Jump to content

Проблеми с Windows XP

dreamfool

Препоръчан пост

Здравейте, първо искам да се извиня, че може да има правописни грешки но нямам кирилица и използвам преводач

Имам много странен проблем. При стартиране на Windows таскбара и старт менюто са неактивни - няма икони по тях , а е само сиво поле. Повечето от програмите ми не искат да се стартират и се изписва: "This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling it may fix teh problem." Така е с повечето приложения, но някои програми работят. В същото време не мога да инсталирам програми - не тръгва инсталацията.

Ако можете да помогнете ще съм благодарен.

Сподели другаде

Откога е така? Спомняш ли си да си правил или инсталирал нещо, преди да се появи проблемът? Какво се изписва при стартиране на дадена инсталация? С какъв точно Windows си (SP, дали е самоделка или не)? Опитвал ли си System Restore? Имаш ли някакви защитни програми?
Сподели другаде

Откога е така? Спомняш ли си да си правил или инсталирал нещо, преди да се появи проблемът? Какво се изписва при стартиране на дадена инсталация? С какъв точно Windows си (SP, дали е самоделка или не)? Опитвал ли си System Restore? Имаш ли някакви защитни програми?

Значи,според мен трябва да даде един скрийншот щото с такова обяснение аз нищо не разбирам.

Сподели другаде

Значи,според мен трябва да даде един скрийншот щото с такова обяснение аз нищо не разбирам.

Да, не би било лошо, стига да стартира MSPaint или друга програма за създаване на шотове.

Сподели другаде

Да, не би било лошо, стига да стартира MSPaint или друга програма за създаване на шотове.

Ето PP, друго не мога да направя. MS Office - а работи, някои Windows-ки програми работят, други WMP хич ги няма, pdf, не мога да чета.

Windows -ът е оригинален, на служебено PC- аз ползвам лимитиран профил - мога да инсталирам програми, но не всякакви ( pr. Skype и от този род), не мога само да свалям информация.

Опитвах се да оправя един файл в лаб-а защото не ми работеше Shut- down бутона, сега е ОК , но се получи тази боза.

PresentationXP.ppt

Сподели другаде

По принцип ми изглежда като някакъв доста дълбок проблем на операционната система - липсващи файлове или нещо подобно, сякаш е човъркана. За целта може да се пробва поправка от инсталационния диск (Repair). Можеш да опиташ и System Restore, ако въобще функционира.

И все пак можеш да направиш опит да инсталираш SUPERAntiSpyware и/или Malwarebytes' Anti-Malware и да сканираш с тях.

Сподели другаде