Jump to content

Препоръчан пост

Би трябвало да нямаш проблеми

Програмата е базирана на ActiveDefense™ технология и работи заедно с антивирусните програми за по-надеждна защита на вашата система.
-Softvisia.com

Виж Тук за повече подробности!!!

Макар че е за предпочитане да се ползват помощни програми ти препоръчвам:

Malwarebytes Anti-Malware 1.33 - Линк за изтегляне

SUPERAntiSpyware Free 4.24.1004 - Линк за изтегляне

:computer:

Сподели другаде

Тествах я във виртуалната машина и няма проблем с работата на ThreatFire с Avast Home/Pro ( тествано и с Home,и с Pro версиите на Avast) ,но все пак препоръчвам

SUPERAntiSpyware Free 4.24.1004 - Линк за изтегляне :computer: :computer: :computer:

Сподели другаде

Тествах я във виртуалната машина и няма проблем с работата на ThreatFire с Avast Home/Pro ( тествано и с Home,и с Pro версиите на Avast) ,но все пак препоръчвам

SUPERAntiSpyware Free 4.24.1004 - Линк за изтегляне :computer: :computer: :computer:

И все пак това са 2 Аntispyware а това е 1 IDS.

Нали правиш разлика!!!

По горе питат дали тази програма е съвместима...Да защото е IDS!

Интересува ме дали може да инсталирам ThreatFire , след като имам инсталиран Avast и ако може дали има нужда от нея?

Това е IDS приложение което работи на принципа на HIPS-овете при Стените.

За да ме разбереш това е като Маmutu на Емsisoft.

Следи за промените в компа и блокира.

Тоест блокатор!

Сподели другаде

Явно не си ме разбрал!!!

Не е добре да се ползва повече от една резидентна защита,а Avast си има вградена такава

(IDS) технологията всъщност е друга форма на контрол на достъпа, подобно на защитната стена.
А до колкото знам е по добре с (IPS) отколкото с (IDS) технология за защита
(IPS) технологията е да се противодейства на бързо променящите се заплахи, представени като по-ново поколение червеи, софтуер и мрежови атаки в реално време ,до като (IDS) не могат да се справят с широк спектър от злонамерени атаки - потърси в Google и ще намериш същата информация!!!

А тези двете които предлагам са антишпионски програми които в платените си версии имат резидентни защити(защитна стена)!!!

Избора все пак е на нашия приятел който започна тази тема!!! :computer: :computer: :computer:

SUPERAntispyware Free ANTI -> Spyware, Adware, Malware, Trojans, Dialers, Worms, KeyLoggers, HiJackers, Parasites, Rootkits and many other types of threats. -Източник

Malwarebytes Anti-Malware 1.33:

Malwarebytes Anti-Malware е безплатна, ефективна и лесна за употреба програмка за премахване на злонамерен софтуер. Нормалният персонален компютър е в постоянна опасност от атаки на вируси, троянски коне, шпионски софтуер и други вредители. Продуктът на Malwarebytes' представя иновативни технологии за откриване, премахване и предпазване в бъдеще от вреден код. Софтуерът за защита следи списъка с процеси и спира злонамерените такива, преди да бъдат изпълнени в системата. Също така налице е център на вредителите, в който може да се съхранява и получава информация за последните злонамерени приложения. Лиценз: Безплатен (Freeware)
- Източник

п.с.Нямам нищо против програмата и не настоявам да ползвате тези двете които предлагам ,все пак всеки си избира сам какви програми ще ползва!!!

А и нашия приятел беше вече получил отговор на въпроса си

Програмата е базирана на ActiveDefense™ технология и работи заедно с антивирусните програми за по-надеждна защита на вашата система.
:computer:
Сподели другаде

Не мисли,че се заяждам но ти не отговаряш на въпроса на момчето.

Той пита дали са съвместими.

Аз my казвам \"ДА\"-Съвместими са-!

А ти my предлагаш други алтернативи!!!!!!!

Той не пита за други Алтернативи.

Въпроса не му е :

-Здравейте какво мога да ползвам като допълнение на Аvast?

Чети постовете добре!

За това те питах дали правиш разлика- .....нищо лично . :peace:

Сподели другаде

За това те питах дали правиш разлика- .....нищо лично

Разликата съм е направил и то от опит!!!

Тези които предлагам са се доказали като по ефективни , а и до колкото знам Avast си има резидентна защита (защитна стена) ,което в случая въпреки съвместимоста с Avast на ThreatFire я прави излишна

Не инсталирайте повече от една резидентна антивирусна и защитна стена
, а тези двете не са защитни стени ( поне в безплатните си версии ) ,нито са пък антивирусни ,за това ги предлагам като ефикасно допълнение на Антивирусната

(без значение коя)!!!

Той не пита за други Алтернативи.

Въпроса не му е :

-Здравейте какво мога да ползвам като допълнение на Аvast?

Чети постовете добре!

Понеже ще се получи че има две защитни стени ( ако е включена и Windows-ката стават три) ,а това не е никак добре ,за това ги препоръчвам ,а и до сега (не само при мен) са се доказвали многократно като добро допълнение на антивирусните програми!!!

Ако смяташ че това не е отговор на питането на нашия приятел

Не мисли,че се заяждам но ти не отговаряш на въпроса на момчето.

То незнам какво друго е :

Програмата е базирана на ActiveDefense™ технология и РАБОТИ ЗАЕДНО С АНТИВИРУСНИТЕ ПРОГРАМИ за по-надеждна защита на вашата система.
п.с.Написах го с главни букви за да го видиш!!! :computer:
Сподели другаде

Разликата съм е направил и то от опит!!!

Тези които предлагам са се доказали като по ефективни , а и до колкото знам Avast си има резидентна защита (защитна стена) ,което в случая въпреки съвместимоста с Avast на ThreatFire я прави излишна , а тези двете не са защитни стени ( поне в безплатните си версии ) ,нито са пък антивирусни ,за това ги предлагам като ефикасно допълнение на Антивирусната

(без значение коя)!!!

Понеже ще се получи че има две защитни стени ( ако е включена и Windows-ката стават три) ,а това не е никак добре ,за това ги препоръчвам ,а и до сега (не само при мен) са се доказвали многократно като добро допълнение на антивирусните програми!!!

Ако смяташ че това не е отговор на питането на нашия приятел

То незнам какво друго е :

п.с.Написах го с главни букви за да го видиш!!! :computer:

Стената на Аvast.......понеже ти мислиш,че Аvast има стена........

ThreatFire не е стена а IDS могат да си пречаT само тогава когато Аvast притежава HIPS(но в скоро време едва ли)

Не могат да си пречат по никакъв начин!!!!!!!!!

Стената на Windows няма HIPS или IDS!

Това са различи приложения!

http://i42.tinypic.com/syxjlt.png

http://i41.tinypic.com/69m2oh.png

http://i43.tinypic.com/332b3nl.png

Сподели другаде

А това какво е според теб:

Мрежов Щит

Нов Резидентен модул беше добавен към avast! 4.5: Мрежовият Щит. Този модул Ви предоставя защита срещу познати интернет червеи/атаки. Той анализира целият Ви мрежов трафик и проверява за зловредно съдържание. Мрежовият Щит може да се смята за олекотена огнена стена(firewall) (или по-точно за IDS (Intrusion Detection System)).

-източник: avast.softvisia.com
Стената на Windows няма HIPS или IDS!

Както виждаш Avast има IDS

Дано сега поне го прочетеш и да не се препираш повече , а и смятам че няма смисъл от подобни препирни ,пък и нали нашия приател отдавна е получил отговор на въпроса си и решава (не сам той) сам за себе си какви програми да ползва!!!

До колкото видях пише че това е от версия 4.5 ,а сега е вече версия 4.8!!! :computer: :computer: :computer:

Сподели другаде