bmvtooo Публикувано Декември 2, 2008 Report Share Публикувано Декември 2, 2008 Става въпрос за Българския Линукс Тиликс http://softvisia.com/download.php?view.693Въпроса ми е - ако някой го е пробвал и знае как да се свърже към интернет през WAN Miniport (PPPOE) широколентова или комутируема връзка ,било през Live CD или инсталиран на хард диска ,МОЛЯ нека да напише как се правят нактройките му???Пробвах го през VMware Workstation и си работеше с интернет ,но си мисля,че е ползвал локалната връзка на програмата с тази на реалния компютър.А през Live CD не успях да се свържа въпреки че ми се отвори прозорец искащ юзер името ми и паролата и съобщава че модема е готов за работа ,не се свързва с интернет ???Предварително благодаря!!! :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 2, 2008 Report Share Публикувано Декември 2, 2008 пробвай с команда pppoeconf (това като su го извърши), би трябвало да се включи помощник тип ncurses Aко не стане има и друг вариант, но там е по-сложно, та кажи дали това помага ? Или в терминала напиши ppp и натисни TAB 2 пъти последователно... и ще ти изкара някакви варианти, ако има А на виртуалната машина е нормално да има, защото там дърпа връзка от хоста Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 6, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 6, 2008 Пробвах всички варианти ,но не става??? Изписва ми да се свържа с доставчика на интернет за подробности!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 8, 2008 Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Опитай с това : pppoeconf_1.18_all.deb.rar ( след като го свалиш, махни разширението *.rar, качих пакет за дебиан, тъй като на сайта на тиликс няма никаква информация за него , нито какво му е инсталирано, нито с какви пакети работи... )След като го инсталираш (ако успееш) опитай описания метод в миналия ми пост...Ако не стане, пробвай с ТОВА ръководство. Успех ! pppoeconf_1.18_all.deb.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Декември 8, 2008 Author Report Share Публикувано Декември 8, 2008 Ок благодаря ще пробвам!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост