Jump to content

Проблем с Windows Vista

armanispain

Препоръчан пост

Инсталирах си уиндолс виста на компютъра сложих му кирилица и сега като натисна дясното копче на мишката върху някоя папка и дам на своиства нищо не ми излиза.
Сподели другаде

Инсталирах си уиндолс виста на компютъра сложих му кирилица и сега като натисна дясното копче на мишката върху някоя папка и дам на своиства нищо не ми излиза.

Че каква "кирилица" си му слижил? Той си има собствена.

Ако си опитвал да слижиш Flex-"едикаквоси", то грешката е твоя. Flex-"едикаквоси" не става и за ХР, а ти я слагаш на Виста???? :crosseyes1:

Сподели другаде

Здравей и добре дошъл във форума на SoftVisia!

Каква точно "кирилица" си инсталирал, при положение, че операционната система си има идеална кирилизация, дори фонетична подредба на клавиатурата (малко по-различна)?

За сега мога да кажа следното:

1) Пробвай да деинсталираш това, което си инсталирал и виж дали проблемът ще изчезне.

2) Използвай System Restore, за да възстановиш системата до точка във времето, когато е работила нормално. За целта отваряш Run и пишеш "rstrui.exe". След като се отвори съветника System Restore, избираш радиобутона Choose a different restore point и след това селектираш дата / час, на която не е имало проблеми.

Сподели другаде

Ами инсталирах кирилицата която ми идваше в уиндолс упдеит, Ако върна компютъра назад ще ми се истрият ли фаиловете които сам свалял като филми музика....
Сподели другаде

Ами инсталирах кирилицата която ми идваше в уиндолс упдеит, Ако върна компютъра назад ще ми се истрият ли фаиловете които сам свалял като филми музика....

Не, няма да се изтрият такива файлове. След като си инсталирал езиков пакет като ъпдейт би трябвало той да е създал точка за възстановяване преди самата инсталация. С други думи: погледни внимателно списъка с точките на възстановяване.

Ако SR реши проблема, може да погледнеш тази тема, в която са разгледани няколко алтернативни варианта за инсталация на езикови пакети.

Сподели другаде

Немога да възтановя компютъра защото на тази версия кадето я имам и е премахната тази програма. Някакъв друг начин има ли да сменя езика защото мисля че е от него след като го смених почна този проблем. И немога да влезна в Регионални и езикови настроики.
Сподели другаде

По думите ти излиза, че ползваш някаква самоделка на Windows (не знам си какъв Edition). Ако е така, то не очаквай адекватна помощ, докато не разкараш този боклук и не инсталираш чист и сносен Windows.

За всеки случай можеш да хвърлиш око и на тази тема.

P.S.: Windows се транскриптира "уиндоус". Няма "л".

Сподели другаде

Ами да ти кажа имам оригинален Windows Vista Ultimate, които ми го дадоха при закупуването на компютъра, но на него инсталирам го драивери тва онова и в краина сметка нищо не ми работи, този сега е доста по стабилен, единствения проблем ми е този. С другия имах безкраи проблеми и даже инсталирах XP от стария ми компютър.

Ако може някои да ми каже как да сменя езика или някоя програма да го прави това това ми е въпроса не кои какъв уиндоус използва или нещо подобно.

Сподели другаде

На мен ми е ясно какво описваш, макар да нямам решение на този етап. Проблемът е там, че един господ знае какво е човъркано по тази самоделка, която си инсталирал, и така не се знае дали въобще би имало начин за оправяне. Затова и те съветвам да не се занимаваш с глупави самоделки, а да си инсталираш чист и непроменян Windows (вграден service pack не се брои и е добре да има такъв).
Сподели другаде