dimi_54 Публикувано Октомври 5, 2010 Report Share Публикувано Октомври 5, 2010 Да флашката си работи безпроблемно на други компютри. Лошото е че на слота няма изход + 5 волта. Мисля си дали да не припокрия с Вин СП 3. Дали няма да се оправят нещата? Дали няма изгорял итеглал на дъното. Интересното че другия слот е затапен понеже е изкъртена средната част. Мога да предполагам само дали няма скъсана пътека от платката. Накакви идеи ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 7, 2010 Report Share Публикувано Октомври 7, 2010 Не отговори на въпроса дали си опитвал други USB устройства - мишка, например. Лошото е че на слота няма изход + 5 волта.Това как го установи? Мисля си дали да не припокрия с Вин СП 3. Дали няма да се оправят нещата?Това може да помогне само в случай, че сега работиш с "орязана" ОС и ще инсталираш оригинална. В този случай едно Live CD може да ти спести (пре)инсталацията. Дали няма изгорял итеглал на дъното.Ти така и не каза модела на машината, няма как да знаем какво е нормалното му състояние. Интересното че другия слот е затапен понеже е изкъртена средната част.Една снимка и/или по-подробно описание няма да са излишни. Накакви идеи ?Да върнеш системата на продавача или да я занесеш в сервиз. Дори и повредата да е малка (а това изобщо не е сигурно), тя е причинена от нещо по-голямо - механична повреда на платка, държач, предпазител... Няма гаранция, че като направиш ремонт с подръчни средства ще постигнеш сигурен траен ефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimi_54 Публикувано Октомври 10, 2010 Report Share Публикувано Октомври 10, 2010 Здравейте,да отговоря на колегата panevdd :1. Как установих че няма +5в.- ами много просто , с мултицет на изхода крайните два извода са единия плюс а другия краен минус. Между тях трябва да има винаги напрежение.2. Въпреки всичко припокрих с Win SP3, но напрежението от 5в го нямаше.3. Машината я взех втора ръка от тука - http://forum.laptop.bg/index.php?showtopic=11565. Наистина параметрите които са написани за машината са верни.Нещо малко смешно ,но не мога да разбера кой модел е гледах лаптопа отгоре отдолу но никъде не пише коя серия е.4. Колкото за идеята да го върна на продавача, това ще е трудна работа. Магазина е доста далеч:((((((.За сведение сега чакам една PCIMCA карта с USB изход и се надявам чрез нея да реша проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimi_54 Публикувано Октомври 24, 2010 Report Share Публикувано Октомври 24, 2010 За сведение на всички, проблема ми е решен. Доставиха ми една карта pcmicia to usb и сега има 4 usb входа които работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост