Jump to content

Проблем със System Restore

maerto

Препоръчан пост

Защо не мога да си Рестор-на системата на по ранен етап?като ида на рестор систем и ми дажа активна дата днешна само другата част от календара е неактивна???
Сподели другаде

Здравей и добре дошъл(ла) във форума на SoftVisia!

System Restore фукнцията е базирана на точки за възстановяване на системата. Тези т.нар. точки за възстановяване се съхраняват на твърдия диск (System Volume Information папката), като тяхното количество се определя от процента заделеното прострнаство на дадения дял за използване от System Restore. Възможно е по някаква причина всички предходни точки за възстановяване да са били изтрити (по една или друга причина, включително зловредни програми) или пък System Restore да е бил изключен. При това положение няма как да си възстановиш системата. Ако искаш да ползваш SR за в бъдеще, добре е да се увериш, че е активен за системния дял и че заделеното пространство е поне 5-10%. Може ръчно да си създаваш точки за възстановяване (например преди операция, която може да навреди на системата) или да разчиташ изцяло на автоматичното създаване, когато системата изпълнява idle задачи или пък на точките, които се създават преди инсталация на програми, актуализации, специфични действия и тн.

Повече информация за System Restore може да намериш в тази тема.

Сподели другаде

благодариа за отговора.но монитронга на системниа ми диал не е бил изклучван а местото на диска отделено за рестор а на максимума.вазмойно ли е това да е причинено от програмата Туне уп утилитиес,ползвам йа често.
Сподели другаде

TuneUp е изключително вреден софтуер и трябва да се избягва. Тъй като не бях сигурен дали може да изтрие съдържанието на System Restore папката проведох един кратък тест във виртуална машина с Windows XP SP3 и TuneUp 2009 Trial. Преди да използвам TuneUp създадох 2 точки за възстановяване чрез съветника System Restore (клик!). След това стартирах TuneUP и селектирах опцията за почистване на диска (клик!) където TuneUP учтиво ми предложи да ми изтрие всички точки за възстановяване, като остави само "последната". След като се съгласих в действителност TuneUP изтри всички точки за възстановяване и остави само една (клик!). Поредното доказателство колко е вреден този продукт.

Също така изтриване на точки за възстановяване може да се получи, ако SR се забрани и след това се активира.

P.S.: Пиши грамотно!

Сподели другаде