powerfull01 Публикувано Януари 2, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 2, 2009 M/у другото - направих си едно live CD. Аз си мисля, че проблема е изцяло в ОS. Това за IE - като кликнах на нещо днес ми отвори уеб страница с IE и си имах достъп и до настройките му (както трябва да бъде) - явно има няква връзка с IIS - то нали след това изчезна - след като сложих IIS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 2, 2009 Report Share Публикувано Януари 2, 2009 То е ясно, че проблемът е софтуерен, но ме съмнява да се дължи конкретно на Windows. По-вероятно е да се дължи на някоя инстлаирана програма или драйвер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 3, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2009 Здравейте! Направих си Live CD с ubcd4win от линка, който сте дали. Как да го използвам за да си реша проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2009 То е ясно, че проблемът е софтуерен, но ме съмнява да се дължи конкретно на Windows. По-вероятно е да се дължи на някоя инстлаирана програма или драйвер. Ок тогава - имаш ли идея коя програма или кой драйвер може да причинява това. Преледах Темата, която ти си пуснал: Ето тук:Има ли начин да тествам доколко стабилен е даден драйвер?Да, има. Преди да опиша метода е редно да отбележа, че той е подходящ за тестване на всякакви драйвери - не само драйвери за хардуерни устройства, но и драйвери, които се инсталират от програми, т.е. всички файлове с разширение .sys... Направих каквото си написал, но след рестарта компа си стартира със същата скорост, с която стартира обикновено - как да разбера дали наистина драйверите са били тествани - не излезе никакво съобщение. Може би трябваше по-рано да кажа, но след първото влизане в safe mode with networking, когато panev каза да пробвам, после като стартирах нормално, драйвера за аудиокартата го нямаше - съответно нямах никакъв звук. Дръпнах си по-нов от сайта на VIA (6.14.1.4200), понеже опитът да си инсталирам оригиналния от диска, който върви с покупката на компа се провали на 3 пъти. Иначе от тогава нямам проблем със звука. Пак влизах в и излизах от safe mode with networking - нямаше повече такова нещо. Икато съм почнал с драйверите, да попитам: мониторът ми е КТС 7002Е - единственото, което намерих за него в нета е една статия. Има ли драйвери за него - намерих за други 2 подобни модела, но не и за моя. След всеки рестарт трябва ръчно да настройвам refresh rate му. В настройките показва 85 Hz или 90Hz, но реално като натисна бутона на монитора виждам, че е на 60 Hz и го усещам по мигането. Монитора не поддържа повече от 85 Hz, но опцията за скриване на неподдържаните честоти ми е неактивна - от 4 и 1/2 год само на 3 пъти тази опция е била активна и скри неподдържаните честоти. За да си настроя ръчно честотатата на 85HZ, то трябва ако ми показва в display properties 85 Hz, да избера по-голяма стойност за да стенен реалната 85 HZ. Aко при предния рестарт съм му задал >85 HZ, то тогава moga da mu dam 85 ili >85HZ, no da ne e същата стойност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Тук съм приложил един лог файл от everestultimate460 Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2009 Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Това тестване на драйвери, което съм описал, е тестване за стабилност, а не производителност.При влизане и излизане от Safe Mode with Networking какво повече е нямало?Мониторът ти как се разпознава в Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
powerfull01 Публикувано Януари 6, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2009 Това тестване на драйвери, което съм описал, е тестване за стабилност, а не производителност.При влизане и излизане от Safe Mode with Networking какво повече е нямало?Мониторът ти как се разпознава в Windows? Така де - точно стабилноста на драйверите искам да тествам - нали каза, че според теб проблема е в някоя програма или драйвер - затова и направих този тест, само дето не разбрах дали въобще е станал. Затова и сложих report ot everest ultimate edition - там има кои програми съм инсталирал. Освен, че пиша тук, то не спирам и аз самия да търся решение. Казах, че след първото връщане от Safe Mode with Networking в нормален режим, ми го нямаше аудиодрайвера и писах какъв съм сложил после и по каква причина. М/у другото освен ланкартата, ползвам и външen adapter за wireless (D-Link AirPlug DWL - G122), който напоследък определено ми създава проблеми (внезапни рестарти на системата), но проблема на темата е още от преди да го закупя. Ето го монитора в уиндоус: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост