Jump to content

Windows XP SP2- Проблем с РАМ

WayneManchester

Препоръчан пост

Здравейте!

Имам 1 въпросче!

Преди време си купих лаптоп и качих Windows Vista. Той беше с 3 ГБ РАМ (1х1ГБ и 1х2ГБ). Купих 2ГБ РАМ смених 1цата! Така общо лаптопа имаше 4ГБ РАМ!

След това реших да си сложа Windows XP SP2 вместо Vista-та! Всичко ОК, но когато след преинсталацията когато вляза в START>CONTROL PANEL>SYSTEM вместо 4 ГБ ми изписва че имам 2,7ГБ РАМ! Сложих пак "старата" 3 ГБ РАМ (1х1ГБ и 1х2ГБ), и отново ми изписваше 2,7ГБ РАМ!

Питах познати защо е така и те ми казаха че Windows XP SP2 не може да разчете 4-те ГБ РАМ и максималната за SP2-ката е 2,7ГБ!

Въпроса ми е мога ли да "пипна" нещо за да си имам 4-те ГБ или SP3 е решението?

Мерси предварително!

Сподели другаде

За да използваш 4-те GB пълноценно трябва да се инсталира x64 издание на съответната операционна система.

SP3 няма да реши проблемът с "липсващите" GB-ти RAM, докато не преминеш на x64 ОS. За момента може да опиташ да активираш PAE, ако вече не си го направил и да видиш дали има промяна.

Сподели другаде