Jump to content

Начин за обединяване на 2 аудио потока на DVD

Препоръчан пост

Привет.

Малко предистория.

Реших да свържа две ДВД-та, свалени от торентите и големи около 2 GB в едно, за да икономисам дискове (не става въпрос за пари, а за това, че половината от диска ще е празен, дразни ме). Става въпрос за ДВД-та, съдържащи клипове на една и съща група, като аудиото на едното, според Media Info, беше идентично с второто. Т.е. AC3, 6 channels, 48.0 KHz, 448 Kbps, CBR, Front: L C R, Rear: L R, LFE. Напълно еднакви според мен. До тук добре. Свързах двете ДВД-та по начина описан в този линк. Защо точно по този? Ами заради това, че всички останали начини, които познавам, чрез разни програми, ги свързва така, че ДВД-то се държи като от две части, с по няколко глави/клипове. Т.е. вместо на мястото на общия час, да изписва 3 часа, то показва само 1.5 ч., и чак като свършат всички клипове от първата част, дава още 1.5 ч. Дано ме разбирате.

Свързването протече без проблем, но за мое най-голямо учудване ДВД-то съдържаше два аудио потока, вместо един. С други думи, първия аудио поток отговаряше на всички клипове от първото изходно ДВД, а втория, на другото изходно ДВД.

За съжаление изтрих изходните ДВД-та, преди да разбера за разминаването. :bored: :blink:

Отворих ДВД-то в VobEdit, за да разделя аудио и видео потоците, но както очаквах, създаде два аудио потока и един видео. Предполагам, че след ново обединяване на видеото и аудиото, чрез IfoEdit, ДВД-то ще съдържа два аудио потока.

Има ли начин да се обединят двата аудио потока? Дали чрез програма, която прави това, автоматично, в самото ДВД, или най напред чрез разделяне на видеото и аудиото, свързване на двете аудия, и след това отново обединяване на видеото с полученото аудио.

Сподели другаде