Jump to content

Препоръчан пост

Създавам архив от няколко файла (снимки, документи, без значение), на когото му слагам парола. След известно време (неопределено) искам да добавя още файлове към този архив. В момента, като копирам/добавя даден файл в архива (не го разархивирам преди това), той (новия) се отваря без да иска парола, а другите (старите) искат парола. Как да направя така, че да не трябва да разархивирам (и после наново да архивирам, поставям парола, т.е. всичко наново) преди да добавя следващите/новите файлове, така че и те да са защитени с парола?   

Цъкаш два пъти върху създадения архив в резултат на което той се отваря и ти показва съдържанието си. След това ползваш бутона в ляво горе Add чрез който избираш файловете, които искаш да добавеш, но отново преминаваш през стъпката за задаване на парола, т.е. Advanced -- Set Password.

Сподели другаде

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Цъкаш два пъти върху създадения архив в резултат на което той се отваря и ти показва съдържанието си. След това ползваш бутона в ляво горе Add чрез който избираш файловете, които искаш да добавеш, но отново преминаваш през стъпката за задаване на парола, т.е. Advanced -- Set Password.

Благодаря, но това се опитвам да избегна. Да, наистина е малко по-бързо от метода, който използвам (по принуда) до сега, но лошото е, че не отварям архивите по описаният начин, като стартирам най напред WinRar. Използвам Commander, и от там извършвам всички операции. Не може ли, след като веднъж е сложена парола на архива, всички добавени (нови) файлове също да са защитени? Не съм запознат много с действието на WinRar и по специално защитаването с парола, но все си мисля, че архива като цяло е защитен с парола, а не всеки файл по отделно.  

Сподели другаде

Когато създаваш оригиналния архив (към който ще добавяш после) и му задаваш парола, постави отметка на Encrypt file names. Тогава при опит за добавяне на нов файл към архив (с влачене на файл върху архив) ще се иска парола за самото добавяне и после самият новодобавен файл ще е също защитен с парола. Уловката е, че по този начин парола се иска при самото отваряне на архива, докато поведението иначе е да се иска парола чак при разархивиране. Дано не ти е критично важно да можеш да отваряш и разглеждаш съдържанието на архив, без да въвеждаш парола.

P.S.: писах на разработчиците на WinRAR и описах положението. Дано да отговорят с обяснение дали е бъг или желано поведение.

Сподели другаде

Благодаря.

Така е малко по-добре. Малко ме притеснява факта, че не се вижда съдържанието на архива, защото забравям, кое къде е (имам няколко), но е по лесно от досегашната ми практика.

П.П. Дано да се измисли и по другия начин, без да трябва файловете да се криптират.

Сподели другаде