти, не ти е нужна скъпа и бърза памет. Като цяло A-DATA, SuperT, Kingston и Corsair имат сносни памети.

Сподели другаде