Jump to content

Голям пробелем с Windows XP

Deyan92

Препоръчан пост

Някой може ли да ми каже защо като си пусна компютъра - зарежда нормално и по някое време се показва един син екран за няколко секунди и после ми се ресва компа. Това става няколко пъти (докато компа си реши) и после стартира нормалко и работи добре. Помощ !!!
Сподели другаде

Причини бол, първо отвори компютъра и въж дали вентилаторите на процесора и видео картата се въртят, после измери температурите, напреженията, направи тест на паметта и др. подобни...
Сподели другаде

Човек би си помислил, че някой, който е регистриран в даден форум вече 7 месеца, би имал поне бегла представа каква информация е нужна, за да се помогне успешно, ама нейсе.
Сподели другаде

Е добре де пак и не е толко трудно да ми кажете какво се иска. На синия икран нищо немога да прочета. Показва се за много кратко и е на целия екрат. Това е
Сподели другаде

Както и не е трудно ти сам да прочетеш какво ние искаме :)

Вместо да питаме излишно дай това и това, можеш сам да го направиш и направо да преминаваме към фаза решаване на проблема, а не търсене на информация.

Сподели другаде

Май пак пропусна да прочетеш линка, който ти дадох със 'ситен' шрифт нарочно.

Чакай тогава аз да го прочета вместо теб, дано го запомниш.

4. В случаите, когато става въпрос за проблем с персонален компютър (РС) е добре да се уточни например дали има картина на монитора, има ли и какво е съобщението за грешка, има ли звуков сигнал... Въпрос от рода на "Появи ми се син екран с нещо написано на него, какво да правя?" не носи почти никаква информация и има малка вероятност да получи коректен отговор, докато въпроса "Появи се син екран с Error 0х0012345, какво да правя?" може да бъде анализиран и да се отговори или поне да се предположи за естеството на проблема.

Пък и 5.та точка не е за изпускане ;)

Сподели другаде

Microsoft Windows Xp

Version 2002

Service Pack 3

AMD Sempron Processor

3000+

1.81 GHz, 512 MG of RAM

Physial Address Extension

Тва ми е компа. Относно това което пише на екрана немога да ви кажа защото изчезва много бързо.

Сподели другаде

Браво :)

Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, стартирай я и кликни Do a system scan and save a logfile. Това ще създаде текстов файл в същата папка. Копирай съдържанието му тук или прикачи файла към темата, както ти е по-удобно.

Изтегли Autoruns, след това стартирай програмата и направи следното:

1) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

2) кликни File -> Refresh;

3) кликни File -> Export...;

4) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде

Информацията за компютъра е недостатъчна. Относно надписа, можеш да избереш компютърът да не се рестартира от менюто, което се появява, когато натискаш F8 по време на зареждане на системата.
Сподели другаде

Пробвай от Hijackthis, да поставиш отметки на следните:

O4 - HKLM\..\Run: [nTrayFw] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Acrobat Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrobat_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Acrobat Assistant 8.0] "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat\Acrotray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [AppleSyncNotifier] C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\bin\AppleSyncNotifier.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [BitComet] C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe /tray

След това избери Fix checked и кажи дали все още проблема е налице.

Между другото кажи какви са температурите на компонентите, процесор, видео карта, хард диск.. ? - Ако не знаеш как става, можеш да пробваш с програмата Everest.

Сподели другаде