Jump to content

Проблем с запис на филми върху ДВД диск

Препоръчан пост

Здравейте, има доста теми писани за записването на двд филми върху двд, моя проблем е следния, несъм наясно с записването на диска, искам да кача два филма ,единия е 2.0гб а другия 1.4гб, никъде не е уписано как става за два филма, двд диска ще се изпозва за двд плеар, ето и самите филми Transporter.3.2008.R5.AC3.XviD-LTRG , Death.Race.2008.UNRATED.BDRip.AC3.XviD-LTRG
Сподели другаде

С коя програма искаш да записваш ,бих ти препоръчал ImgBurn 2.4.2.0 - Softvisia.com

a от официалния сайт на програмата можеш да си изтеглиш български интерфейс ,който го имаме благодарение на Night_Raven !!! За безплатна програма е доста по добра от платените такива , като NERO например !!! :computer:

Сподели другаде

по принцип съм си инсталирал nero,но не ми е проблем и с друга програма да работя, а щом е и на български още по добре, но незнам за дивидито дали подържа avi и divx, мислех че ще е по добре да направя диска така сеедно dvd-то нечете тези два формата, но незнам как да ги запиша така? Просто нз дали двд-то чете тези формати и затова искам да не го записвам така а да го направя по стария начин, казвам стария защото преди година записвах диск за двд и си спомням че трябваше да работя с някоко програми, да вграждам субтитри и всякакви такива, затова знам че небеше толкоз просто а сега искам да са два филма на един диск и ми е голяма мъгла. Ако искам да ги запиша така като avi какво баш да го напра ,примерно с нерото с коя функция на програмта?Благодаря
Сподели другаде

Преди да започнеш с конвертиране ти препоръчвам да си вземеш един презаписваем диск и да пробваш на него (след като не знаеш какви формати чете DVD-то),какви формати ще ти чете и тогава си записвай филми и каквото искаш ,макар че ако си купил DVD-то би трябвало (дори е задължително) с него да има книжка с инструкции в която има форматите на DVD-то!!! Лично аз съм най доволен от Total_Video_Converter_Portable и то най вече защото не се налага да го инсталирам ,а и единствен се справи с вграждане на субтитри (заедно с конвертирането) във формат DVD!!! А дали е платен или не незнам но си работи перфектно и не ми е искал регистрация до сега ,колкото до версията която се инсталира със сигурност е платена!!! :computer:

п.с.Ръководство/наръчник за работа с ImgBurn - може би най добрата програма за запис

Ръководство за видео конвертиране

Ръководство за записване с NERO

Сподели другаде

Здравейте, има доста теми писани за записването на двд филми върху двд, моя проблем е следния, несъм наясно с записването на диска, искам да кача два филма ,единия е 2.0гб а другия 1.4гб, никъде не е уписано как става за два филма, двд диска ще се изпозва за двд плеар, ето и самите филми Transporter.3.2008.R5.AC3.XviD-LTRG , Death.Race.2008.UNRATED.BDRip.AC3.XviD-LTRG

Че какъв е проблема да ги запишеш тези AVI-та, предварително скъси имената им за по визуално представяне, например да стане Transporter.avi, съответно ако има субтитри например Transporter.srt (или sub), съответно Death_Race.avi Death_Race.srt (или sub, каквото е там), след това от нерото избери Make Data DVD и ги завлечи всичките (add) в прозореца, след което ги запиши така както се записва едно обикновено СД. Ако домашния плеър поддържа XviD ще можеш от менюто да ги стартираш, възможно е плеъра да има настройка за субтитри настрой да излизат.

Аз така си записвам няколко филма на DVD и нямам проблеми.

Сподели другаде

Че какъв е проблема да ги запишеш тези AVI-та, предварително скъси имената им за по визуално представяне, например да стане Transporter.avi, съответно ако има субтитри например Transporter.srt (или sub), съответно Death_Race.avi Death_Race.srt (или sub, каквото е там), след това от нерото избери Make Data DVD и ги завлечи всичките (add) в прозореца, след което ги запиши така както се записва едно обикновено СД. Ако домашния плеър поддържа XviD ще можеш от менюто да ги стартираш, възможно е плеъра да има настройка за субтитри настрой да излизат.

Аз така си записвам няколко филма на DVD и нямам проблеми.

Добре си обяснил (макар и не достатъчно),но човека каза по горе че незнае дали DVD-то му чете Avi. ; DivX ;XviD формати ,а и до като не ни отговори няма как да знаем дали преди да запише диска с филмите не му е необходим Converter!!! :computer:

п.с.Ако чете само DVD формат твърде вероятно ще му трябва Converter с който да вгради субтитрите , а засега от толкова много Converter-и които съм ползвал само Total_Video_Converter_Portable ( и то Portable защото до колкото знам Portable версията е безплатна ) успя да се справи с вграждане на субтитрите заедно с конвертирането на филма!!! :computer:

Сподели другаде

( и то Portable защото до колкото знам Portable версията е безплатна )

Няма начин портативна версия на платена програма да е безплатна. Ако тази портативна версия функционира без ограничения, то значи е нелегален софтуер. Всъщност е напълно възможно портативни версии дори на някои безплатни програми Или демо версии да са на практика в нарушение на лиценза на оригиналната програма.

Единствените портативни програми, които бих препоръчвал да се ползват, са портативните програми, създадени от същия автор на оригиналната програма. Когато трето лице човърка даден софтуер има риск нещо да се "осере". Разбира се в повечето случаи програмите функционират, но когато човек ползва портативна версия, създавана от трето лице, не би следвало да се оплаква при наличие на проблем.

Сподели другаде

Няма начин портативна версия на платена програма да е безплатна. Ако тази портативна версия функционира без ограничения, то значи е нелегален софтуер. Всъщност е напълно възможно портативни версии дори на някои безплатни програми Или демо версии да са на практика в нарушение на лиценза на оригиналната програма.

Единствените портативни програми, които бих препоръчвал да се ползват, са портативните програми, създадени от същия автор на оригиналната програма. Когато трето лице човърка даден софтуер има риск нещо да се "осере". Разбира се в повечето случаи програмите функционират, но когато човек ползва портативна версия, създавана от трето лице, не би следвало да се оплаква при наличие на проблем.

Странното е че до сега не съм видял портабъл програма да ми иска регистрация ,може би защото съм ги ползвал за твърде кратък период !!! :computer:

Сподели другаде

...

Лично аз съм най доволен от Total_Video_Converter_Portable и то най вече защото не се налага да го инсталирам ,а и единствен се справи с вграждане на субтитри (заедно с конвертирането) във формат DVD!!! А дали е платен или не незнам но си работи перфектно и не ми е искал регистрация до сега ,колкото до версията която се инсталира със сигурност е платена!!! :computer:

...

само Total_Video_Converter_Portable ( и то Portable защото до колкото знам Portable версията е безплатна ) успя да се справи с вграждане на субтитрите заедно с конвертирането на филма!!! :computer:

Ако в заглавната лента ти пише Registered, забрави да е безплатна. Само че понеже получаваш portable версията с вече въведени "добавки", това поражда илюзията за безплатност.

...

но когато човек ползва портативна версия, създавана от трето лице, не би следвало да се оплаква при наличие на проблем.

Виж, тук си много прав. Затова вече сам си правя портативните програми, когато е възможно. Става въпрос предимно за програми за инцидентна употреба, защото наистина има и такива програми, които е нежелателно/невъзможно да се използуват като портативни.

Към автора на темата: ако DVD-то ти не чете DivX, опитай с ConvertXtoDVD да конвертираш филмите. Не съм сигурен дали ще събереш и двата филма на един диск.

Сподели другаде

Доста се оплетох докато прочета коментарите на всички :) Ма и капацитета ми е толкова де... :) Знаичи моя съвет към автора на темата:

Първо: ако DVD player-а ти е способен да възпризведе .avi то най - вероятно производителите ще са се похвалили за това и ще са сложили надписче DivX върху самия player. Огледай го добре...

Ако няма тогава може просто да пробваш, както по горе беше посъветвано да направиш имената по кратички за олеснение де, не за друго (и по естетично) и да ги запишеш със Nero Burning Rom... Може да имаш един диск брак повече но трябва да разбереш нали? Отдели филмите в 2 отделни папки и ги завлачиш в най-лявото поле... После цъкаш на Burn и там вече е много важно да знаеш на каква скорост да запишеш DVD-то... Всеки DVD диск има определена max скорост на записване. От личен опит знам, че ако DVD-то чете на една скорост а ти ги запишеш на по висока субтитрите може да не се отворят, може да възпризвежда само звук и още куп други такива... Пример: моят плейър чете на х16 скорост и ако пусна филм записан на х8 започва да забива... Също следи и субтитрите и авитата да имат еднакви имена защото пак няма да има субтитри ако не е така (знам че всички го разбират това но аз да си кажа де) Скоростта е много важна, доста дискове ми се прецакаха поради тази причина, но накрая уцелих :) Друг варянт е ако плейъра не отваря субтитри може да ги пльоснеш с някоя програма за залепяне на субтитри върху .avi-то или да направиш VCD (ако DVD-то има такива възможности) Пример за такава програма(изпробвал съм я) е pocket divx encoder...

И трети случай: ако просто ти трябва DVD формат и плейъра не чете DivX... Пробваи с The Film Machine... Правил съм доста DVD-та за бившата си приятелка и ставаха перфектни. Има прекрасно ръководство в този форум за тази програма :)

Сподели другаде