Jump to content

Проблем при Acer 5730z

chnp

Препоръчан пост

Купих си нов лаптоп ACER asprire 5730Z с много добри параметри но операционната система е LINUX LINPUS .В саита на ACER пише че лаптопа може да работи с Windows Vista Home Basic /windows Vista home premium и Windows Xp.след като инсталирах Xp-то и качих нужните драивери изникна следният проблем-след заспиване на дисплея не може да премине в стенд бай режим а и не мога да го събудя нито с клажиатурата нито с тач пада.Задаржам power бутона за около 10-15 сек.докато загасне и пак на ново. Много ви моля споделете къде може да е проблема,дали в самия Windows?Версията която използвам е 2002 SP2.Предварително благодаря.

процесор: Intel Pentium Dual-Core T3200 (2.00GHz, 1MB L2 Cache, 667MHz FSB)

памет: 4096MB DDR2 800MHz

твърд диск: 320GB, 5400rpm SATA

дисплей: 15.4" TFT WXGA CrystalBrite 1280x800

видео карта: Intel 4500MHD с до 1340 MB споделена памет

оптично устройство: DVD записващо устройство

мрежова карта: 10/100 Ethernet controller

безжични комуникации: Bluetooth, Wireless LAN 802.11b/g/Draft-N

звукова карта: HD Audio поддръжка

високоговорители: Two built-in stereo speakers (2 W)

аудио портове: Headphones/ speaker /line-out port; Microphone /line-in jack

камера: 0.3MP Camera

четец на карти: 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)

детайли: ExpressCard /54, 4x USB 2.0, 1x VGA

операционна система: Linux

Сподели другаде

На система с 4GB памет е препоръчително да инсталираш Windows Vista 64-bit така или иначе.

Добре, но не е проблем да върви и с Xp нали?

Мой колега си взе същия и е с Xp и се държи доста добре, даже чудесно.Проблемът ми дали е в самия Windows?

Редактиран от Nicky
Поправен правопис и пунктуация
Сподели другаде

Ако всичките ти драйвери са инсталирани коректно, опитай с друга версия драйвери за видеокартата.

Преди време имах същия проблем с един BenQ и след смяна на видеодрайвера, всичко си дойде на мястото...

Успех! :thumbsup:

Сподели другаде

• 1 month later...
Ако всичките ти драйвери са инсталирани коректно, опитай с друга версия драйвери за видеокартата.

Преди време имах същия проблем с един BenQ и след смяна на видеодрайвера, всичко си дойде на мястото...

Успех! :thumbsup:

аз имам подобен проблем но с 5520.открих че като откача мишката от USB се събужда без проблем

пробвай

Сподели другаде

• 2 months later...

И аз съм със този 5730Z. Имам същия проблем със стенд-бая, въпреки че съм с Виста 32бит. Ще пробвам това с мишката.

Въпроса ми е друг. Сложих си скоро на друг дял Виста 64бит, но както и при 32 битовата, пак ми показва в Таск мениджъра 3000 МБ РАМ. Видеокартата колегата в първия пост я е писал каква е, тя ползва до 1394 МБ от РАМ-та, която е 4 ГБ. В Биоса няма опция за контролиране на паметта на видеокартата. Иначе има 64 МБ собствени видеокартата.

Някой да ми обясни тези неща по-добре има ли?

Благодаря Ви!

Сподели другаде