ozic Публикувано Декември 4, 2008 Report Share Публикувано Декември 4, 2008 Имам игра, която е един файл с размер 6 ГБ и разширение .ISO. Искам да разделя този файл на две части. Четох, че първо трябва да го архивирам с WinRar, а след това пак чрез WinRar да го разделя на две части с някаква опция, която е има в WinRar-a. Въпросът ми е къде е тази опция, защото не мога да е намеря? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 4, 2008 Report Share Публикувано Декември 4, 2008 Виж ръководството Как да създаваме и да работим с архиви с помощта на WinRar, има описание и за твоя случай.В конкретния случай аз бих "разцепил" файла с HJ-Split. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Декември 4, 2008 Report Share Публикувано Декември 4, 2008 Една операция е, не две. Като правиш архива го разделяш на томове, примерно два по 3 220 000 000 байта.Не си писал дали ще ги записваш на дискове, но не виждам друга причина да го правиш. Някои забележки:За да инсталираш после играта, трябва да копираш и двете части на архива на харда и да ги съединиш. Няма да стане да сложиш единия диск, да инсталираш и да ти поиска втория.За метод на компресия избери "Само съхраняване" - едната част ще ти е 3 GB, а DVD-то събира 4.3 GB, а така ще стане по-бързо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2008 Report Share Публикувано Декември 4, 2008 И все пак е по-добре да запишеш ISO-то на двуслоен диск, вместо да си играеш да цепиш, освен ако ситуацията не го налага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 5, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2008 Прочетох ръководствата, но пак не разбрах какво да направя. Молбата ми е следната: избирам файла, който е 6ГБ с разширение .ISO, кликам с дясно копче върху него и след това кой ред да натисна и после какво да натисна, за да го компресирам в два файла по 3ГБ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Декември 5, 2008 Report Share Публикувано Декември 5, 2008 Прочетох ръководствата, но пак не разбрах какво да направя. Молбата ми е следната: избирам файла, който е 6ГБ с разширение .ISO, кликам с дясно копче върху него и след това кой ред да натисна и после какво да натисна, за да го компресирам в два файла по 3ГБ?Десен бутон -> Add to archive... -> Общи -> Метод на компресия: Само съхраняване -> Томове, байта: 3221225472 -> OK Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 5, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 5, 2008 Стана. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Януари 24, 2009 Report Share Публикувано Януари 24, 2009 Аз, пък искам да попитам следното нещо свързано с Winrar. Държа да отбележа,че четох ръководството по горе ,но така и не намерих това което ме вълнува ,а то е следното: Искам след като си архивирам файловете в изпълним /exe/фаил той да може да се стартира без да изисква парола ,НО и същевременно да не може бъде разархивирван. С оглед файлвете които са вътре да останат защитени и да не могат да бъдат видяни. Значи играх си 2 часа пробвах какви ли не варианти ,но решение на проблема така и не можах да намеря. Не искам да си мисля .че няма предвидена такава възможност в тази иначе хубава програма ,защото ще остана много разочарован. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 За жалост ще останеш разочарован, защото такава възможност няма. То е и напълно нормално и разбираемо да няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Не мисля ,че е напълно нормално и разбираемо да няма такава възможност на фона на многото ,някои дори/безумни/опции предлагани от програмата. Много ,много жалко за нея ,бих казал ! Обаче все си мисля ,че може-би има някаква възможност да се забрани extract here на файловете от менюто /Коментар/ където се съдържат скриптовите команди за SFX , като се впише нещо от рода на DisabledExtract .Да се чудиш и за къв чеп е сложена тогава опцията Заключи архива ,като му дава да се разархивира. Опитах се да направя така ,че да се инсталира exe-to без парола ,а да иска парола на extract here ,ама не стана работата. До сега бачках с Nblinder-a да си затворя exe-to - обаче антивирунсните отскоро взеха да пищят на умряло без причина и работата се обезмисли. Някакава идея какво да правя по въпроса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Не мисля ,че е напълно нормално и разбираемо да няма такава възможност на фона на многото ,някои дори/безумни/опции предлагани от програмата.Уау! Я спомени някоя безумна опция, че такива не намирам. Да се чудиш и за къв чеп е сложена тогава опцията Заключи архива ,като му дава да се разархивира.Ако се беше поинтересувал малко, вместо да говориш наизуст, щеше да разбереш, че опцията за заключване на архив всъщност забранява добавянето на файлове след това, а не разархивирането. Някакава идея какво да правя по въпроса? Брех. Големи критики направи, акъл даваше, явно си навътре. Чак ми е чудно как не си се оправил досега. Ако не искаш никой да ти вижда файловете на архива (бил той RAR или EXE), просто поставяш отметка на опцията да се криптират файловете и готово - докато не се въведе парола, съдържанието на архива няма да се покаже. Парола ще се иска и при разархивирането, но то ТОВА Е И ИДЕЯТА. Ако се направи това, което искаш, на практика се губи смисълът от цялата работа.Това, което искаш ти, е типично за ИНСТАЛАТОРИТЕ. Ако толкова ти е нужно нещо такова, има бол безплатни системи/програми за създаване на инсталации. С тях спокойно можеш да направиш това, което искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Не мисля ,че е напълно нормално и разбираемо да няма такава възможност на фона на многото ,някои дори/безумни/опции предлагани от програмата. Много ,много жалко за нея ,бих казал ! Тя програмата WinRar си е много яка. Ползвам я от години и никога не ме е подвела. Всичко може да се направи с нея, ама да е нещо смислено. Често в практиката си съм се сблъсквал с "ПОТРЕБИТЕЛИ", които като си наумят нещо, че трябва една програма да го направи и така трябва да е според тях, иначе програмата била такава, онакава и не знам каква си. Бих казал, че "ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" понякога са "безумни". Така, че да не плюем програмата, тя не е виновна! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост master7 Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 О.К. , малко преиграх признавам! Програмата наистина е може-би най добрата в жанра и ми е абсолютен фаворит пред всички останали архиватори.Затова и не случайно я ползвам от край време.Мисля ,че болшинството ще се съгласи с мен ? Въпреки това смятам ,че липсата на горепоменатата опция от рода ->/разархивирай без парола и не показвай съдържанието на архива/ е огромен пропуск за тази иначе прекрасна и доказала се програма.Дори си мисля ,че ако и пиша едно писмо на авторите в някоя от следващите версии може да се появи и това като опция,обаче не ми се занимава. Добре искам да попитам тогава с коя програма се правят повечето /exe- фаилове инсталиращи дадена програма / за да могат да се стартират без парола и същевременно да не може да се види архива на съдържанието им ???P.S. Искам да уточня ,че желая с 2 клика на иконата да се инсталира програмата,а не да минава през обичайните , лицензиозни споразумения и прочиие истории. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 В общи линии най-добрата система за създаване на инсталатори е NSIS. Тази система предлага на практика неограничени възможности. Недостатъкът й е, че е доста сложна и си е направо език за програмиране. Жестоко ме съмнява да седнеш да се занимаваш с това, защото 99.99% от българите обичат всичко да става максимално лесно, едва ли не от самосебе си, но все пак ще ти дам и може би най-добрия редактор за скриптове за системата - HM NIS EDIT.Другата система, която бих ти препоръчал, е Inno Setup. Предлага по-малко възможности от NSIS, но е по-лесна като език и за нея има чудесен редактор на скриптове, който улеснява нещата невероятно много - ISTool. Ако те мързи да се занимаеш малко, за да поразучиш системите, то значи това, което искаш, няма как да се постигне. Без поне малко усилия няма как да се справиш. Така че бъди готов да пожертваш малко време, ако искаш да постигнеш нещо. Да поясня за всеки случай: всички програми, които съм дал, са напълно безплатни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Януари 25, 2009 Report Share Публикувано Януари 25, 2009 Не знам как стои при инсталаторите въпроса с недопускането до съдържанието им, може би имат опция за това. Ако нямат такава, с програма като Universal Extractor лесно може да се разархивират, а това ти не искаш да става.Нямам представа каква е точно целта ти, евентуално виж дали ThinApp няма да ти свърши работа. С нея се прави програмите да се стартират директно, без да може да се разархивира изпълнимия файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост