Jump to content

Проблем с преинсталация на Уиндоус

Препоръчан пост

Здравейте проблема ми е че,изкам да задам да буутва от СД-то но не се получава рестартирам и натискам delete но си зарежда

направо уина :Някакъв съвет ще може ли?

Сподели другаде

Здравей и добре дошъл във форума на SoftVisia!

За да заредиш системата от оптичното устройство е необходимо:

1) Да влезнеш в BIOS-а на системата и да конфигурираш първото устройство, от което да зарежда системата да е оптичното. С кой клавиш се влиза в BIOS-а се изписва на POST екрана при стартиране (обикновено е Delete). Другият вариант е да прочетеш в книжката към дъното.

Също така може да използваш буут меню-то на дънната платка (ако има такова), за да селектираш, че искаш да използваш оптичното устройство, за да заредиш системата. Отново се изписва на POST екрана. Кой точно клавиш е зависи от дъното, но обикновено е някой от последните F-ове.

2) Да разполагаш с bootable диск с операционната система.

Ако си направил всичко както трябва системата ще зареди от оптичното устройство и на екрана ще се покаже надпис "Press any key to boot from cd" и след натискаше на произволен клавиш ще започне зареждането на инсталационната програма на дадената OS.

Сподели другаде

l.kanelov много съм ти благодарен за съвета да погледна в книжката,ама така е като ми е за сефте.

Трябвало да натискам доста клавиши за да влезна в този БИОС.вече всичко е наред пак ти благодаря.

Сподели другаде

При някои има по-лесен начин особено ако си начинаещ - пробвай при зареждане на компютъра да натиснеш F8 при някои се извежда избор на стартиращо у-во и от там ще избереш оптичното си у-во.

Ако ли не @l.kanelov е написал какво да се прави. Отностно къде се намира boot менюто е доста трудно да се каже защото има доста варианти зависи какъв е биоса.

Сподели другаде

И във връзка с биоса ми се случвало на различни компютри с различно копче да се влиза - например повечето са с Delete , но съм правил и преинстал на ОС на много компютри и при едни се влиза с F8 ,на други с F9 ,F10 ,F11 и дори с F12 а при лаптоп ми се случи да вляза в биос с F2

Няма странно в тези неща - различни конфигурации ,различни биоси и т.н. :computer:

Сподели другаде