coojoe_213 Публикувано Декември 30, 2008 Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Здравейте. Наскоро когато си купих лаптоп и най-случайно, след като оправих настройките на интернета щракнах върху My Network Places и какво да видя FTP. В крайна сметка се оказа, че това са споделени файлове на един мой комшия. Предполагам има повече от един компютър у дома си и затова е решил така.Обаче лошото беше че аз можех да правя всичко с тези файлове /копиране, изтриване, да добавям и аз нещо.../. Явно не е имал защита.Въпросът ми е има ли програма или начин да споделя и аз да речем един дял, като естествено искам да е защитен. Забелязвам вече че комшето, не споделя вече . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 Здравейте. Наскоро когато си купих лаптоп и най-случайно, след като оправих настройките на интернета щракнах върху My Network Places и какво да видя FTP. В крайна сметка се оказа, че това са споделени файлове на един мой комшия. Предполагам има повече от един компютър у дома си и затова е решил така.Обаче лошото беше че аз можех да правя всичко с тези файлове /копиране, изтриване, да добавям и аз нещо.../. Явно не е имал защита.Въпросът ми е има ли програма или начин да споделя и аз да речем един дял, като естествено искам да е защитен. Забелязвам вече че комшето, не споделя вече . Привет, Има да. Самия Windows Ви предлага тази възможност, но има и програми.Може да погледнеш тази тема и другия път, използвай търсачката. Все пак затова служи тя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 А как да забраня всякакъв вид споделяне, т.е., никой да не може да се рови в компа ми ?Погледнах в тази тема- http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=1923 , но не намерих отговор на въпроса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 А как да забраня всякакъв вид споделяне, т.е., никой да не може да се рови в компа ми ?С каква операционна система работиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Със Windows XP SP2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 По принцип споделените ресурси се управляват чрез (0|1) My Computer -> Mange -> Shared Folders -> Shares.Полезни програмки в тази насока са Safe XP, LanSafety и Net Share Monitor. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост