Jump to content

проблем с user accounts

GEORGIMV

Препоръчан пост

• 7 months later...

Да не отварям нова тема. Гледам дискусията в тази я няма, така че да поставя въпроса тук,а той е:

Как мога да си сменя user account-a от регистрите ? Кой точно е ключа който трябва да модифицирам /замествайки стария с новият акаунт/ ?

P.S. Това трябва да стане от регистрите ,а не по обичайните методи ,понеже съм с един яко окастрен Windows и функиите чрез които това е възможно ги няма.

:giggle:

Сподели другаде

Какво точно имаш предвид? Да смениш типа на акаунта ли?

P.S. Това трябва да стане от регистрите ,а не по обичайните методи ,понеже съм с един яко окастрен Windows и функиите чрез които това е възможно ги няма.

:giggle:

Това е в общи линии твой проблем. Използването на всякакви самоделки е непрепоръчително.

Сподели другаде

Използването на всякакви самоделки е непрепоръчително.

В много голяма и дълбока заблуда си !!!

Това са само малка и незначителна част от предимствата на рязаният Windows .

Въпрос: Какви предимства ми дава nLite?

Отговор: Предимствата са няколко, веднъж инсталиран:

- Windows-а ще бъде ъпдейтнат и следователно защитен от първия момент, в който има достъп до Интернет или локална мрежа.

- Спестявате място: компоненти от Windows, които не използвате няма да бъдат инсталирани изобщо.

- Евентуални допълнителни настройки ще бъдат сведени до минимум, защото по-голямата част от тях ще са направени по ваш вкус.

- Инсталационният процес е значително по-бърз, защото се инсталират само нужните на вас компоненти.

- Инсталационният процес е значително по-лесен, защото процесът е автоматизиран и задаваните въпроси по време на инсталацията липсват.

- След-инсталационният процес (подготвяне на операционната система за работа) е значително по-бърз, защото голяма част от вашите програми и драйвери вече са се инсталирали автоматично по време на инсталацията на Windows.

Повече информация тук : http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=88451

P.S. И ако ми дадеш сега пример . Ето виж не можеш да си промениш акаунта щот си с рязан Windows . Ще ти кажа ,че мога ,но ме интересува как да стане това през регистрите.

Сподели другаде

В много голяма и дълбока заблуда си !!!

Това го казват основно незапознати wannbe специалисти, които се чудят кои самоделки да инсталират и ги сменят като носни кърпички.

Това са само малка и незначителна част от предимствата на рязаният Windows .

Въпрос: Какви предимства ми дава nLite?

Отговор: Предимствата са няколко, веднъж инсталиран:

- Windows-а ще бъде ъпдейтнат и следователно защитен от първия момент, в който има достъп до Интернет или локална мрежа.

Това, че ъпдейтите са инсталирани, не гарантира по никакъв начин незаразяване. Реално погледнато не е проблем връзката с интернет да се осъществи и без въпросните ъпдейти. Те са реално ценни в дългосрочен план. За краткия период, в който компютърът ще е в интернет, докато се свалят и инсталират чрез автоматичните ъпдейти например, системата надали ще се зарази с нещо. Възможно е разбира се, но не е фатално. Това предимство на една самоделка е доста дребно.

- Спестявате място: компоненти от Windows, които не използвате няма да бъдат инсталирани изобщо.

И колко място ще спестиш, като премахнеш няколко услуги и подобни? Сериозно ли за теб да речем около 50MB са ти толкова фатални? Особено при текущия размер на твърдите дискове. Какво са няколко мегабайта на фона на 500-750GB? А дори и твърдият диск да е по-малък, спечеленото пространство въобще не е толкова много. Разбира се повече махнати компоненти = повече освбодено място, но тогава нараства и шансът някои компонент да се окаже нужен и липсващ. Това предимство на една самоделка е нож с две остриета, като ползата е по-скоро теоритична.

- Евентуални допълнителни настройки ще бъдат сведени до минимум, защото по-голямата част от тях ще са направени по ваш вкус.

Това не е чак толкова лошо, но какво става ако потребител си смени вкуса? Тогава зададените настройки в самоделката стават леко излишни.

- Инсталационният процес е значително по-бърз, защото се инсталират само нужните на вас компоненти.

Т.е. инсталацията да е с 2-3 минути по-кратка? Толкова ли са ценни тия минутки?

- Инсталационният процес е значително по-лесен, защото процесът е автоматизиран и задаваните въпроси по време на инсталацията липсват.

Има логика, но това не е универсален инсталационен диск, а диск, който е подходящ по-скоро за един или една малка група от хора.

- След-инсталационният процес (подготвяне на операционната система за работа) е значително по-бърз, защото голяма част от вашите програми и драйвери вече са се инсталирали автоматично по време на инсталацията на Windows.

Нови версии на програми и драйвери излизат постоянно. Вграждането на такива е нерентабилно и дори глупаво. Или трябва да се обновява самата самоделка, или трябва ръчно да се инсталират новите версии на въпросните драйвери/програми след това. С времето ще се налага все повече и повече драйвери/програми да се обновяват и то все едно не са били вграждани. Ами ако потребителят реши, че не желае повече да ползва дадена програма? Пак същата ситуация.

P.S. И ако ми дадеш сега пример . Ето виж не можеш да си промениш акаунта щот си с рязан Windows . Ще ти кажа ,че мога ,но ме интересува как да стане това през регистрите.

И ти сега защото си много умен и си се изхитрил не можеш да извършиш една елементарна оперция. Направо гениално. Аз сам не бих се сетил... да се насадя на пачи яйца така.

Самоделките сами по себе си не са нещо толкова лошо, просто колкото повече неща се блъскат вътре, за толкова по-малък кръг от хора/компютри са подхоящи и толкова по-голям шансът да се осере нещо. Всяка самоделка е редно всеки сам да си я прави. Тогава тя може да е сносна. Иначе свалянето и инсталирането на чужди самоделки, особени такива с много нещица вътре или яко орязани, е основно лоша идея. Ако има много вградени неща, само се разплува инсталацията. Ако са орязни много неща има голям шанс нещо да потрябва и да го няма. Просто ми се вижда уникално тъпо да се реже нещо, което може да се окаже нужно в един момент. Никога не се знае кога какво ще потрябва. Понякога дори и нещо, което се ползва веднъж на 10 години, може да се окаже необходимо и ако го няма, става кофти. И това с цел спестяване на няколко мегабайта на твърдия диск и ускоряване на инсталацията с някоя-друга минута. Просто не виждам далаверата.

Сподели другаде

На тая тематика не ми се спори понеже вече съм се уморил отдавна.

Ако искаш да те направят смешен с аргументи ,ходи ги постни тези твои умни размисли при резачите на Windows на линка който съм дал за повече инфо.

Уверявам те ,че ще влезеш в спор с иключително компетенти хора ,които ще те убедят колко не си прав и колко много си заблуден.

Отбелязох ,че това са една малка и незначителна част, от преимуществото на рязаният Win.

Също така съм написъл ясно по надоло ,че мога да си сменя акаунта ако искам , но се интересувах как мога да го направя от регистрите ,за това съм написъл ,че не става по друг начин освен от там ,за да избегна получаването на обичайните съвети.

Но ти май не си ,чел внимателно.

P.S.

Немерих друг начин който ми върши работа ,като си написах скрипт за целта .така ,че моето присъствие в тази тема се изчерпва до тук. :offtopic:

Сподели другаде

Точно в HardwareBG няма да се занимавам им обяснявам каквото и да било. То там се напълни все с някакви, които се чудят къде и как да се изфукат с компютъра си и си мислят, че са открили топлата вода с рязани Windows-и и прочее неща, от които се впечатляват основно малки деца.

А иначе имаш ли намерение да споделиш решението, за да си полезен на другите потребители, или не?

Сподели другаде

А иначе имаш ли намерение да споделиш решението, за да си полезен на другите потребители, или не?

Не виждам каква работа би свършило това на другите потребители ,като тази задача би могла да се направи съвсем спокойно поне по 3 начина с нерязан Windows.

Но,да не остане впечатлението ,че е нещо секретно и не искам да казвам, работата става през

CMD / Net user Administrator* и командите излизат . Аз само си автоматизирах процеса,чрез скрипт.

:offtopic: :offtopic: :offtopic:

Сподели другаде

Ами тия изброени точки, ако може така да се нарекат, освен една - Спестявате място:, ги постигам и с Acronis. Дори се досещате че процедурата по възстановяване трае около две минути.
Сподели другаде