mixi Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Имам едно такова питане ?!? Според моите недобри и нелоши умения над компютъра искам да питам има ли връзка между ъпдайтването на уиндоуса и програмите. Според мен ъпдайта намира че програмите са нелицензирани ,защото вистата е лицензирана и е хубаво да се ъпдайтва и когато се ъпдайтне ми счупва програмите ... вчера са работили безотказно после се е ъпдайтнал уиндоуса и след което те НЕ работят. По какъв път да действам? Да се оптам от самите програми да им забраня да се ъпдейтват или на целия уиндоус да забраня... или има друг проблем за неработенето на програмите ???? Благодаря предварително А и още нещо как бих могла ,ако това е проблема , да забраня на програмите да се ъпдейтват ?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Обновяването на операционната система само по себе си няма как да навреди на програмите, но понякога определени актуализации, съдържащи по-сериозни поправки причиняват разни проблеми, но те лесто могат да бъдат оправени чрез деинсталация на дадената поправка или пък чрез използването на System Restore (точката за възтановяване преди инсталацията на ъпдейта). Понякога обновяването на отделни проблемни програми дава ефект, но не винаги.Проверката за легалност на копието на Windows засяга само операционната система и частично софтуер на Microsoft. Другите приложения нямат нищо общо в случая. Тяхната легалност може да се провери чрез самото приложение, но не и чрез самата операционна система. Актуализацията на Windows може да се забрани, но това не е препоръчително, особено за Vista. Обновяването на отделните софтуерни продукти може да се контролира чрез самите тях. Обикновено в настройките има избор за ръчно или автоматично обновяване или изобщо забранвяване на проверката за актуализации. Къде точно се намират, зависи от конкретния продукт. Бих искал да попитам какво точно се случва след актуализация на Windows - кои са програмите, които отказват да стартират, техните версии и какви точно грешки връщат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост