niki1221 Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Интересуваме как мога да премахна Рестарт бутона и Шутдаун бутона на моят компютър . Искам като оставя брат ми сам да не може рестартирва/изключва компютърът .Благодаря предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 Как мислиш, дали има някакво значение с каква операционна система работите ти и брат ти... ако става дума за Windows XP, виж тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 А брат ти дали знае, че може да спре компютъра през щепсела ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Ноември 30, 2008 Report Share Публикувано Ноември 30, 2008 А брат ти дали знае, че може да спре компютъра през щепсела ?Ще го върже с лустерклема и в захранването и в контакта, та на брат му ще се наложи да ползва ножица, а ножица без изолация, не е удачен вариант ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Декември 1, 2008 Report Share Публикувано Декември 1, 2008 Мисля, че единственият 100%-ов успешен модел, е да извадиш кабелчетата директно от дъното. На едните трябва да пише PWR - за бутона за включване, и RES на тези за рестартиране. PWR бутона има опция за настройка при натискане, но този за RES мисля, че действа директно на захранването - на коя линия обаче не знам- предполагам, че на тази която държи машината в постоянна готовност дори когато машината е изключена - нека който ги разбира да сподели, че ми стана интересно. Ако постъпиш така, ще имаш малък проблем с включването- но може да настроиш BIOS-a да включваш машината чрез мишката или клавиатурата. Тук идва още един проблем - ако по време на работа тока изгасне, ще трябва да пуснеш машината от бутона на кутията (поне при мен е така - Gigabyte P31DSL3), и ако си му извадил кабелчетата, ще се наложи отваряне на кутията.Ta- според мен оптималният вариант- вадиш кабелчетата само на бутона за рестартиране, и настройваш другят бутон "да не му се обръща внимание". И при този вариант има неудобство- ако ти зацикли компа, трябв да звъниш на енергото да ти спрат тока (това в квадрата на майтапа).Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост