marina_lk Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Моля за помощ със следната задача:Да се изведат в Listbox всички прости числа до N (въвежда се от NumericUpDown или от друг вид контрол за въвеждане)Това е задачката, знам че трябва да се направи един Label с name: №, един NumericUpDown, Start бутон и естествено Listbox...но до там, та някой може ли да ми помогне със задачата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 1. Създай стандартен проект.2. Добави NumericUpDown, Button и ListBox контроли.3. Добави в Click събитиетo na бутона следния код:Dim max As Integer, i As Integer, j As Integer ListBox1.Items.Clear() max = NumericUpDown1.Value Dim candidates = New BitArray(max + 1, True) For i = 2 To max If candidates(i) = False Then Continue For End If ListBox1.Items.Add(i) For j = i * 2 To max Step i If j <= max Then candidates(j) = False End If Next Next Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marina_lk Публикувано Декември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2008 А label-a да го вмъквам ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Декември 30, 2008 Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Е това е по-скоро козметична (за повече нагледност) особенност, която не е толкова важна. Функционалноста на програма ще се запази с или без Label контрола. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marina_lk Публикувано Януари 1, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2009 А защо работи само до 100? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 По принцип NumericUpDown контрола има Max и Min стойности. Нагласи Max стойността по своя преценка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
marina_lk Публикувано Януари 1, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Да стана, мерси много! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeLiSsA86 Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 хора, имам голям проблем (пиша го тук, защото така и така става въпрос за задача)уча в Софийския Университет и имам задача на Visual Basicс 300 зора си намерих програмата, при това версия 2008 (газарка, а)от цялата задача мога да направя само мишката като се сложи на старта да става на ръчичка, ако няма въведено нищо и се натисне старт да дава грешка и мога да сложа нужните лейбъл, текстбокс, старт и листбокс ...ако може някой да ми помогне много ще ви обичам та задачата е като се въведе число в текстбокс и се натисне старт да изкарва в листбокса всички комбинации с числата до това число ... по-просто казано да изкарва нагледно N! (ен фактуриел)дано да можете да ми помогнете, че мн съм закъсала Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Ако предположим, че "старт" е бутон с надпис "старт".Ето задачката (архивиран проект от VB2008):ByCrio.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeLiSsA86 Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 извинявай, май аз не се изказах правилно ... давам пример:пишеш N да е примерно 3 и в листбокса ти изкарва: 123 132 213 231 312 321ако е 4: 1234 1243 1324 1342 1423 1432 и т.н.т.е. един вид комбинациите с числата до това написаното числотова си е като комбинаториката във висшата математика Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Януари 7, 2009 Report Share Публикувано Януари 7, 2009 Просто е написано малко на "чат"-стил и не съм осмислил какво си имала впредвид. Сутринта като стана ще я помъча задачата (ако някой не ме е изпреварил). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 7, 2009 Report Share Публикувано Януари 7, 2009 извинявай, май аз не се изказах правилно ... давам пример:пишеш N да е примерно 3 и в листбокса ти изкарва: 123 132 213 231 312 321ако е 4: 1234 1243 1324 1342 1423 1432 и т.н.т.е. един вид комбинациите с числата до това написаното числотова си е като комбинаториката във висшата математикаДа поясна, това за което говориш се нарича пермутации. Броя им се определя по формулата: Pn=n!Пример:2-броя на пермутациите са 2!=2(12 21)3=броя на пермутациите са 3!=6(123 132 213 231 312 321)и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeLiSsA86 Публикувано Януари 7, 2009 Report Share Публикувано Януари 7, 2009 Да поясна, това за което говориш се нарича пермутации. Броя им се определя по формулата: Pn=n!Пример:2-броя на пермутациите са 2!=2(12 21)3=броя на пермутациите са 3!=6(123 132 213 231 312 321)и т.н. аз знам как се нарича, просто се опитах да го обясня с по-прости думи, защото не всеки учи във висшето комбинаторика, а аз просто съм такава специалност, че изучих 1000 вида математика и честно комбинаториката и теория на вероятностите са ужасяващи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MeLiSsA86 Публикувано Януари 9, 2009 Report Share Публикувано Януари 9, 2009 никой ли не може да ми помогне със задачата? :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост