Jump to content

Проблем с Firewall

justinn

Препоръчан пост

Ами проблема е, че до скоро firewall-a ми беше изключен, но благодарение на някой по информиран от мен успях да си го включа. Но това неме задоволява защото сега пък за да го изключа пак трябва да рова по регистри и т.н. Всичко това се дължи на това, че защитната стена се управлява от Group Policy, уж за повече сигурност. За този проблем разбрах чак след празниците, защото не си бях у дома. На компютъра обаче имаха възможност да поразцъкат родителите ми и си мисля, че точно някой от тях е направил следния проблем. Най- вероятно е баща ми, защото той посещава едни сайтове за възрастни с голямо наличие на червеи, вируси и много други противни гадинки. Та ако някой има идея как изключа тая команда ще съм му много благодарен да ми сподели решението. :bgflag: :bgflag: :thumbsup: .

post-4667-1231765066_thumb.jpg

Сподели другаде

Такова поведение се получава, когато е пипано по настройките на груповите политики. За целта провери настройките за Windows Firewall в секцията Computer Configuration --> Admin Templates --> Network --> Network Connections --> Windows Firewall --> Standart Profile. Увери се, че всички настройки са със стойност Not Configured. Ако има някоя с различна, промени я на Not Configured.

Щом се съмняваш в наличието на зловреден код е силно препоръчително да сканираш системата с Malwarebytes Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free (като преди това им обновиш дефинициите).

Сподели другаде

Много Благодаря за отговора свърши ми отлична работа. Всичко си е по старо му. Иначе сега като си спомня първият път когато съм търсил решение също бях пипал в тези на тройки и понеже статията която бях чел за решение на проблема беше на английски, явно съм се пообъркал, защото си спомням, че там пишеше нещо за enabled и not configured. Аз явно в бързината съм решил, че от not configured всичко трябва да се включи. И наистина защитната стена тръгна. Но сега когато приложих твоят вариант, всичко е както преди. А също така помня, че първия път не всички опции бяха на not configured и ме интересува дали е възможно да се променят от някои недоброжелателни гадинки. :bgflag: :bgflag: :wink1:
Сподели другаде

Да, по принцип е възможно да се променят, защото доста от тези настройки реално са достъпни чрез системния регистър на Windows и следователно могат да бъдат модифицирани съвсем лесно с походящ код. Най-често обаче зловредените приложения забраняват използването на Task Manager с цел потребителят да не може да види и прекрати зловредния(те) процеси, които се изпълняват. Разбира се, това си има и съвсем просто решение, но за неопитни потребители си е солиден проблем.

Относно настройките - правилно е всички да са със стойност Not Configured, защото това е стандартната стойност.

Сподели другаде

Ами честно казано гледам да не се получават подобни проблеми и след всяко посещение на сайт с наличие на вредители, сканирам с Spyware Doctor и евентуално ги премахвам. То общо взето от опит знам, че почти винаги променят настройките за task manager, но него поне знам как да оправя. Но с една дума за проблеми от този сорт почти винаги вина имат точно тези паразити.
Сподели другаде

Само информативно бих искал да кажа, че SpywareDoctor е доста калпав продукт. С пъти е по-добре да ползваш MBAM или SAS (линкове има в първия ми коментар).
Сподели другаде

Ами честно казано ползвал съм ги и двете и каквито и паразити да са намирали са ги ги премахвали на 100%. Но в момента съм със Spyware Doctor и съм много доволен. Като натоварване според мен са горе-долу еднакви. Когато преинсталирах Windows-a съм сложил Spyware Doctor, а аз съм на принципа, че щом една програма(или дадено нещо) работи добре не е нужно да го сменям. Ако даде фира, разбира се търся нещо по-добро.
Сподели другаде

За какво натоварване говориш, след като безплатните версии на SUPERAntiSpyware и Malwarebytes' Anti-Malware нямат резидентна защита?

Ти си ползвай Spyware Doctor щом те кара да се чувстваш сигурен, но просто имай предвид, че прогамата не струва.

Сподели другаде

За какво натоварване говориш, след като безплатните версии на SUPERAntiSpyware и Malwarebytes' Anti-Malware нямат резидентна защита?

Ти си ползвай Spyware Doctor щом те кара да се чувстваш сигурен, но просто имай предвид, че прогамата не струва.

Ами версиите и на двете програми които ползвам са платени и са real-time protection.

Сподели другаде

Непрепоръчително е да ползваш едновременно няколко подобни програми.

Иначе предполагам, че искаш да кажеш, че и двете версии на програмит, които ползваш, са пиратски. Не считаш ли за леко нахално да се възползваш така нагло от иначе безплатен продукт, който е и надежден и качествен при това?

Сподели другаде

Бих искал да направя уговорката, че ползването на две anti-mal/spy-ware програми не е препоръчително при условие, че и двете имат активен резидентен модул. В случая, ако се ползват безплатните версии на MBAM и SAS (които не разполагат с резидентен модул) няма никакъв проблем да съжителстват заедно на даден компютър. Същото важи и за други продукти за защита, които нямат резидентен модул или пък той е изключен.

Ако обаче има няколко продукта, които имат активни защити в реално време това може да доведе до солидни проблеми.

Сподели другаде

Ами тук ще поясня, понеже явно не съм го написал правилно. Значи не ползвам двете програми едновременно на един компютър. Spyware Doctor си я ползвам на настолния копютър, а пък SUPERAntiSpyware ми е на лаптопа. На компютъра съм с нея понеже го преинсталирах преди време и просто я записах нея, а пък на лаптопа от година не е променян софтуера и тогава разполагах с SUPERAntiSpyware, а пък по-горе казах, че когато дадена програма ми върши работа няма нужда да я сменям. Също така да поясня, че и двете програми са платени версии, а не изтеглени от накой сайт със съответните кодове. Закупени са от съответните представители.
Сподели другаде

Ами всъщност не те карам да ми вярваш, а просто ти отговарям, че не изтеглен от някой сайт. Да, до преди 3-4 години ползвах програми по този начин, но сега след като имам възможност да използвам надеждни и напълно ефикасни програми защо да не го правя. А всъщност не съм ги закупил, защото съм имал около 60$ излишни, а баща ми се занимава с видеонаблюдение и онлайн търговия където без подобен тип програми няма как да предлагаш такъв тип услуги. Но наистина ако не разполагах с тази възможност едва ли щях да се "хвърля" да ги давам тея пари, когато имам възможност да изтегля кракнатите вече програми от интернет.
Сподели другаде