M.D. House Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 Здравейте и за много години!Любител съм на класическа музика и с голям зор успях да намеря в торент и да си изтегля произведение, което много отдавна търся.Но това произведение е съпроводено от друго, което не ме интересува.При изтеглянето получих три файла с разширения .cue , .log и . ape .Записах файла . ape като аудио - файл и получих CD, което се възпроизвежда от cd-плейър, което беше и целта на задачата.Но след записването установих, че в този .ape файл всъщност са две произведения, едното от които изобщо не ме интересува.Искам да имам тази част от файла, която ме интересува, за да си я запиша без да я конвертирам, защото държа на .ape формата, понеже е losless, а аз много държа на качеството, особено в този случай.Понеже не успях да направя нищо със собствени сили, попрочетох по темата доста и направих следното:- изтеглих и инсталирах CUE Splitter MAC397F Foobar- изтеглих и инсталирах lame3.98.2- изтеглих и инсталирах foobar2000_0.9.6.1.exe- изтеглих и инсталирах и Medieval Cue Splitter 1.2.0.0Обаче, въпреки всичкото това "оборудване" не успях да разделя въпросния .ape файл.И, тъй като основно информацията по тези въпроси получих от вашия форум, веднага се регистрирах и ето ме, търся помощ и съдействие. С Windows XP съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 Така и така вече имаш foobar2000, можеш да я ползваш нея. Едно предложение е да конвертираш APE файла в WAV, да си го изрежеш и после да го конвертираш във FLAC или WavPack, които са също lossless формати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
M.D. House Публикувано Януари 2, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2009 Така и така вече имаш foobar2000, можеш да я ползваш нея. Едно предложение е да конвертираш APE файла в WAV, да си го изрежеш и после да го конвертираш във FLAC или WavPack, които са също lossless формати.А така няма ли да се изгуби качество при двукратното конвертиране? Или най-малкото при конвертирането от .ape, който е lossless, във .wav ?Няма ли начин просто да се раздели този файл .ape без такива "фигури от висшия пилотаж" ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 Не зная програма за директно цепене на APE. Качество няма как да се загуби, защото от lossless формат създаваш WAV, който също може да се третира като lossless, и после от него правиш отново lossless. На практика никъде нямаш изхвърляне на данни, както е при MP3, AAC, Vorbis или други формати. Няма да загубиш и 1 бит от качеството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 Пробвай Power Audio Cutter , може и да стане.(само че е платена)http://www.amlsoft.com/power_audio_cutter.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост