End Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Здравейте проблема ми е че,изкам да задам да буутва от СД-то но не се получава рестартирам и натискам delete но си зарежда направо уина :Някакъв съвет ще може ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 Здравей и добре дошъл във форума на SoftVisia! За да заредиш системата от оптичното устройство е необходимо: 1) Да влезнеш в BIOS-а на системата и да конфигурираш първото устройство, от което да зарежда системата да е оптичното. С кой клавиш се влиза в BIOS-а се изписва на POST екрана при стартиране (обикновено е Delete). Другият вариант е да прочетеш в книжката към дъното. Също така може да използваш буут меню-то на дънната платка (ако има такова), за да селектираш, че искаш да използваш оптичното устройство, за да заредиш системата. Отново се изписва на POST екрана. Кой точно клавиш е зависи от дъното, но обикновено е някой от последните F-ове. 2) Да разполагаш с bootable диск с операционната система. Ако си направил всичко както трябва системата ще зареди от оптичното устройство и на екрана ще се покаже надпис "Press any key to boot from cd" и след натискаше на произволен клавиш ще започне зареждането на инсталационната програма на дадената OS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
End Публикувано Декември 13, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2008 l.kanelov много съм ти благодарен за съвета да погледна в книжката,ама така е като ми е за сефте.Трябвало да натискам доста клавиши за да влезна в този БИОС.вече всичко е наред пак ти благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tdf81bg Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 При някои има по-лесен начин особено ако си начинаещ - пробвай при зареждане на компютъра да натиснеш F8 при някои се извежда избор на стартиращо у-во и от там ще избереш оптичното си у-во.Ако ли не @l.kanelov е написал какво да се прави. Отностно къде се намира boot менюто е доста трудно да се каже защото има доста варианти зависи какъв е биоса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 13, 2008 Report Share Публикувано Декември 13, 2008 И във връзка с биоса ми се случвало на различни компютри с различно копче да се влиза - например повечето са с Delete , но съм правил и преинстал на ОС на много компютри и при едни се влиза с F8 ,на други с F9 ,F10 ,F11 и дори с F12 а при лаптоп ми се случи да вляза в биос с F2Няма странно в тези неща - различни конфигурации ,различни биоси и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост