CNews Публикувано Януари 10, 2009 Report Share Публикувано Януари 10, 2009 Как е той?Харесва ли ви?На мен лично значи Windows XP Просто не е за мен-все нещо се обърква.Vista също не е за мен-с тези Aero ефекти и подобни триизмерни неща...просто е вярно,че е красиво пък и по-лесно но очевидно нещо не ми харесва...е,всеки със своите преедпочитанияОбаче Windows 98/95.Техните икони,лентата със задачите...мисля,че 98(95 не ожеш му оуснеш от тези новите,а на 98 по-може) е повече за мен.Просто му харесвам дизайна.Много ми харесват иконките....старта...по-стария IE...И затова минах на 2000.Ще кажете ''Нали уж 98?''.Ами 98 и 2000 са с тази разлика,че 2000 вече има опит в NT Файловата система а не тази FAT32.Пък и той е по-сигурен.Гледах даже тест XP,Vista,2000 и се оказа,че Vista е по-незащитена и от XP,а победителя е 2000.На мен за момента много ми харесва.Качил съм му SP4 и всичко ми работи.За тези които не са работили ще ви кажа как минава инсталацията:1.Рестартирам компютъра и му слагам диска с туко-що изпеченото .ISO2.Аз съ на GIGABYTE.При мен беше нужно още като го пусна да дам F12 и да избера CD/DVD3.Натискам Enter4.Изчаквам да се зареди инсталатора5.Давам му какво и как да форматира6.След рестартирането Windows ми изисква CD-KEY.Пиша го и готово!Пиша си и Name(Taffi),Organization(Home).7.Инсталирвам SP48.Инсталирвам си LAN,Auidio,Video драйверите и DirectX9.Инсталирвам си антивирусна10.Рестартирам и готово ИО всичко за към час някъде...На мен лично много ми хареса.Какво мислите за него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 10, 2009 Report Share Публикувано Януари 10, 2009 Как е той?Харесва ли ви?На мен лично значи Windows XP Просто не е за мен-все нещо се обърква.Vista също не е за мен-с тези Aero ефекти и подобни триизмерни неща...просто е вярно,че е красиво пък и по-лесно но очевидно нещо не ми харесва...е,всеки със своите преедпочитания Аеро интерфейсът не е задължителен. Винаги може да се изключи и да се използва по-прост (и по лек) графичен интерфейс като Vista Basic или дори в стила на Windows 2000. Обаче Windows 98/95.Техните икони,лентата със задачите...мисля,че 98(95 не ожеш му оуснеш от тези новите,а на 98 по-може) е повече за мен.Просто му харесвам дизайна.Много ми харесват иконките....старта...по-стария IE...И затова минах на 2000. И на Windows XP и на Vista може да се активира стилът на Windows 2000. Дори, ако премахнеш всички визуални ефекти ще спечелиш малко производителност, ако системата е по-стара. Ще кажете ''Нали уж 98?''.Ами 98 и 2000 са с тази разлика,че 2000 вече има опит в NT Файловата система а не тази FAT32.Пък и той е по-сигурен.Гледах даже тест XP,Vista,2000 и се оказа,че Vista е по-незащитена и от XP,а победителя е 2000. Toва е абсолютно грешно. Windows 2000 използва кодовата база на Windows NT, който има изключително много разлики спрямо Windows 95/98 (не само поддръжката на NTFS) и предоставя подобрения както в сигурността, така и в стабилността и бързодействието (развити повече в Windows XP).С това, че Vista е по-незащитена не мога да се съглася. Vista в комбинация със SP1 и активирани UAC, DEP (хардуерен) и приложения, използващи ASLR и разбира се добър AV продукт оформя една доста сигурна среда. А допълнения като BitLocker™ Drive Encryption, Code Integrity Verification и защитените процеси допълнително увеличават сигурността. Дори и спрямо XP, Windows 2000 не е по-защитен, но в някой частни случай е възможно 2K да има преднина, но след излизането на SP3 е съвсем малко вероятно. На кратко: Windows 2000 беше прилична операционна система, но просто вече ѝ мина времето и реално няма смисъл да се ползва на съвременна хардуерна платформа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Януари 10, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2009 Да,но пак си остава Vista.Пък и междодругото-аз неща да качвам 99999 приложения за сигурност.Трябва ми една антивирусна само.Винаги може да се преинсталира ако има вирус.Така,че...Аз имам папка e:\install software\ която има над 250 програми за инсталация и над 10 игри на инсталция.Всяка програма,която тегля от нета е сейфам там.Аз съм направо даунлоуд център :crosseyes1: :crosseyes1: И Как ще ми казваш,че компютъра ми бил слаб:Microsoft Windows XP SP3,2GB RAM, Видеокарта nVidia GeForce 8500GT,процесор AMD Athlon 64 Dual-Core Processor 4600+,32-BIT,монитор ASUS 19'',мишка A4Tek OP-620,клавиатура Logitech Deluxe YS-U61WinAero работи перфектно при мен и изобщо не ми забива.Оценката ми е 5,3 от общо 5,9 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 10, 2009 Report Share Публикувано Януари 10, 2009 Къде съм казал, че твоят компютър е слаб? Не е необходимо да се "качват" n приложения за сигурност. Ако визираш нещата, които избройх по-горе, единствено антивирусната е допълнение, всичко останало са "вътрешни" технологии за сигурност, които си идва с операционната система. Относно преинсталацията - това е най-крайното решение на даден проблем. Само в строго определени случай е за предпочитане и то с оглед пестене на време. Алтернативният вариант е да се ползват огледални изображения на системния дял (имиджи) и когато стане нещо да се възстановява от тях. Има много програми и платени и безплатни, а Vista дори включва вградена такава функционалност, макар и с по-базови възможности. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2009 Report Share Публикувано Януари 10, 2009 Толкова интересни неща пише тук, че не се сдържам да не коментирам. Да,но пак си остава Vista.Какво като си остава Vista? Това не е никак лоша операционна система. Пък и междодругото-аз неща да качвам 99999 приложения за сигурност.Трябва ми една антивирусна само.Къде видя някой да ти предлага сума ти и приложения за сигурност? Винаги може да се преинсталира ако има вирус.Не искам да звуча обидно, но това е тъпо и донякъде невярно. Като за начало нека кажа, че то истински вируси няма от много време. Сега има други заплахи. Отстраняването на такива заплахи е обикновено по-бързо от една цяла преинсталация. Освен това е и често по-лесно. А какво става, когато има ценни документи на дял C:? Тогава преинсталацията не е решение. Всеки хуква да преинсталира при първата наченка на проблем. Типично българска работа. Ами ако се налага активация на операционната система? Преинсталацията не винаги може да е толкова просто решение, а и не винаги е решение въобще. Да не говорим, че е по-добре човек да се научи да решава проблемите си, а не да ги заобикаля. Преинсталацията е заобикаляне на проблема. Не е ли по-добре да се потруди човек малко, за да знае как да се предпазва занапред, вместо да преинсталира през няколко дни, ако не знае как се заразява? Аз имам папка e:\install software\ която има над 250 програми за инсталация и над 10 игри на инсталция.Всяка програма,която тегля от нета е сейфам там.Аз съм направо даунлоуд център :crosseyes1: :crosseyes1:Браво, но това не е някаква кой знае каква бройка. И Как ще ми казваш,че компютъра ми бил слаб:Microsoft Windows XP SP3,2GB RAM, Видеокарта nVidia GeForce 8500GT,процесор AMD Athlon 64 Dual-Core Processor 4600+,32-BIT,монитор ASUS 19'',мишка A4Tek OP-620,клавиатура Logitech Deluxe YS-U61WinAero работи перфектно при мен и изобщо не ми забива.Оценката ми е 5,3 от общо 5,9Никой никъде дори не е намеквал, че компютърът ти е слаб. Трябваше ли да правиш опит да се хвалиш със системата си без реален повод? Поне да имаше нещо за хвалене всъщност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Януари 11, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Какво като си остава Vista? Това не е никак лоша операционна система.Но на мен си ми харесват по-старите иконки,папки...Не искам да звуча обидно, но това е тъпо и донякъде невярно. Като за начало нека кажа, че то истински вируси няма от много време. Сега има други заплахи. Отстраняването на такива заплахи е обикновено по-бързо от една цяла преинсталация. Освен това е и често по-лесно. А какво става, когато има ценни документи на дял C:? Тогава преинсталацията не е решение. Всеки хуква да преинсталира при първата наченка на проблем. Типично българска работа. Ами ако се налага активация на операционната система? Преинсталацията не винаги може да е толкова просто решение, а и не винаги е решение въобще. Да не говорим, че е по-добре човек да се научи да решава проблемите си, а не да ги заобикаля. Преинсталацията е заобикаляне на проблема. Не е ли по-добре да се потруди човек малко, за да знае как да се предпазва занапред, вместо да преинсталира през няколко дни, ако не знае как се заразява?А Пък ти си Китаец,така ли?Шега естественно.Ами аз всичко го съхранявам на E:\ (виж пак скрийншота-там ми е всичко-Movies,Install Software,games...) а на D:\ за лични файлове.C:\ съм му отделил 30GB за операционната система и там нещата във Program Files.Нищо ценно не държа на C. Браво, но това не е някаква кой знае каква бройка. smile.gifА ти 2500 вместо 250 ли искаш?Толкова са програмите които реално ползвам Никой никъде дори не е намеквал, че компютърът ти е слаб. Трябваше ли да правиш опит да се хвалиш със системата си без реален повод? Поне да имаше нещо за хвалене всъщност.Ами ето ти 12-ри цицат:Има много програми и платени и безплатни, а Vista дори включва вградена такава функционалност, макар и с по-базови възможности. написан от l.kanelov.Не казвам че есгрешил-нямяа значение.Но просто ти казвам... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Но на мен си ми харесват по-старите иконки,папки...Щом заради външен вид си готов да жертваш функционалност и сигурност, твоя работа. А Пък ти си Китаец,така ли?Шега естественно.Ами аз всичко го съхранявам на E:\ (виж пак скрийншота-там ми е всичко-Movies,Install Software,games...) а на D:\ за лични файлове.C:\ съм му отделил 30GB за операционната система и там нещата във Program Files.Нищо ценно не държа на C.Това, че ТИ държиш всичко важно извън C:, не значи, че всички го правят. Някои хора не са толкова наясно с това и като прочетат "винаги може да се преинсталира" и се успокояват, само за да се хванат за главата след преинсталацията. Особено хора, чийто твърди дискове не са нацепени на повече от 1 дял. Да, и такива има. Освен това при Windows има едно нещо, наречено активация, което мисля, че го забравяш. Windows има определен брой активации по интернет, след което става само по телефона. Това също може да се окаже пречка понякога. Да, знам, че българинът се смее на всеки, който си купува легален софтуер, защото си мисли, че е бог, като ползва нелегален, но има и случаи, когато легалният софтуер е изискване и всяка спестена активация за щяло и нещяло е едва ли не безценна.Така че преинсталацията не е винаги решение. А ти 2500 вместо 250 ли искаш?Толкова са програмите които реално ползвам Просто ти го написа сякаш са уникално много и искаше да се похвалиш. Ами ето ти 12-ри цицат: написан от l.kanelov.Не казвам че есгрешил-нямяа значение.Но просто ти казвам...В този цитат никъде не виждам с какво се намеква, че системата ти е слаба. Би ли бил така добър да ми посочиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Януари 12, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 12, 2009 В този цитат никъде не виждам с какво се намеква, че системата ти е слаба. Би ли бил така добър да ми посочиш?Извинявай,обърках цитата: Има много програми и платени и безплатни, а Vista дори включва вградена такава функционалност, макар и с по-базови възможности.Ами да ама аз знам,че на С: никога не трябва да държиш ценни файлове-ама никога.Затова и минимално съм заделил за него.А пък и да те попитам-като преинсталирваш то нали форматира постоянно дяла като преинсталирва,та има ли опасност да ти цакне харди-диска?Благодаря предвЪрителнУ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 В посочения от теб цитат се споменава, че Vista също разполага с въпросната функционалност, но е по-базова спрямо отделни програми и има вероятност да не ти е достатъчна като възможности и функции. Никъде, дори и за миг, не се споменава или намеква нищо за системата ти. Може би гузен негонен бяга. При преинсталация дяла не се форматира "постоянно". Форматира се веднъж и то ако укажеш, че искаш да бъде форматиран. А какво означава "да ти цакне харди-диска" не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Януари 14, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 14, 2009 В посочения от теб цитат се споменава, че Vista също разполага с въпросната функционалност, но е по-базова спрямо отделни програми и има вероятност да не ти е достатъчна като възможности и функции. Никъде, дори и за миг, не се споменава или намеква нищо за системата ти. Може би гузен негонен бяга. При преинсталация дяла не се форматира "постоянно". Форматира се веднъж и то ако укажеш, че искаш да бъде форматиран. А какво означава "да ти цакне харди-диска" не знам.Да ми прецака харда от много форматиране.Аз принципно като съм имал проблем с дадена OS вкчвам Setup-a и наново ,форматирам дяла на който е била и инсталирам свежото копие там Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Да ми прецака харда от много форматиране.Аз принципно като съм имал проблем с дадена OS вкчвам Setup-a и наново ,форматирам дяла на който е била и инсталирам свежото копие там Не бой се, нема да ти се цакне харда от форматиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост