chnp Публикувано Декември 18, 2008 Report Share Публикувано Декември 18, 2008 Купих си нов лаптоп ACER asprire 5730Z с много добри параметри но операционната система е LINUX LINPUS .В саита на ACER пише че лаптопа може да работи с Windows Vista Home Basic /windows Vista home premium и Windows Xp.след като инсталирах Xp-то и качих нужните драивери изникна следният проблем-след заспиване на дисплея не може да премине в стенд бай режим а и не мога да го събудя нито с клажиатурата нито с тач пада.Задаржам power бутона за около 10-15 сек.докато загасне и пак на ново. Много ви моля споделете къде може да е проблема,дали в самия Windows?Версията която използвам е 2002 SP2.Предварително благодаря.процесор: Intel Pentium Dual-Core T3200 (2.00GHz, 1MB L2 Cache, 667MHz FSB) памет: 4096MB DDR2 800MHz твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA дисплей: 15.4" TFT WXGA CrystalBrite 1280x800 видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет оптично устройство: DVD записващо устройство мрежова карта: 10/100 Ethernet controller безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N звукова карта: HD Audio поддръжка високоговорители: Two built-in stereo speakers (2 W) аудио портове: Headphones/ speaker /line-out port; Microphone /line-in jack камера: 0.3MP Camera четец на карти: 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD) детайли: ExpressCard /54, 4x USB 2.0, 1x VGA операционна система: Linux Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 18, 2008 Report Share Публикувано Декември 18, 2008 На система с 4GB памет е препоръчително да инсталираш Windows Vista 64-bit така или иначе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chnp Публикувано Декември 18, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 18, 2008 (Редактиран) На система с 4GB памет е препоръчително да инсталираш Windows Vista 64-bit така или иначе.Добре, но не е проблем да върви и с Xp нали?Мой колега си взе същия и е с Xp и се държи доста добре, даже чудесно.Проблемът ми дали е в самия Windows? Редактиран Декември 19, 2008 от Nicky Поправен правопис и пунктуация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 18, 2008 Report Share Публикувано Декември 18, 2008 Конкретно при 64 битовите системи Vista е категорично по-добър избор от XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Декември 19, 2008 Report Share Публикувано Декември 19, 2008 Ако всичките ти драйвери са инсталирани коректно, опитай с друга версия драйвери за видеокартата.Преди време имах същия проблем с един BenQ и след смяна на видеодрайвера, всичко си дойде на мястото... Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fprot Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Ако всичките ти драйвери са инсталирани коректно, опитай с друга версия драйвери за видеокартата.Преди време имах същия проблем с един BenQ и след смяна на видеодрайвера, всичко си дойде на мястото... Успех! аз имам подобен проблем но с 5520.открих че като откача мишката от USB се събужда без проблемпробвай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
phototo Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 И аз съм със този 5730Z. Имам същия проблем със стенд-бая, въпреки че съм с Виста 32бит. Ще пробвам това с мишката.Въпроса ми е друг. Сложих си скоро на друг дял Виста 64бит, но както и при 32 битовата, пак ми показва в Таск мениджъра 3000 МБ РАМ. Видеокартата колегата в първия пост я е писал каква е, тя ползва до 1394 МБ от РАМ-та, която е 4 ГБ. В Биоса няма опция за контролиране на паметта на видеокартата. Иначе има 64 МБ собствени видеокартата.Някой да ми обясни тези неща по-добре има ли?Благодаря Ви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост