WayneManchester Публикувано Декември 27, 2008 Report Share Публикувано Декември 27, 2008 Здравейте!Имам следния проблем с рутера /аз го създадох без да искам/! Значи имам Рутер Linksys и интернета ми към лаптопа е wireless /безжичен/, a към настолния компютър съм пуснал кабел от рутера! До тук проблем няма! И така всичко ОК, но и други хора се възползват от безжичния интернет и реших да забраня това като сложа Security-Enabled wireless network (WPA), како ми изписва на всички останали безжични мрежи в района ! Следвах инструкциите от ТУК , но сега не мога да вляза в рутера нито от лаптопа нито от настолното PC-ПОМОГНЕТЕ Предварително благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 28, 2008 Report Share Публикувано Декември 28, 2008 Здравей, виждам че не си казал точно какъв модел е рутера. И какво точно значи, че не можеш да свържеш с него. Мрежата намираш ли му я ? Не става ли като влезеш в адрес 192.168.*.1 ? Какво става ?Без тези данни решението е това:Намираш копчето, чрез което се рестартират настройките на рутера.Настройваш си интернета да му работи както преди.Слагаш един MAC Filter на Wireless-а на твоя лаптоп и всичко приключва Не е нужно да слагаш други защити и т.н.За по-голяма сигурност си смени паролата за достъп до рутера, сложи си в позволените МАК адреси твоя и това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Декември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2008 VIS мерси за отговора!Рестартирах настрйките на рутера и го занесох на Интернет доставчика ми, след което той въведе IP-тата, DNS-ите, Gateway и т.н. Сложил е и WAP Security и всичко е ОК, освен че не мога да вляза в настройките на рутера нито от 192.168.1.1 нито от 192.168.1.0. Изписва Internet Explorer cannot display the webpage! /ако ми кажеш как да вляза ще съм ти много благодарен/! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 192.168.2.1 ? Добре де, ако си вързан с него, Start menu -> Run -> Cmd -> Ipconfig - и виж IP адреса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Декември 29, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2008 192.168.2.1 ? Добре де, ако си вързан с него, Start menu -> Run -> Cmd -> Ipconfig - и виж IP адреса.Мерси VIS! Страшен си! Само дето паса е сменен :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 29, 2008 Report Share Публикувано Декември 29, 2008 Е, те са ти го сменили. Имаш право да го знаеш, рутера си е твой. Пробваш с някои от паролите по подоразбиране: admin, 1234, 123456, root ако не ходи ги питай как е паролата.Виж и в книжката какво пише Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WayneManchester Публикувано Декември 30, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Мерси отново VIS!Може да заключвате темата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Декември 30, 2008 Report Share Публикувано Декември 30, 2008 Може да заключвате темата!Нямаме такава практика да затваряме темие, след като проблема е решен.Може някой друг да реши да пита в тази тема за подобен проблем или друг проблем за рутер и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fredi93 Публикувано Декември 9, 2012 Report Share Публикувано Декември 9, 2012 Здравейте на всички.Имам огромен проблем с рутера.Марката му е DLINK GO-RT-N150По принцип неразбирам НИЩО и всичко ми е много трудно.Ето го и моя проблем:Закупих горепосочения рутер и веднага след въвеждане на неговите настройки,от човек който разбира,интернета започна да прекъсва през 5 мин.решението е като прекъсна връзката и след това пак се свържа,но някой път и така не се орпавя,носих рутурера за проверка на друга интернет мрежа и там работи без проблем,но при моя доставчик на интернет има проблем.За съжаление имам договор с фирмата и няма как да се преместя на др доставчик, а от нея ми казват че нищо немогат да направят,най-добре да си купя нов рутер...Ако може да ми помогнете да реша проблема ще съм ви много благодарен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 В кой сегмент прекъсва връзката - между рутера и компютъра или между рутера и мрежата на доставчика?Предполагам, че се свързваш с рутера безжично; провери дали ще има проблеми при жично свързване, т. е., да свържеш компютъра и рутера с кабел.Имаш ли някаква защита на безжичната врежа - парола, например?Имаш ли някакви проблеми, ако се свързваш без рутер, директно към мрежата на доставчика? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост