Jump to content

Търся програма за TV тунер със няколко функции

Препоръчан пост

Първо:

Търся програма за ТВ тунер ,която може да записва видеоклиповете във формат FLV без да е нужно допълнително конвентиране с друга програма.Или да се добавят някакви кодеци ,чрез които да стане възможно това записване във формат FLV.

Второ:

Търся програма за ТВ тунер ,която може да добавя картинка(ЛОГО) към записа без да е нужно да използвам друга програма за добавянето на логото.

Трето:

Търся програма за ТВ тунер ,която да има таймер и даможе да задам час когато да започне записа и кога да свърши.

Ако някои има предложение за накое то моите търсения нека да напише , а най-добре ще е програмата да съчетава две или три от търсенията , но и ако е имате предложение само за едното пак пишете.

Третото е най-важно!!!

Сподели другаде

:hesthebest: Пробвай с Fly 2000 TV

Да, програмата ми върши идеална работа за третот питане.Даже има и подобна функция която търся във второто си питане (Не е картинка, а надпис) , но и това ми върши работа.Само че за да се използава тази функция трябва да сваля някаква добавка на програмата която се казва : Front Editor . Някой може ли да ми каже от къде да си я сваля.(В програмата има линк но той не работи.)

Сподели другаде

Да, програмата ми върши идеална работа за третот питане.Даже има и подобна функция която търся във второто си питане (Не е картинка, а надпис) , но и това ми върши работа.Само че за да се използава тази функция трябва да сваля някаква добавка на програмата която се казва : Front Editor . Някой може ли да ми каже от къде да си я сваля.(В програмата има линк но той не работи.)

Грешката е моя. Front Editor не се използва за вграждане на текст , а за надмисите на екрана(№ канал , Сила звук и т.н.).

Сподели другаде

Грешката е моя. Front Editor не се използва за вграждане на текст , а за надмисите на екрана(№ канал , Сила звук и т.н.).

Привет, това за което питаш, го може до колкото съм запознат beholder тунера и плеъра-Btv.Разработчика които направи Fly 2000 TV, вече работи самo за бихолдер. Затова и спря развитието на Fly 2000 TV. Но ако си закупиш Behold TV/ M63/ ще можеш да се насладиш на плъгени водни знаци и много други неща. Но не съм убеден,че може да записва, /някой/ плеър в FLV формат.

Поздрави!

http://www.beholder.ru/products/m63/index.htm

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Tihichko ти е отговорил по същество. При тунерите винаги има два основни компонента - самото "желязо" с определени възможности в зависимост от ВЧ-модул ("традиционен" или "силиконов"), чипсет, интерфейс, наличие/отсъствие на хардуерно кодиране, декодиране на RDS данни за FM-приемника (ако има такъв) и прочее дадености, заложени в ПЛАТКАТА. Твърди се, че втория компонент, съставен от драйвери и СОФТУЕР е много по-съществен и ако са калпаво написани могат да обезсмислят и най-доброто хардуерно изпълнение. Лично аз съм на същото мнение, което се доказва от стотици постове във форумите от сорта на "търся драйвери...не върви под Виста...екзотични настройки на райони с други държави-Албания...". По аналогия с традиционния софтуер, в един нов компютър-трепач за 1000$ например, софтуерът (ако си го купил, както е по белия свят) струва в ПЪТИ повече. Понеже си дефинирал конкретни задачи, въз основа на личния си опит мога да споделя какво е BeholdTV с интегрирани собствени плъгини:

Драйвери: ъпдейтнати до 64х Vista (не съм се интересувал за ‘2007 но програмистите им са доста агресивни и не изостават); работа с над 3GB RAM; възможност за работа на до 8 тунера в PIP-прозорци;

Плъгини:

- Детекция на лого – задаване на действия при наличие/отсъствие на лого, папр. пауза/стартиране на запис; премахване на лого; вграждане на собствено лого (за което питаше). Към тази група – най новия плъгин за вграждане на един или няколко „бягащи” информационни реда на произволно място в картината – собствено „производство” или външни потоци (точно както при някои ефирни ТВ); подобен плъгин – „информер” за извеждане на графични файлове, друга информация;

- OSD clock – добавя дата/час към изображене/запис, подобно на камерити и цифрови фотоапарати;

- Преобразуване в черно/бяло, инверсно (негативно) и триизмерно анаглифно изображение в реално време и при запис;

- Ефектни преходи между каналите;

- Изрязване на границите на кадър при смущения;

- Aspect – мащабиране на образа до реалните граници на монитора;

- Почти всевъзможни корекции на цветова гама; за отстраняване на шум, повишаване на контраст и още много – общо 34 плъгина към днешна дата.

Таймер: програмируем както за включване/изключване на компютъра (преди нужното време за запис, докато зареди ОС), така и за задачи при гледане и запис на определено предаване по избран канал в нужното време.

Пълнофункционално дистанционно управление, включително за мързеливо включване/изключване на самото РС от леглото. При желание – ползване на друго ДУ.

Една скоба - понеже преди се интересувах от SLY Control, където програмирането на ДУ е малко по-сложничко, тук нещата се оказаха изпипани идеално за елементарна работа – само насочваш новото ДУ, натискаш нужния бутон и от падащо меню му присвояваш желаното действие (например play/stop).

И купища донастройки на всеки отделен TV/FM канал, формати на запис, стерео/моно режими, извеждане на графики и данни за запис, и още много.

Така че, хората си продават общо взето софтуера, заедно с лицензиран диск Inter Video DVD Creator – програмка с доста възможности, а към софтуера има дори и тунер (не знам дали е най-добрия, но нямам забележки към качеството на образа, по-добро е от това на ТВ-то).

Повече – като излезе официалния превод на български език. Защото само help-a е над 120 страници, но пък включва ВСИЧКО, няма нужда човек да се мъчи и да рови по форуми за съвети.

Малко дълго излезе, но дано да е от полза и на други при въпроси от сорта „искам да е хубаво, ама ако може-много евтино; купих това, ама сега дайте друга програма” и прочее. И аз бих искал Мерцедес на цената на Москвич, ама не става, за съжаление.

:booo:

Сподели другаде