Jump to content

Програма за размера на снимки :]

Препоръчан пост

Здравейте :)

Искам да попитам има ли някаква програма, с коята мога да увелича размера на дадена снимка?

Значи имам предвид, че искам от една снимка, която е голяма примерно 130 kb да я направя да е 500 kb.

Мерси предварително! :)

Сподели другаде

Здравей,

в какъв формат е тя, какво е разширението и ? От какво е, с какво е правена ?

Можеш да пробваш да я запазиш във формат bmp или jpg дори чрез Paint може да окаже разлика в размера.

Сподели другаде

Ами в jpg формат е. Искам да си запазя формата и да си увелича размера на снимката.

Пробвах с photshop, но не стана.

Избрах снимка от 700 кб, но отрязах от нея, защото ми трябваше само една част, след като си я save ми стана пак към 200 kb, а ми трябва да e мин. 500 :(

Сподели другаде

Пробвай с фотошот това:

1. Отваряш снимката, правиш каквото правиш.

2. Натискаш Ctrl + Alt + Shift + S

3. Избираш горе в дясно JPEG - Quality: 100%

Долу под картинката изписва след всяка твоя промяна, колко ще е голяма снимката по размер.

Сподели другаде

VIS Благодаря много за помощта! :) Това помогна.

Това с комбинацията във фотошопа не го знаех преди, ще го запомня. ;)

Night_Raven да, обикновено се търси как да стане снимката по-малка, но в случая на мен ми трябваше да е по-голяма. :]]]

Сподели другаде

Защото ми я искаха да е с такава големина. :] Честно казано и аз не разбрах, защо ми я искаха с така големина. :blink: Затова без много да питам защо да е така, исках да си увелича размера на снимката. :)
Сподели другаде

Може да им трябва на хората за щампа на снимки...

И мен последно време ме е обвзела някаква такава треска да си търся начин как да си уголемя едно лого... :)

В този ред на мисли някой ако знае къде във Варна мога да си направя щампа на фанелка, нека каже :)

Сподели другаде

Венци е прав. С увеличаването на размера не се увеличават пикселите или качеството, а просто размера на файла. Така че е трудно да се предположи глупавото искане с по-голям размер :)
Сподели другаде