bmvtooo Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Здравейте!!!Някой знае ли как се казва и дали има въобще такава програма с която да се направят прозрачни менютата трея и др. ,както са във Виста ,но за ХР ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Myself Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Vista Transformation Pack-Това ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Горещо съветвам да не се ползва Vista Transformation Pack. Това е по-скоро зле създаден пакет, който създава доста главоболия при евентуална деинсталация. Ако държиш да промениш външния вид на операционната система, препоръчвам просто да смениш темата, за което най-вероятно ще ти трябва Uxtheme Multi-patcher. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 28, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Завейте отново!!!Не става въпрос за трансформиране на ХР като ВистаVista Transformation Pack-Това ли?Бил съм с него преди да преинсталирам компютъра и чесно казано никак не е добре да се трансформира ХР като Виста въпреки по добрата визия ме доведе до преинстал на ОС!!!Колкото до това което казва Night_Raven: Горещо съветвам да не се ползва Vista Transformation Pack. Това е по-скоро зле създаден пакет, който създава доста главоболия при евентуална деинсталация. Ако държиш да промениш външния вид на операционната система, препоръчвам просто да смениш темата, за което най-вероятно ще ти трябва Uxtheme Multi-patcher. благодарря за Uxtheme Multi-patcher. ,макар че всички теми които имам ( и те не се инсталират а се поставят в C:Windows/Resources/Themes и от десктоп си ги избирам - в момента съм с темата на Windows Vista Basic ,която дори курсора на Виста ми добави - пак подчертавам не се инсталират ) , но не за това ставаше на въпрос , а за прозрачност на менютата ,трея (работната лента) старт меню и др. До колкото знам имаше такава програма която се инсталира само за прозрачност дори и да си с ХР темата??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Може би мислиш за StyleXP. Нея също не бих я препоръчал. Не бих препоръчал никакви начини за промяна на външния вид на Windows, освен обикновена смяна на тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 28, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Видях това на един компютър и той не беше с какъвто и да е софтуер който е от рода на трансформ пакетите.Имаше тема която работната лента ,старт менюто и всички прозорци бяха прозрачни ( не напълно до известна степен )???Потърсих в него за инсталиран софтуер но не открих такъв а и темата е същата с която съм но моята не прозира ???Незнам дали има някакъв начин ( без инсталиране на софтуер ) да се постигне такава прозрачност??? п.с. Явно темата е със същото име но е добавено към нея прозрачност на менютата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RamzesIII Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Виж тези:Crystal XPWindowsBlinds-Free Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2008 WindowsBlinds-Free : Не го препоръчвам на никого защото гълта много ресурси , а кристал ХР не съм сигурен ,но мисля че и той е трансформ пакет а на мен ми трябва Windows Vista Basic прозираща ( до колкото знам във Виста се наричаше Аеро ) ,но само тема!!! Не искам трансформ пакети защото от опит знам какви поразии правят!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Сигурно става въпрос за тази програмка http://chime.tv/products/glass2k.shtml Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Благодаря на всички!!!Това ще го тествам във виртуалната машина:Сигурно става въпрос за тази програмка http://chime.tv/products/glass2k.shtmlНамерих също и това:WindowsFXWindow FX - Добавя ефекти в Windows XP. С тази програма можете да добавяте сенки, прозрачност и други ефекти на прозорците и менютата на Windows XPЩе пробвам и него на виртуалната машина!!! :beer: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Пробвах ги и двете ,това първото http://chime.tv/products/glass2k.shtml става но прави прозрачни само менютата без трея ,старт менюто и страниците в нета , атова второто WindowsFX за нищо не става и доста омазва нещата!!! Жалко че не може да се постигне без програма прозрачност на всичко както е Аерото на Виста!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Ами аз се чудя, след като имаш на разположение компютъра, на който има тази програма 'чудо', защо не опиташ да се поровиш в него и да откриеш как става или да питаш притежателя му, вместо да се рови из целия интернет. Едва ли ще намерим точното нещо, което ти искаш По-добре се фокусирай върху другия комп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Ето ти за таскбара: Transparent TaskBar. Не е лоша програмката, току-що я пробвах във виртуална. Заема към 9 МВ памет. Ето ти я и в portable вариант, за да не я инсталираш.За регулируема прозрачност на прозорците една класика в жанра - Power Menu.Разбира се, двете работят независимо една от друга, едната прави таскбара прозрачен, другата прозорците. Ако потърсиш, сигурно ще намериш и за Старт менюто. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Виж тази програмка: TrueTransparency. Не може да се намери в списъка с инсталираните програми, защото не иска инсталация, тръгва си от папката... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Здравейте отново приятели!!!Явно на другия компютър е инсталирана само тази програма Power Menu , а другите са Portable версии и за това не ги открих в Add/Removed където имаше само Power Menu ,а другите ги нямаше!!! Колкото до това Ако потърсиш, сигурно ще намериш и за Старт менюто имам го в портабъл версия (не си спомням но мисля че се казваше ViStart ),но е във виртуалната машина и още не съм го свалил в реалната. А от виртуалната си свалих и Vista Rainbar ( в някой версии се казва Sidebar ) но от виртуалната машина я изтеглих във вид на портабъл версия т.е. инсталирах я във виртуалната от където копирах папката в C:Program Files/Vista Rainbar и два файла от C:Windows/Sistem32 без които не тръгва ,само не открих автостартиращия файл (т.е. този с който да се стартира заедно със системата ),но това не пречи да стартирам Vista Rainbar ръчно (нали си работи безпроблемно)!!!Поздрави на всички приятели от Softvisia Forums !!! :beer: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост